Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Szczecińska

koala1

Recommended Posts

Właśnie odebrałem papiery z powiatu i z gminy. Znaczy się :yes: :yes: :yes: można mieszkać ! Dlatego z tego miejsca pragnę wszystkim podziękować za wsparcie i pomoc. Życzę wszystkim rychłego zakończenia budowy i wprowadzenia się....

Wszak urzędnicy czekają tylko aby rozpocząć naliczać nam podatki, opłaty za wywóz śmieci, opróżnianie zbiorników bezodpływowych, itd. ;)

długo czekałeś na decyzję od momentu złożenia dokumentów???

• Odpowiedzi 77,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8209

• Didi

3937

• bodekku

3703

• bryta

3343

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

Victoria, po 83 dniach walki ze Starostwem w Policach otrzymałem pozwolenie na budowę a wiec teraz powinno być z górki.

Teraz przede mną kolejne etapy , wybór kierownika budowy czy może moglibyście polecić kogoś kompetentnego i sprawdzonego w rozsądnej cenie- będę wam ogromnie wdzięczny.

Pozdrawiam

Mam odpalony piec!!!:wave:Z jednej strony sie cieszę a z drugiej załamałam sie trochę bo przez pierwszy miesiąc musi non stop grzać na 30stopni! Nie pozbieram sie chyba jak mi rachunek przyjdzie...:bash:
Gratulcje:wave: zazdroszcze, mimo rachunków;-)

http://www.zoominto.com/zoomapi/ZoomButt.gif

Właśnie odebrałem papiery z powiatu i z gminy. Znaczy się :yes: :yes: :yes: można mieszkać ! Dlatego z tego miejsca pragnę wszystkim podziękować za wsparcie i pomoc. Życzę wszystkim rychłego zakończenia budowy i wprowadzenia się....

Wszak urzędnicy czekają tylko aby rozpocząć naliczać nam podatki, opłaty za wywóz śmieci, opróżnianie zbiorników bezodpływowych, itd. ;)

:D super!, zazdroszczę i tez nie moge sie doczekać przeprowadzki

Gratulacje i miłego mieszkania :)

Nie, z tego co kojarzę. Ja robiłam w M&S na Gdańskiej Fajna Kobieta też, polecam cenowo i jezeli chodzi o montaz

no i mam rebus, zrobiłem wyceny w 5 firmach, okna wg projektu, z roletami nadstawnymi, brama garażowa 4800x2200.

Wszystkie okna prawie o tych samych parametrach, 3 szybowe, Uw - w granicach 08-1 zależy od wielkości.

Rozpiętość cenowa od 25tyś brutto do 48tyś.

Co jakis czas wracam do tematu podlaczenia do internetu.

Znowu mi sie konczy umowa i znowu mam dylematy :(

Aktualnie uzywam Playa, ale jednak doskieraja mi dwie rzeczy : limity GB i brak publicznego IP.

W zwiazku z tym, odpada raczej oferta innych tego typu rozwiazan.

W sumie, przeszedlbym z checia na kabel, ale najtansza neostrada to 50 zl + 30 zl utrzymanie lacza. A jakbym chcial publiczne IP to jeszcze kilkadziesiat zl wiecej.

No wiec coraz bardziej sklaniam sie na lacze radiowe.

No i chyba u mnie (Dobra) są

1) VSPACE

2) DOBRYNET

3) GROSZNET (GlobalConnect)

Macie jakies plusy/minusy tych firm ?

Fantom

Idac dalej :

1) przedstawil najlepsza oferte cenowa

2) wyglada oki, ale drozej

3) ci nawet na pytania nie odpowiadaja - tak to jest z duzymi firmami.

No i sklaniam sie na VSPACE.

Wiec pytanie : ma ktos ? Moze cos powiedziec na ich temat ?

Fantom

no i mam rebus, zrobiłem wyceny w 5 firmach, okna wg projektu, z roletami nadstawnymi, brama garażowa 4800x2200.

Wszystkie okna prawie o tych samych parametrach, 3 szybowe, Uw - w granicach 08-1 zależy od wielkości.

Rozpiętość cenowa od 25tyś brutto do 48tyś.

Hym, spróbujmy powróżyć

1. 25 tyś - Aluplast, krajowa produkcja, dwie uszczelki itp.

2. 32 tyś - MS lub Drutex na typowych profilach.

3. 37 tyś - Agat na profilu Salamander 3D lub MS ewentualnie Drutex na lepszym profilu.

4. 48 tyś - wypasione Schucko 9,2 cm

Wiele osób wybiera 2. Okna tej klasy wpasowują się w kosztorys. A skoro się wpasowują, to po co przepłacać. Tyle, tylko tyle i aż tyle. To co Państwo wybiorą zależy tylko od zasobności portfela. Myślę że Ksawery mocno zweryfikował czy warto inwestować w lepsze okna , rolety, styropian, itp.

Hym, spróbujmy powróżyć

1. 25 tyś - Aluplast, krajowa produkcja, dwie uszczelki itp.

2. 32 tyś - MS lub Drutex na typowych profilach.

3. 37 tyś - Agat na profilu Salamander 3D lub MS ewentualnie Drutex na lepszym profilu.

4. 48 tyś - wypasione Schucko 9,2 cm

Wiele osób wybiera 2. Okna tej klasy wpasowują się w kosztorys. A skoro się wpasowują, to po co przepłacać. Tyle, tylko tyle i aż tyle. To co Państwo wybiorą zależy tylko od zasobności portfela. Myślę że Ksawery mocno zweryfikował czy warto inwestować w lepsze okna , rolety, styropian, itp.

witam .mam okna drutex 3 szybowe już ponad rok nic się z nimi nie dzieje poza drzwiami tarasowymi, które sa duże i ciagle trzeba je regulować. montazysci nieprawidłowo je zamontowali. okna kupywalem w firmie na ku słoncu na przeciwko cmentarza. odradzam ich usługi-tragedia z montażem i serwisem.

Ja moge polecić ale w lutym, bo obecnie u mnie robią. Na pewno nie polecam tynkarza z listy wykonawców, dał ciała u mnie i u Krzyska. Od dachów płaskich tym bardziej NIE, dekarza też, bo po góralku dał nogę. Jedynie ekipe Daniela Pachniewicza z czystym sumieniem. Stany surowe robią, elewację. Hydraulika też już mogę, bo piec odpalony, działa:D Ireneusz Muż, zacny fachowiec

Ja moge polecić ale w lutym, bo obecnie u mnie robią. Na pewno nie polecam tynkarza z listy wykonawców, dał ciała u mnie i u Krzyska. Od dachów płaskich tym bardziej NIE, dekarza też, bo po góralku dał nogę. Jedynie ekipe Daniela Pachniewicza z czystym sumieniem. Stany surowe robią, elewację. Hydraulika też już mogę, bo piec odpalony, działa:D Ireneusz Muż, zacny fachowiec
Od wylewek też mogę polecić jakby co.

To akurat mam juz zrobione......tynkarzy,elektryka (cala instalacja lacznie z alarmem,kamerami i BMS rozkladali) fachowca od wylewek tez moge z czystym sercem polecic jak by co, hydraulike i kanalize plus ogrzewanie podlogowe plus ocieplenie i instalacje pc rozkladala jedna firma troche sie spoznili z terminem ,wlasnie wierca mi dolne zrodlo tak wiec konca jeszcze nie ma.Do swiat ponoc mam miec grzanie ....teraz wykonczeniowka idzie ;)

instalacje pc rozkladala jedna firma troche sie spoznili z terminem ,wlasnie wierca mi dolne zrodlo tak wiec konca jeszcze nie ma.Do swiat ponoc mam miec grzanie ....teraz wykonczeniowka idzie ;)

Może ekipa z Kołbaskowa? U mnie też mają lekką obsuwę, obiecują jeszcze w tym roku kolektory pionowe i montaż PC.

A ja właśnie po świętach będę kafelkował swoje pomieszczenie techniczne, przed montażem całego ustrojstwa do ogrzewania i do wody. Nie wyobrażam sobie robót z zamontowanymi urządzeniami i rurociągami, była to nawet sugestia instalatora, żeby zrobić kafle i gładzie przed montażem urządzeń.

Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia wszystkim życzę wszelkiej pomyślności, radosnych i szczęśliwych chwil w nowych domach, choć z pewnością większość w tym i my z Kasieńką jeszcze w blokowisku. Wszystkiego dobrego

Kasia i Piotr