e_tomi 10.12.2013 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Właśnie odebrałem papiery z powiatu i z gminy. Znaczy się :yes: można mieszkać ! Dlatego z tego miejsca pragnę wszystkim podziękować za wsparcie i pomoc. Życzę wszystkim rychłego zakończenia budowy i wprowadzenia się.... Wszak urzędnicy czekają tylko aby rozpocząć naliczać nam podatki, opłaty za wywóz śmieci, opróżnianie zbiorników bezodpływowych, itd. długo czekałeś na decyzję od momentu złożenia dokumentów??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lekrol 10.12.2013 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Witam. Victoria, po 83 dniach walki ze Starostwem w Policach otrzymałem pozwolenie na budowę a wiec teraz powinno być z górki.Teraz przede mną kolejne etapy , wybór kierownika budowy czy może moglibyście polecić kogoś kompetentnego i sprawdzonego w rozsądnej cenie- będę wam ogromnie wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 10.12.2013 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Mam odpalony piec!!!:wave:Z jednej strony sie cieszę a z drugiej załamałam sie trochę bo przez pierwszy miesiąc musi non stop grzać na 30stopni! Nie pozbieram sie chyba jak mi rachunek przyjdzie... Gratulcje:wave: zazdroszcze, mimo rachunków;-) http://www.zoominto.com/zoomapi/ZoomButt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 10.12.2013 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Właśnie odebrałem papiery z powiatu i z gminy. Znaczy się :yes: można mieszkać ! Dlatego z tego miejsca pragnę wszystkim podziękować za wsparcie i pomoc. Życzę wszystkim rychłego zakończenia budowy i wprowadzenia się.... Wszak urzędnicy czekają tylko aby rozpocząć naliczać nam podatki, opłaty za wywóz śmieci, opróżnianie zbiorników bezodpływowych, itd. super!, zazdroszczę i tez nie moge sie doczekać przeprowadzki http://www.zoominto.com/zoomapi/ZoomButt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fergson 11.12.2013 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 długo czekałeś na decyzję od momentu złożenia dokumentów??? 7 dni roboczych + poczta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_Police 13.12.2013 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 Właśnie odebrałem papiery z powiatu i z gminy. Znaczy się :yes: można mieszkać ! Dlatego z tego miejsca pragnę wszystkim podziękować za wsparcie i pomoc. Życzę wszystkim rychłego zakończenia budowy i wprowadzenia się.... Wszak urzędnicy czekają tylko aby rozpocząć naliczać nam podatki, opłaty za wywóz śmieci, opróżnianie zbiorników bezodpływowych, itd. Gratulacje i miłego mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zieleniewo 15.12.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Nie, z tego co kojarzę. Ja robiłam w M&S na Gdańskiej Fajna Kobieta też, polecam cenowo i jezeli chodzi o montaz http://www.zoominto.com/zoomapi/ZoomButt.gif no i mam rebus, zrobiłem wyceny w 5 firmach, okna wg projektu, z roletami nadstawnymi, brama garażowa 4800x2200. Wszystkie okna prawie o tych samych parametrach, 3 szybowe, Uw - w granicach 08-1 zależy od wielkości. Rozpiętość cenowa od 25tyś brutto do 48tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 16.12.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Wydaje mi sie ze chyba najlepiej wypośrodkować cenę i nie brać firmy która proponuje najtaniej ale i najdroższej tez bym podziękowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 17.12.2013 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Co jakis czas wracam do tematu podlaczenia do internetu. Znowu mi sie konczy umowa i znowu mam dylematy Aktualnie uzywam Playa, ale jednak doskieraja mi dwie rzeczy : limity GB i brak publicznego IP. W zwiazku z tym, odpada raczej oferta innych tego typu rozwiazan. W sumie, przeszedlbym z checia na kabel, ale najtansza neostrada to 50 zl + 30 zl utrzymanie lacza. A jakbym chcial publiczne IP to jeszcze kilkadziesiat zl wiecej. No wiec coraz bardziej sklaniam sie na lacze radiowe. No i chyba u mnie (Dobra) są 1) VSPACE 2) DOBRYNET 3) GROSZNET (GlobalConnect) Macie jakies plusy/minusy tych firm ? Fantom Idac dalej : 1) przedstawil najlepsza oferte cenowa 2) wyglada oki, ale drozej 3) ci nawet na pytania nie odpowiadaja - tak to jest z duzymi firmami. No i sklaniam sie na VSPACE. Wiec pytanie : ma ktos ? Moze cos powiedziec na ich temat ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fergson 17.12.2013 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 no i mam rebus, zrobiłem wyceny w 5 firmach, okna wg projektu, z roletami nadstawnymi, brama garażowa 4800x2200. Wszystkie okna prawie o tych samych parametrach, 3 szybowe, Uw - w granicach 08-1 zależy od wielkości. Rozpiętość cenowa od 25tyś brutto do 48tyś. Hym, spróbujmy powróżyć 1. 25 tyś - Aluplast, krajowa produkcja, dwie uszczelki itp. 2. 32 tyś - MS lub Drutex na typowych profilach. 3. 37 tyś - Agat na profilu Salamander 3D lub MS ewentualnie Drutex na lepszym profilu. 4. 