olo69 08.10.2010 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 A wracając do okien. Czy ktoś miał jakieś doświadczenia z oknami firmy REDAN w szczecinie sprzedaje ich okna firma Kamar. Dostałem wycenę na okna i np. z Oknoplastu cena 19000 PLN a ich okna http://www.redan.pl/termo.php 13000 PLN czyli 6000 PLN taniej. Jak wyglądają w użytkowaniu okna tej firmy, jak okleina i wykończenia ogólnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 08.10.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 WitamMacie może namiary na jakiegoś niedrogiego geologa z okolic Goleniowa? Jaki byłby koszt wykonania odwiertów plus ew. sondowania gruntu? Czy robić odwierty i sondowanie czy to wyrzucanie pieniędzy w błoto? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barnich 09.10.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Witajcie, potrzebuję namiary na fachowca od wylewek, polecany przez kilka osób na liście Pan Bejnarowicz umówił się ze mną 3 razy i ani razu nie przyjechał, a uaktualnionej listy ani widu ani słychu z góry diękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 09.10.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 A to ja proponuje do wylewek tego co u mnie robil : Tadeusz Chrostowski (0501) 446643.Jestem zadowolony i cena byla ponizej sredniej.Pojawil sie wtedy kiedy mial sie pojawic. Wylewki wstepnie bede "testowal" za jakis tydzien, jak bede klad deski. Ale wstepne przymiary lata 2,5 m : rewelacja. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 09.10.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Pytanko : kto juz robil certyfikat energetyczny i ile placil ? Bo z 2 latat temu obijaly mi sie ceny za domek rzedu 800-1500 zl.Potem gdzies slyszalem 600 zl, aniedawno ktos mi wspomnial o 300 ?!?to by bylo super,ale czy to realne ? Od poniedzialku dzwonie pytac. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo69 10.10.2010 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 A wracając do okien. Czy ktoś miał jakieś doświadczenia z oknami firmy REDAN w szczecinie sprzedaje ich okna firma Kamar. Dostałem wycenę na okna i np. z Oknoplastu cena 19000 PLN a ich okna http://www.redan.pl/termo.php 13000 PLN czyli 6000 PLN taniej. Jak wyglądają w użytkowaniu okna tej firmy, jak okleina i wykończenia ogólnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalisttet 10.10.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Za "moich czasow" czyli z rok temu najtanszy byl Thomas Beton Fantom Teraz mają dość drogo, i nie chcą dawać większych rabatów. a co do listy to jeszcze nie otrzymałem nowej edycji, ostatnia była chyba z lutego. pozdrówka Proponuję firmę ebeton, znajdziesz w internecie. Dostawa w Szczecinie, z miejscowej betoniarni. Maja najlepsze ceny. Niższe niż w Arbecie i najniższe jakie spotkałem w Sz-nie. Razem z pompą. Usługa terminowa i fachowa, chociaż wszystko załatwia się na telefon. Polecam. Podrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nima 10.10.2010 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Ja robilam swiadectwo energetyczne 1,5mca temu-koszt 500zl papiery zrobione w 3dni. Dzwonilam do paru w tej sprawie ( min. z polecenia z forum ) ale ten byl najtanszy i najszybciej nam to zrobil.Jeden pan podal ze czeka sie na to 3tyg i zawolal 650zl. Chyba ma tez znaczenie dla nich czy daleko jest od nich dom bo mnie za kazdym razem pytali gdzie jest budowa i wlasnie facet z mojej okolicy to ten ktory zawolal najmniej .A i pytali o wielkosc domu moze to tez ma wplyw na cene ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonia2003 10.10.2010 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 nam wylewki robił Axel. Wszystko z nimi ok tel 506253277 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 10.10.2010 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Szczukot, wysłałem nr odnośnie świadectwa na priv.Do tej pory nie przesadzał z ceną z tego co wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alter ego 10.10.2010 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Czy mogę Was prosić o pomoc? Szukam architekta do poważnej adaptacji projektu gotowego (przesunięcie ścian nośnych, komina) lub zrobienia projektu indywidualnego. Cena jaką mi zaproponowano w kilku firmach to 10 tys. netto za adaptację lub 15-16 tys. za projekt gotowy - w cenie wszystko (mapki, odwierty, warunki przyłaczeń), aż do uzyskania PnB. Mam wrażenie, że to dość duuuużo pieniędzy. Czy to są normalne ceny w Szczecinie? Może poza Szczecinem jest taniej (chociaż wtedy pewnie część formalności trzeba samemu załatwić)? Jeśli jesteście zadowoleni ze swoich architektów to poproszę o jakieś namiary i informacje o cenach jakie płaciliście i za co (czy z PnB czy bez). Będę dozgonnie wdzięczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caretilla 11.10.2010 