Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

A wracając do okien. Czy ktoś miał jakieś doświadczenia z oknami firmy REDAN w szczecinie sprzedaje ich okna firma Kamar. Dostałem wycenę na okna i np. z Oknoplastu cena 19000 PLN a ich okna http://www.redan.pl/termo.php 13000 PLN czyli 6000 PLN taniej. Jak wyglądają w użytkowaniu okna tej firmy, jak okleina i wykończenia ogólnie

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

A to ja proponuje do wylewek tego co u mnie robil : Tadeusz Chrostowski (0501) 446643.

Jestem zadowolony i cena byla ponizej sredniej.

Pojawil sie wtedy kiedy mial sie pojawic. Wylewki wstepnie bede "testowal" za jakis tydzien, jak bede klad deski. Ale wstepne przymiary lata 2,5 m : rewelacja.

Fantom

A wracając do okien. Czy ktoś miał jakieś doświadczenia z oknami firmy REDAN w szczecinie sprzedaje ich okna firma Kamar. Dostałem wycenę na okna i np. z Oknoplastu cena 19000 PLN a ich okna http://www.redan.pl/termo.php 13000 PLN czyli 6000 PLN taniej. Jak wyglądają w użytkowaniu okna tej firmy, jak okleina i wykończenia ogólnie

Za "moich czasow" czyli z rok temu najtanszy byl Thomas Beton

Fantom

Teraz mają dość drogo, i nie chcą dawać większych rabatów.

a co do listy to jeszcze nie otrzymałem nowej edycji, ostatnia była chyba z lutego.

pozdrówka

Proponuję firmę ebeton, znajdziesz w internecie. Dostawa w Szczecinie, z miejscowej betoniarni. Maja najlepsze ceny. Niższe niż w Arbecie i najniższe jakie spotkałem w Sz-nie. Razem z pompą. Usługa terminowa i fachowa, chociaż wszystko załatwia się na telefon. Polecam.

Podrawiam

Ja robilam swiadectwo energetyczne 1,5mca temu-koszt 500zl papiery zrobione w 3dni.

Dzwonilam do paru w tej sprawie ( min. z polecenia z forum ) ale ten byl najtanszy i najszybciej nam to zrobil.

Jeden pan podal ze czeka sie na to 3tyg i zawolal 650zl. Chyba ma tez znaczenie dla nich czy daleko jest od nich dom bo mnie za kazdym razem pytali gdzie jest budowa i wlasnie facet z mojej okolicy to ten ktory zawolal najmniej .A i pytali o wielkosc domu moze to tez ma wplyw na cene ?????

Czy mogę Was prosić o pomoc? Szukam architekta do poważnej adaptacji projektu gotowego (przesunięcie ścian nośnych, komina) lub zrobienia projektu indywidualnego. Cena jaką mi zaproponowano w kilku firmach to 10 tys. netto za adaptację lub 15-16 tys. za projekt gotowy - w cenie wszystko (mapki, odwierty, warunki przyłaczeń), aż do uzyskania PnB. Mam wrażenie, że to dość duuuużo pieniędzy. Czy to są normalne ceny w Szczecinie? Może poza Szczecinem jest taniej (chociaż wtedy pewnie część formalności trzeba samemu załatwić)? Jeśli jesteście zadowoleni ze swoich architektów to poproszę o jakieś namiary i informacje o cenach jakie płaciliście i za co (czy z PnB czy bez). Będę dozgonnie wdzięczny... :)

Caretilla jakiej firmy kupiłaś kafle typu deska bo też takich poszukuje może masz jakiś link albo zdięcie

Kupiłam firmy Porcelanitedos, seria 3000, maja je w Ceramiku na Santockiej

Sa też świetne płytki deskowe firmy Vives, strona vivesceramica.com seria Orsa mają je w firmie Carmen na Santockiej

Paradyz ma serię Woodentic ale dla mnie jest ona beznadziejna zarówno pod wzgledem jakości jak i wizualnie, ale może Tobie się spodoba:)

Czy mogę Was prosić o pomoc? Szukam architekta do poważnej adaptacji projektu gotowego (przesunięcie ścian nośnych, komina) lub zrobienia projektu indywidualnego. Cena jaką mi zaproponowano w kilku firmach to 10 tys. netto za adaptację lub 15-16 tys. za projekt gotowy - w cenie wszystko (mapki, odwierty, warunki przyłaczeń), aż do uzyskania PnB. Mam wrażenie, że to dość duuuużo pieniędzy. Czy to są normalne ceny w Szczecinie? Może poza Szczecinem jest taniej (chociaż wtedy pewnie część formalności trzeba samemu załatwić)? Jeśli jesteście zadowoleni ze swoich architektów to poproszę o jakieś namiary i informacje o cenach jakie płaciliście i za co (czy z PnB czy bez). Będę dozgonnie wdzięczny... :)

Ja dostalam podobna cene na projekt indywidualny z tym, ze bez mapek i odwiertow ale z projektami 50m przylaczy i nadzorem autorskim przez cala budowe. Chcialam jeszcze dopytac w innych miejscach ale widze, ze ceny podobne

Ma ktos jakies doswiadczenia z tego roku z zakupu drewna do kominka ? Cz "wysezonowane" lisciaste za 180-200 zl to cena normalna czy zawyzona ?

To bedzie moj pierwszy zakup :)

Fantom

Po ostatniej długiej zimie raczej nie licz, na drewno wysezonowane. Z pewnością pozyskane w tym roku. Co do ceny to zależy jakie drewno, ile zamawiasz i czy wliczony jest transport.

Ja robilam swiadectwo energetyczne 1,5mca temu-koszt 500zl papiery zrobione w 3dni.

Dzwonilam do paru w tej sprawie ( min. z polecenia z forum ) ale ten byl najtanszy i najszybciej nam to zrobil.

Jeden pan podal ze czeka sie na to 3tyg i zawolal 650zl. Chyba ma tez znaczenie dla nich czy daleko jest od nich dom bo mnie za kazdym razem pytali gdzie jest budowa i wlasnie facet z mojej okolicy to ten ktory zawolal najmniej .A i pytali o wielkosc domu moze to tez ma wplyw na cene ?????

Jeśli można poproszę namiary. Dzięki.

Proponuję firmę ebeton, znajdziesz w internecie. Dostawa w Szczecinie, z miejscowej betoniarni. Maja najlepsze ceny. Niższe niż w Arbecie i najniższe jakie spotkałem w Sz-nie. Razem z pompą. Usługa terminowa i fachowa, chociaż wszystko załatwia się na telefon. Polecam.

Podrawiam

dzięki, sprawdzę jak to wygląda cenowo.

pozdrawiam

Czy mogę*poprosić również*o namiary na tego Pana.

Szukam również*dobrego kominiarza do odbioru, dysponuje ktoś*namiarem?