gosia1719499730 27.08.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Do centrum miasta z Tanowa ciut dalej (15km), niż np. z Mierzyna za to jaka piękna okolica! Ale jak kto woli - jeden ceni w pobliżu las, drugi hipermarket . Na trasie Police-Głębokie jeździ przez Tanowo i Pilchowo miejski autobus, widziałam też sporo ogłoszeń o sprzedaży działek.Kochana jestes, dziekuje za info. Ja niestety zdana jestem na szukanie na odległosc chociaz wyglada ze w sobote jede do Szczecina oglądac działki. Szkoły to dla mnie najwazniejsze argument w tej chwili, bo pracujemy w domu. Z dojazdami do pracy nie ma problemu, jedyny to wozenie dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 27.08.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Ja swoje zapisalem na Glebokim (SP 21) Jedna z najlepszych szkol w Szczecinie. Wprawdzie za rok ma isc do uspolecznienia, ale na 99 % wezma ja na siebie rodzice - wiec moze bedzie jeszcze lepiej Fantom O tej szkole też myślałam, czy Twoje dzieci tam już chodzą? Jeśli tak, to ciekawa jestem opinii - może być na priv. I jak to ma być z jej uspołecznieniem? W tym roku ida po raz pierwszy (do zerowki i do pierwszej klasy). Latwo sie dostac nie jest. Bylo okolo 2 osob na miejsce. W kazdym roczniku raptem jedna klasa i to mala (chyba najwieksze maja 24 osoby a najmniejsze 18). Klasy sa w wiekszosci integracyjne (3 osoby niepelnosprawne ruchowo/umyslowo). Super sprawa. Wlasna stolowka (rzadkosc dzisiaj). Pelna kontrola szkoly (przy wejsciu sekretariat itp) - niepowolane osoby nie wejda. Co do uspolecznienia to jest uchwala z UM - za rok ktos musi szkole przejac. Maja na nia chrapke prywaciarze, ale rodzice juz zalozyli stowarzyszenie i sa pierwsi do wziecia Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 27.08.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Ja swoje zapisalem na Glebokim (SP 21) Jedna z najlepszych szkol w Szczecinie. Wprawdzie za rok ma isc do uspolecznienia, ale na 99 % wezma ja na siebie rodzice - wiec moze bedzie jeszcze lepiej Fantomo to tez cenna info, bo ja znalazlam ze szkoła na Głebokim na byc zlikwidowana iz e to szkoła integracyjna, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 27.08.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Ja swoje zapisalem na Glebokim (SP 21) Jedna z najlepszych szkol w Szczecinie. Wprawdzie za rok ma isc do uspolecznienia, ale na 99 % wezma ja na siebie rodzice - wiec moze bedzie jeszcze lepiej Fantom O tej szkole też myślałam, czy Twoje dzieci tam już chodzą? Jeśli tak, to ciekawa jestem opinii - może być na priv. I jak to ma być z jej uspołecznieniem? W tym roku ida po raz pierwszy (do zerowki i do pierwszej klasy). Latwo sie dostac nie jest. Bylo okolo 2 osob na miejsce. W kazdym roczniku raptem jedna klasa i to mala (chyba najwieksze maja 24 osoby a najmniejsze 18). Klasy sa w wiekszosci integracyjne (3 osoby niepelnosprawne ruchowo/umyslowo). Super sprawa. Wlasna stolowka (rzadkosc dzisiaj). Pelna kontrola szkoly (przy wejsciu sekretariat itp) - niepowolane osoby nie wejda. Co do uspolecznienia to jest uchwala z UM - za rok ktos musi szkole przejac. Maja na nia chrapke prywaciarze, ale rodzice juz zalozyli stowarzyszenie i sa pierwsi do wziecia Fantom A czy wiadomo, czy nauczyciele zostają? Szkoła szkołą, ale szczególnie w klasach 1-3 to najważniejszy jest jednak wychowawca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 27.08.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Dziękuję za wpisy tym, co odpowiedzieli. Chcę podłogówkę (salon, kuchnia, łazienka, korytarz), kominek z płaszczem i ew. w przyszłości solary- na stan obecny 3 os. + kot Nie chodzilo mi o parametry pieca, ale bardziej o firmy, którym zaufaliście i czy jesteście zadowoleni z obsługi u lokalnych sprzedawców i serwisantów. Nie wiem do kogo uderzyć A swoją drogą ... szacuję koszt zrobienia ogrzewania na jakieś 25 tys. z piecem, podłogówką... ale bez solarów, jedynie z przyłączem do nich na później. Jak myślicie wystarczy? A może przesadziłam? A. myslę, że te 25 tyś. może nie wystarczyć, chyba raczej 35 i więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TeeF 27.08.