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Caretilla jakiej firmy kupiłaś kafle typu deska bo też takich poszukuje może masz jakiś link albo zdięcie Kupiłam firmy Porcelanitedos, seria 3000, maja je w Ceramiku na SantockiejSa też świetne płytki deskowe firmy Vives, strona vivesceramica.com seria Orsa mają je w firmie Carmen na SantockiejParadyz ma serię Woodentic ale dla mnie jest ona beznadziejna zarówno pod wzgledem jakości jak i wizualnie, ale może Tobie się spodoba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caretilla 11.10.2010 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Słuchajcie, czy ktoś z was robił taras o lekkiej konstrukcji z desek tarasowych? ile kosztuje robocizan za m2 takiego tarasu? mam wycenę za 200 zł / m2 (betonowe stemple + położenie legarów i deski), to jest normalna cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 11.10.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Ma ktos jakies doswiadczenia z tego roku z zakupu drewna do kominka ? Cz "wysezonowane" lisciaste za 180-200 zl to cena normalna czy zawyzona ? To bedzie moj pierwszy zakup Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta_B 11.10.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Czy mogę Was prosić o pomoc? Szukam architekta do poważnej adaptacji projektu gotowego (przesunięcie ścian nośnych, komina) lub zrobienia projektu indywidualnego. Cena jaką mi zaproponowano w kilku firmach to 10 tys. netto za adaptację lub 15-16 tys. za projekt gotowy - w cenie wszystko (mapki, odwierty, warunki przyłaczeń), aż do uzyskania PnB. Mam wrażenie, że to dość duuuużo pieniędzy. Czy to są normalne ceny w Szczecinie? Może poza Szczecinem jest taniej (chociaż wtedy pewnie część formalności trzeba samemu załatwić)? Jeśli jesteście zadowoleni ze swoich architektów to poproszę o jakieś namiary i informacje o cenach jakie płaciliście i za co (czy z PnB czy bez). Będę dozgonnie wdzięczny... Ja dostalam podobna cene na projekt indywidualny z tym, ze bez mapek i odwiertow ale z projektami 50m przylaczy i nadzorem autorskim przez cala budowe. Chcialam jeszcze dopytac w innych miejscach ale widze, ze ceny podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 11.10.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Ma ktos jakies doswiadczenia z tego roku z zakupu drewna do kominka ? Cz "wysezonowane" lisciaste za 180-200 zl to cena normalna czy zawyzona ? To bedzie moj pierwszy zakup Fantom Po ostatniej długiej zimie raczej nie licz, na drewno wysezonowane. Z pewnością pozyskane w tym roku. Co do ceny to zależy jakie drewno, ile zamawiasz i czy wliczony jest transport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 11.10.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Ja robilam swiadectwo energetyczne 1,5mca temu-koszt 500zl papiery zrobione w 3dni. Dzwonilam do paru w tej sprawie ( min. z polecenia z forum ) ale ten byl najtanszy i najszybciej nam to zrobil. Jeden pan podal ze czeka sie na to 3tyg i zawolal 650zl. Chyba ma tez znaczenie dla nich czy daleko jest od nich dom bo mnie za kazdym razem pytali gdzie jest budowa i wlasnie facet z mojej okolicy to ten ktory zawolal najmniej .A i pytali o wielkosc domu moze to tez ma wplyw na cene ????? Jeśli można poproszę namiary. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 11.10.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Po ostatniej długiej zimie raczej nie licz, na drewno wysezonowane. Z pewnością pozyskane w tym roku. Co do ceny to zależy jakie drewno, ile zamawiasz i czy wliczony jest transport. Dlatego napisalem w cudzyslowiu "wysezonowane" Transport wliczony. Buk, dab i brzoza. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kju 11.10.2010 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 Proponuję firmę ebeton, znajdziesz w internecie. Dostawa w Szczecinie, z miejscowej betoniarni. Maja najlepsze ceny. Niższe niż w Arbecie i najniższe jakie spotkałem w Sz-nie. Razem z pompą. Usługa terminowa i fachowa, chociaż wszystko załatwia się na telefon. Polecam. Podrawiam dzięki, sprawdzę jak to wygląda cenowo. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ofcbur 12.10.2010 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Ja robilam swiadectwo energetyczne 1,5mca temu-koszt 500zl papiery zrobione w 3dni. Dzwonilam do paru w tej sprawie ( min. z polecenia z forum ) ale ten byl najtanszy i najszybciej nam to zrobil. Jeden pan podal ze czeka sie na to 3tyg i zawolal 650zl. Chyba ma tez znaczenie dla nich czy daleko jest od nich dom bo mnie za kazdym razem pytali gdzie jest budowa i wlasnie facet z mojej okolicy to ten ktory zawolal najmniej .A i pytali o wielkosc domu moze to tez ma wplyw na cene ????? Czy mogę*poprosić również*o namiary na tego Pana. Szukam również*dobrego kominiarza do odbioru, dysponuje ktoś*namiarem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts