Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

barnich a patrzyłeś czy szkółka z allegro o której pisałam wczoraj ma coś co cię interesuje?

Jeśli chodzi o szkółkę z naszych okolic, to polecam z Zalesia. Mamy od nich borówki, kosodrzewinę, 2 świerki, berberys, wierzbę, jałowce itd i wszystko się przyjęło. Za opłatą (w ubiegłym roku 50 zł) dowozili wybrane na miejscu rośliny do Dobrej.

a gdzie kupili iglaki ? kurde mam taki dylemat w castoramie tuja 17 zł, w szkółce 30 zł, ale boję się że się nie przyjmą te z castoramy bo mają strasznie połamane korzenie, ponadto są podobno "chemincznie" pędzone w Holandii aby szybko rosły, a potrzebuję bez mała 200 szt.

pzdr

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

barnich a patrzyłeś czy szkółka z allegro o której pisałam wczoraj ma coś co cię interesuje?

Jeśli chodzi o szkółkę z naszych okolic, to polecam z Zalesia. Mamy od nich borówki, kosodrzewinę, 2 świerki, berberys, wierzbę, jałowce itd i wszystko się przyjęło. Za opłatą (w ubiegłym roku 50 zł) dowozili wybrane na miejscu rośliny do Dobrej.

tak patrzyłem dzięki za namiar, ale nie mają takich jak ja szukam, a masz jakiś namiar na Zalesie?

pozdrawiam

poszukuję jeszcze poniemieckiej czerwonej cegły rozbiórkowej może ktoś wie gdzie można kupić?

Witajcie ! Czy orientujecie się jakie ceny obowiązują w okolicach Szczecina na kostkę garnitową oraz ile kosztuje jej położenie?

Przepraszam za błąd.

Ja płaciłam za robociznę 60 zł za m2- umowa z zeszłego roku, oraz za obrzeża 12 zł.

Co do miejsca kupna kostki to nie doradzę, szczecin jest trudnym rynkiem, gdy szukałam kostki, nikt nie miał do sprzedaży większej ilości.

Do wyboru był strzegom, allegro, żabów i reptowo.

Z kosztów zadziwiająco dużo materiału na podbudowę poszło

Pozdrawiam

TP SA.

Ze mną też skontaktowała się pani firmy Geomar - to firma geodezyjna, i zostawiała umowę do podpisu. Dałem jej namiary na pozostałych mieszkańców ulicy, pewnie wszyscy się zgodzą, z ulicą nie ma problemu bo to gminna.

Szczukot - ale z ciebie sceptyk :)

Masz tak po budowaniu czy to raczej z przywar narodowych ? :)

Liczę, że w przyszłym roku będę hulał na Neostradzie.

Obecnie korzystam z iPlusa. W miarę, choć raczej nie do ściągania a do poczytania, obejrzenia klipu, chociaż wtedy się już wiesza... gorzej w weekendy...

W sobotę grzebałem się w ziemi i przyszedł człowiek.

Dobrze mu z gęby patrzało to się podzielę.

Jest z Ukrainy i buduje domy - stan surowy i chyba też inne roboty budowlane.

Przyjeżdża już od kilku lat. Budował na Zagrodowej - od Szosy Polskiej na Police.

Ma na imię Tolek i szuka pracy dla siebie i swojej ekipy. Mieszka gdzieś koło Dobrej. Tel. 787 124 304.

Może ktoś skorzysta to się go wciągnie na listę.

Na pewno jest korzystny finansowo tylko co z jakością ? No, ale to można sprawdzić na wcześniejszych budowach...

TP SA.

Szczukot - ale z ciebie sceptyk :)

Masz tak po budowaniu czy to raczej z przywar narodowych ? :)

Liczę, że w przyszłym roku będę hulał na Neostradzie.

Obecnie korzystam z iPlusa. W miarę, choć raczej nie do ściągania a do poczytania, obejrzenia klipu, chociaż wtedy się już wiesza... gorzej w weekendy...

Z 10-15 lat temu bylem "zwiazany" z tepsa swoim zawodem - telekomunikacja. I jak widze po latach, duzo sie nie zmienilo. Chcialbym wierzyc, ze za kilka miesiecy bede mogl u siebie DSLa zalozyc. Byloby super !

Teraz tez jade na iPlusie -ale w Dobrej lapie mi maksymalnie 3G - to troche za malo

Fantom

Teraz tez jade na iPlusie -ale w Dobrej lapie mi maksymalnie 3G - to troche za malo

Fantom

3G to i tak dobrze.... z mapek zasięgu Orange, Plusa, Play i innych nie wynika, żeby nawet 3G było w Dobrej osiągalne a jedynie EDGE... w przeciwieństwie np. do pobliskiego Wołczkowa, gdzie z mapek wynika, że nawet na HSDPA można poszaleć...

3G to i tak dobrze.... z mapek zasięgu Orange, Plusa, Play i innych nie wynika, żeby nawet 3G było w Dobrej osiągalne a jedynie EDGE... w przeciwieństwie np. do pobliskiego Wołczkowa, gdzie z mapek wynika, że nawet na HSDPA można poszaleć...

U mnie w większości też 3G. Ulica Dobrawki.

szczukot - informacja dla Ciebie pod kątem dodania do listy hurtowni itp. a dla wszystkich zainteresowanych także - nie wiem gdzie i za ile kupowaliście klinkier, ale ja potrzebowałem 450 cegieł na moje kominy i okazało się, że jest firemka w Gozdnicy (tam niedaleko produkuje cegłę CRH) i ściągnięcie stamtąd dwóch palet cegłu wraz z zaprawą z transporterm i rozładunkiem na budowie w Dobrej wyszło mnie taniej, niż ten sam towar w Szczecinie bez transportu na budowę! Jeśli znacie już taką możliwość to ok, jeśli nie znacie to mogę podac namiary. U mnie jeszcze akurat wyszła ta sytuacja, że upatrzona cegła jest w Szczecinie dostępna tylko jako dziurawka, dostawa pełnej się opóźnia, a dzisiaj murują mi drugi komin...

Hej

Lista hurtowni jest lista "otwarta". Co najwyzej moderowana jakbym zauwazyl jakas kryptoreklama lub wrecz odwrotnie.

Mozna wiec smailo dodawac wpisy : http://forum.muratordom.pl/group.php?do=discuss&discussionid=3034

Co do swiadecta, to ja chyba placilem 350 zl. Srednia cena to cos kolo 600 zl (przegiecie). Ale na Allegro itp mozna zrobic "zdalnie" chyba za 150 zl.

Fantom

a gdzie kupili iglaki ? kurde mam taki dylemat w castoramie tuja 17 zł, w szkółce 30 zł, ale boję się że się nie przyjmą te z castoramy bo mają strasznie połamane korzenie, ponadto są podobno "chemincznie" pędzone w Holandii aby szybko rosły, a potrzebuję bez mała 200 szt.

pzdr

właśnie w którymś markecie budowlanym, nie pamiętam dokładnie w którym.Ja potrzebuje 150 szt, myślałam o allegro, bo tam naprawdę tanio ale trochę się obawiam..

słuchajcie - czy skrzynkę elektryczną którą mam przed granicą działki i należącą do ENEI można przenieść w inne miejsce? Kurcze z jednej strony gazowa z drugiej prądowa i tak poustawiane, że nie mam jak rozsądnie bramy wjazdowej zrobić.... to znaczy mam, ale chciałbym inaczej, czy można wnioskowac do ENEI o przesunięcie?

Można bo ja też będę przestawiał, ale dopiero jak fizycznie będziesz miał płot (ten ostateczny, nie siatka leśna ;) ) postawiony. Piszesz pisemko do ENEI (dział techniczny) i przestawiają ZK do płotu. Nie wiem czy za free czy trzeba za to zapłacić.

szczukot - informacja dla Ciebie pod kątem dodania do listy hurtowni itp. a dla wszystkich zainteresowanych także - nie wiem gdzie i za ile kupowaliście klinkier, ale ja potrzebowałem 450 cegieł na moje kominy i okazało się, że jest firemka w Gozdnicy (tam niedaleko produkuje cegłę CRH) i ściągnięcie stamtąd dwóch palet cegłu wraz z zaprawą z transporterm i rozładunkiem na budowie w Dobrej wyszło mnie taniej, niż ten sam towar w Szczecinie bez transportu na budowę! Jeśli znacie już taką możliwość to ok, jeśli nie znacie to mogę podac namiary. U mnie jeszcze akurat wyszła ta sytuacja, że upatrzona cegła jest w Szczecinie dostępna tylko jako dziurawka, dostawa pełnej się opóźnia, a dzisiaj murują mi drugi komin...

potrzebuję klinkier na elewację więc podaj proszę namiary

Hej

Lista hurtowni jest lista "otwarta". Co najwyzej moderowana jakbym zauwazyl jakas kryptoreklama lub wrecz odwrotnie.

Mozna wiec smailo dodawac wpisy : http://forum.muratordom.pl/group.php?do=discuss&discussionid=3034

Co do swiadecta, to ja chyba placilem 350 zl. Srednia cena to cos kolo 600 zl (przegiecie). Ale na Allegro itp mozna zrobic "zdalnie" chyba za 150 zl.

Fantom

Możesz podać namiar kto robi w tej cenie świadectwo energetyczne?

Można bo ja też będę przestawiał, ale dopiero jak fizycznie będziesz miał płot (ten ostateczny, nie siatka leśna ;) ) postawiony. Piszesz pisemko do ENEI (dział techniczny) i przestawiają ZK do płotu. Nie wiem czy za free czy trzeba za to zapłacić.

ta... mam zrobić ogordzenie nie widząc czy mi przeniosą? zbyt ryzykowne, wolałbym wiedzieć czy przeniosą, a potem zrobić ogrodzenie tak jakbym chciał