48 tyś - wypasione Schucko 9,2 cm Wiele osób wybiera 2. Okna tej klasy wpasowują się w kosztorys. A skoro się wpasowują, to po co przepłacać. Tyle, tylko tyle i aż tyle. To co Państwo wybiorą zależy tylko od zasobności portfela. Myślę że Ksawery mocno zweryfikował czy warto inwestować w lepsze okna , rolety, styropian, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 17.12.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Schucko 9,2 cm A jest taki produkt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafiks 18.12.2013 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Hym, spróbujmy powróżyć 1. 25 tyś - Aluplast, krajowa produkcja, dwie uszczelki itp. 2. 32 tyś - MS lub Drutex na typowych profilach. 3. 37 tyś - Agat na profilu Salamander 3D lub MS ewentualnie Drutex na lepszym profilu. 4. 48 tyś - wypasione Schucko 9,2 cm Wiele osób wybiera 2. Okna tej klasy wpasowują się w kosztorys. A skoro się wpasowują, to po co przepłacać. Tyle, tylko tyle i aż tyle. To co Państwo wybiorą zależy tylko od zasobności portfela. Myślę że Ksawery mocno zweryfikował czy warto inwestować w lepsze okna , rolety, styropian, itp. witam .mam okna drutex 3 szybowe już ponad rok nic się z nimi nie dzieje poza drzwiami tarasowymi, które sa duże i ciagle trzeba je regulować. montazysci nieprawidłowo je zamontowali. okna kupywalem w firmie na ku słoncu na przeciwko cmentarza. odradzam ich usługi-tragedia z montażem i serwisem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuciar 19.12.2013 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 WitamW zwiazku z tym ze lista wykonawcow z naszego rejonu nie byla juz od dawna odnawiana mam do Was prosbe czy mozecie mi polecic dobra ekipe do wykonczenia łazienek ? czyli kafle,elektryka,stelaze podwieszane,bialy montaz itpitp? Z gory dziekuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 19.12.2013 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Ja moge polecić ale w lutym, bo obecnie u mnie robią. Na pewno nie polecam tynkarza z listy wykonawców, dał ciała u mnie i u Krzyska. Od dachów płaskich tym bardziej NIE, dekarza też, bo po góralku dał nogę. Jedynie ekipe Daniela Pachniewicza z czystym sumieniem. Stany surowe robią, elewację. Hydraulika też już mogę, bo piec odpalony, działa:D Ireneusz Muż, zacny fachowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 19.12.2013 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Ja moge polecić ale w lutym, bo obecnie u mnie robią. Na pewno nie polecam tynkarza z listy wykonawców, dał ciała u mnie i u Krzyska. Od dachów płaskich tym bardziej NIE, dekarza też, bo po góralku dał nogę. Jedynie ekipe Daniela Pachniewicza z czystym sumieniem. Stany surowe robią, elewację. Hydraulika też już mogę, bo piec odpalony, działa:D Ireneusz Muż, zacny fachowiecOd wylewek też mogę polecić jakby co. http://www.zoominto.com/zoomapi/ZoomButt.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 19.12.2013 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Oj to prawda lista juz mocno nieaktualną.Fachowców jak na lekarstwo.Z paru z listy skorzystałam i niestety klapa po całej linii.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuciar 19.12.2013 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 To akurat mam juz zrobione......tynkarzy,elektryka (cala instalacja lacznie z alarmem,kamerami i BMS rozkladali) fachowca od wylewek tez moge z czystym sercem polecic jak by co, hydraulike i kanalize plus ogrzewanie podlogowe plus ocieplenie i instalacje pc rozkladala jedna firma troche sie spoznili z terminem ,wlasnie wierca mi dolne zrodlo tak wiec konca jeszcze nie ma.Do swiat ponoc mam miec grzanie ....teraz wykonczeniowka idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 19.12.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 instalacje pc rozkladala jedna firma troche sie spoznili z terminem ,wlasnie wierca mi dolne zrodlo tak wiec konca jeszcze nie ma.Do swiat ponoc mam miec grzanie ....teraz wykonczeniowka idzie Może ekipa z Kołbaskowa? U mnie też mają lekką obsuwę, obiecują jeszcze w tym roku kolektory pionowe i montaż PC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 23.12.2013 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Mam pytanie odnośnie rozruchu kotłowni. U mnie trwa on 28 dni i...w tym czasie nie ma podobno mowy o kafelkowaniu. Tez tak mieliście??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasieńka i Piotr 23.12.2013 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 A ja właśnie po świętach będę kafelkował swoje pomieszczenie techniczne, przed montażem całego ustrojstwa do ogrzewania i do wody. Nie wyobrażam sobie robót z zamontowanymi urządzeniami i rurociągami, była to nawet sugestia instalatora, żeby zrobić kafle i gładzie przed montażem urządzeń. Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia wszystkim życzę wszelkiej pomyślności, radosnych i szczęśliwych chwil w nowych domach, choć z pewnością większość w tym i my z Kasieńką jeszcze w blokowisku. Wszystkiego dobrego Kasia i Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts