Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Do tego nie trzeba zadnego projektu. Bez przesady. Ja osobicie zrobilem 150 m rury fi32. W srednich warunkach to moze byc nawet jakies 3 kW do uzyskania. Struga powietrza lecaca do reku tego nie wykorzysta nawet.

Ale ogolnie zapraszam na watek na ten temat :

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?153301-GWC-wodny-quot-tymi-r%C4%99cami-quot-robiony

Fantom

Mam do Was pytanko - podłączenie wody na budowę (studzienka wodomierzowa z polimerobetonu) + kanalizacji z załatwieniem wszystkich papierków w Goleniowie, w cenie jest przecisk pod rurę w drodze o długości 5 metrów (tą drogą jeździ jeden sąsiad więc rozkopać jej nie mogę a nie ma innego dojazdu) w cenie łącznej 7.100 zł za materiał i robociznę to rozsądna cena? To oferta od polecanego przez Was Pana Jacka Praconia...

Slawek_K, ja za studzienkę polimerobetonową zapłaciłem 4000 (w cenie koszt studzienki, niebieskich rurek, podstawki pod licznik itp itd., koparki i robocizna). Jeżeli w swojej cenie masz dodatkowo wymagany przepust i być może studzienkę rewizyjną do kanalizy i podłączenie rury kanalizacyjnej do systemu to bym się nie zastanawiał. Cena jest ok.

ja pytanko w temacie stolarki okiennej i drzwiowej, ostatnio bylo walkowane odnosnie firm itp. itd., ja bym chcial Was zapytac o to jakie sa teraz srednie terminy realizacji na standardowa stolarke... kiedys pamietam czekalo sie nawet dwanascie tygodni na drzwi z Porty. Wiadomo, ze wszystko zalezy od producenta i wybranego modelu, ale chyba jakas srednia moglibyscie mi podac? Dzieki!

ja pytanko w temacie stolarki okiennej i drzwiowej, ostatnio bylo walkowane odnosnie firm itp. itd., ja bym chcial Was zapytac o to jakie sa teraz srednie terminy realizacji na standardowa stolarke... kiedys pamietam czekalo sie nawet dwanascie tygodni na drzwi z Porty. Wiadomo, ze wszystko zalezy od producenta i wybranego modelu, ale chyba jakas srednia moglibyscie mi podac? Dzieki!

Termin realizacji zależy też od pory roku :). Teraz większość firm na drzwi ma okres 3-5 tygodni ale najbardziej popularne modele mają na stanie. N okna terminy podobne.