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 wydaje mi się, że model 222-W wprowadzono dopiero w tym roku. Jesteś pewna, że to ten kocioł? Kondensat z wbudowanym zasobnikiem 46litrów. Dlaczego nie podłogówka? Co ci w tym przeszkadza? U mnie dom ok. 200m2 wod-kan + ogrzewanie gaz wyceniano w rozpiętości 43.000 - 55.000. Więc wspominane 25 tys to chyba bajka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 27.08.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 wydaje mi się, że model 222-W wprowadzono dopiero w tym roku. Jesteś pewna, że to ten kocioł? Kondensat z wbudowanym zasobnikiem 46litrów. Powaznie taki maly zasobnik wystarcza ? To jest piec jednofunkcyjny ? Jak dla mnie te 46 litrow nie pozwoli sie w wannie wykapac Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TeeF 27.08.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 jest 2 funkcyjny.Więcej info tutaj:http://www.viessmann.pl/pl/products/gas-brennwertkessel/Vitodens_222-W.html Instalator zapewnia, że model jest równoważny zestawieniu 200-W + zasobnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 27.08.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Witam Da ktos namiary na - elektryka co wykona przylacze budowlane do szafki ZK - hydraulika co wykona przylacze wody (ze studnia itp) ? Fantom Dobra Witam, poszło na prv. A gdzie budujesz w Dobrej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 27.08.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Witam Da ktos namiary na - elektryka co wykona przylacze budowlane do szafki ZK - hydraulika co wykona przylacze wody (ze studnia itp) ? Fantom Dobra Witam, poszło na prv. A gdzie budujesz w Dobrej? Dobra, od raz na wlocie od strony Wolczkowa po lewej stronie. Fantom ps. To prawda ze dzialki w Dobrej chodza juz po 300 zl/m2 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 27.08.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Witam Da ktos namiary na - elektryka co wykona przylacze budowlane do szafki ZK - hydraulika co wykona przylacze wody (ze studnia itp) ? Fantom Dobra Witam, poszło na prv. A gdzie budujesz w Dobrej? Dobra, od raz na wlocie od strony Wolczkowa po lewej stronie. Fantom ps. To prawda ze dzialki w Dobrej chodza juz po 300 zl/m2 ?? To ta nowa góra piachu zaraz przy rozjeździe? Imponujący widok! A propos cen działek... podobno niektórzy rzeczoznawcy bankowi twierdzą, że w Dobrej odpowiednią ceną jest 200 zl/m2 Ciekawe, gdzie jeszcze można za tyle kupić i dlaczego na terenie podmokłym lub pod liniami wysokiego napięcia A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 27.08.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 wydaje mi się, że model 222-W wprowadzono dopiero w tym roku. Jesteś pewna, że to ten kocioł? Kondensat z wbudowanym zasobnikiem 46litrów. Dlaczego nie podłogówka? Co ci w tym przeszkadza? U mnie dom ok. 200m2 wod-kan + ogrzewanie gaz wyceniano w rozpiętości 43.000 - 55.000. Więc wspominane 25 tys to chyba bajka...Musze spradzic, ale skoro mowisz, ze w tym roku, to znaczy ze nie ten;-)Zaraz zejde zerknac. Nic mi nie przeszkadza, po prostu jak jest ciepło w domu, to zupełnie nie mam potrzeby by ja odpalac;-)na dzien dzisiejszy nie zdecydowalabym sie ponownie, bo uwaxzam ze to przereklamowana sprawa i tyle. Rozgrzewa sie długo, odczucie jest jedynie takie, ze podłoga jest letnia, a nie zimna, awet nie letnia, po prostu nie lodowata. Myslałam ze daje to wiekszy komfort,ale oczywiscie to moje subiektywne odczucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 27.08.2008 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Fantom ps. To prawda ze dzialki w Dobrej chodza juz po 300 zl/m2 ??EEE,c hyba nie jest tak zle. Mam ofert działek w Pilichowie za 240 zł, cudne, w Wołzckowie za 160 zł, w Bezrzeczu ok 300 zł. Oferty z biura, działki uzbrojone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 27.08.2008 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Witam w tą pochmurną środę.... Ja mam pytanie o piece co jakie macie lub będziecie mieli... czy zadowoleni jesteście z obsługi, serwisu no i samego pieca. proszę o opinie A. Podłączam się do pytania, bo zdecydować się nie możemy, zwykły, z zamkniętą komorą czy kondensacyjny? Dedietrich, Vailant czy coś innego? Pozdrawiamy i prosimy o opinie Ja mam Immergaz kondens sprzężony z kominkiem z płaszczem... Jest fajnie Ja tez tak mam, tzn. bedę miał jak zakupię kominek piotriwa, jaki macie kominek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 27.08.2008 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Dziękuję za wpisy tym, co odpowiedzieli. Chcę podłogówkę (salon, kuchnia, łazienka, korytarz), kominek z płaszczem i ew. w przyszłości solary- na stan obecny 3 os. + kot Nie chodzilo mi o parametry pieca, ale bardziej o firmy, którym zaufaliście i czy jesteście zadowoleni z obsługi u lokalnych sprzedawców i serwisantów. Nie wiem do kogo uderzyć A swoją drogą ... szacuję koszt zrobienia ogrzewania na jakieś 25 tys. z piecem, podłogówką... ale bez solarów, jedynie z przyłączem do nich na później. Jak myślicie wystarczy? A może przesadziłam? A. myslę, że te 25 tyś. może nie wystarczyć, chyba raczej 35 i więcej Zgadzam się. Ta druga kwota jest bardziej prawdopodobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonia2003 27.08.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Witam Da ktos namiary na - elektryka co wykona przylacze budowlane do szafki ZK - hydraulika co wykona przylacze wody (ze studnia itp) ? Fantom Dobra Witam, poszło na prv. A gdzie budujesz w Dobrej? Dobra, od raz na wlocie od strony Wolczkowa po lewej stronie. Fantom ps. To prawda ze dzialki w Dobrej chodza juz po 300 zl/m2 ?? Wczoraj zainstalowali nam studnię - tzn przyłącze płaciliśmy 3.600 zł robiła nam ekipa z wodociągów z Goleniowa, a w poniedziałek będzie prąd - 1.200 zł Jeśli nadal poszukujesz namiarów to daj znać wyślę Tobie na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zachcianka 27.08.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 A propo studni... Pomóżcie proszę... Szukam sprawdzonej firmy zajmującej się wierceniem studni głębinowych. Możecie mi kogoś polecić? Marzy nam się woda głębinowa, ale trzeba będzie chyba głęboko szukać... Mzacie jakieś doświadczenia w tym zakresie? HELP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miros5 27.08.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Witam, Jestem nowym forumowiczem i chciałbym się przywitać. Budujemy domek na Warszewie i chętnie podzielę się swoimi doświadczeniami, jak i popytam.... Na początek mam pytanie o wentylację mechaniczną nawiewno-wywiewną, czy ktoś z Forumowiczów takową posiada, bądż ma zamiar zainstalować? Szukam wykonawcy ( solidnego) pozdrawiam Mireko, jak budujesz na Warszewie, to moze wiesz, czy sa jakies działki do sprzedazy?najchetniej ladnie połozone cześć , witam..... podobno Warszewo jest "ubogie" w działki na sprzedaż. A jeśli już są to ceny wysokie. Nie wiem jeszcze jakimi prawami rządzi sie forum,ale jeśli powiem, że na Gratce widziałem jakieś oferty to chyba nikt mnie nie zgani???? pozdrawiam forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nigri 27.08.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Witam w tą pochmurną środę.... Ja mam pytanie o piece co jakie macie lub będziecie mieli... czy zadowoleni jesteście z obsługi, serwisu no i samego pieca. proszę o opinie A. Podłączam się do pytania, bo zdecydować się nie możemy, zwykły, z zamkniętą komorą czy kondensacyjny? Dedietrich, Vailant czy coś innego? Pozdrawiamy i prosimy o opinie U nas Dedietrich, kondensacyny sprężony z kominkiem z płaszczem wodnym i solarami, podobno firma lepsza już niż Vailant. My narazie testujemy od tygonia i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miros5 27.08.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Witam, Jestem nowym forumowiczem i chciałbym się przywitać. Budujemy domek na Warszewie i chętnie podzielę się swoimi doświadczeniami, jak i popytam.... Na początek mam pytanie o wentylację mechaniczną nawiewno-wywiewną, czy ktoś z Forumowiczów takową posiada, bądż ma zamiar zainstalować? Szukam wykonawcy ( solidnego) pozdrawiam Mirek Cześć Mirek! witamy, witamy.... Ja też szukam wykonawcy. Walczak odpadł. Katastrofa z podejściem do klienta. A. Witam! U Nas też Walczak odpadł. Nawet nie żdążył zacząć.Zrezygnowaliśmy po wstęnych oględzinach jego budowy. Druga ekipa Pana P..... totalna porażka, ekipa chyba z łapanki, w ogóle nie czytali projektu, więc ich pożegnałem. Mało co nie przyprawili Nas o zawały- partacze. Trzecia ekipa Pana Staszka (GÓRALE) -MOGĘ SPOKOJNIE POLECIĆ, LEPIEJ CHYBA NIE MOGLIŚMY TRAFIĆ. POPRZEDNI INWESTOR BYŁ TEŻ Z CHŁOPAKÓW BARDZO ZADOWOLONY. Jeśli chodzi okna to wybraliśmy fabrykę EKO-PLAST z Czepina. A propo's ktoś z forumowiczów słyszał? Poprosilśmy o referencje, zobaczyliśmy dzieło i się zdecydowaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts