ŁysyPiotrek 29.08.2024 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia Drodzy, Po nieudanych próbach sprzedaży mieszkania z lokalem i działką, postanowiłem skorzystać z usługi firmy skupującej nieruchomości. Z góry dziękuję za porady "skorzystania z dobrej agencji nieruchomości", bo próbowałem już wszystkiego. Cena nieruchomości była rynkowa, nie zawyżona. Jakie firmy możecie mi polecić? Nieruchomość znajduje się na wsi, więc poszukuję firmy, która jest w stanie podjąć się zakupu w mniejszej miejscowości. Na co uważać przy sprzedaży takiej nieruchomości? PS. Nie jestem zasłużony. Po prostu z innych przyczyn nie mogę normalnie sprzedać nieruchomość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 29.08.2024 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia Prawie od ośmiu lat sprzedajesz tą nieruchomość i dalej nie możesz jej sprzedać? Coś jest na rzeczy albo jest mało atrakcyjna w stosunku do ceny albo coś tu śmierdzi o czym nie chcesz powiedzieć. Obecnie większość ludzi woli budować dom od podstaw aniżeli kupić coś do remontu bo robocizna przy remoncie kosztu dwa razy więcej niż przy budowie domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁysyPiotrek 29.08.2024 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia Jest problem z sąsiadami, a poza tym wszystko w porządku. Sąsiedzi odstraszali przy mnie chętnych do zakupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁysyPiotrek 29.08.2024 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia Jest problem z sąsiadami, a poza tym wszystko w porządku. Sąsiedzi odstraszali przy mnie chętnych do zakupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 29.08.2024 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia Jak mądry i rozsądny kupujący to mu sąsiedzi najmniej by przeszkadzali ale z tego co doczytałem to nie masz uregulowanego tego podziału nieruchomości i to zniechęca, ja bym też takiej nieruchomości nie kupił. Musisz wydzielić co jest twoje a co sąsiadów, postawić ogrodzenie i wtedy zobaczysz że chętny się znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁysyPiotrek 29.08.2024 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia Sęk w tym, że sprawa podziału fizycznego znając moich sąsiadów znalazła by się w sądzie .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 29.08.2024 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia Tak czy siak przy podziale sprawa obija się o sąd a jak nie wyprowadzisz tej nieruchomości na prosta to zapomnij o sprzedaży bo nikt nie kupi nieruchomości o nieuregulowanych sprawach prawnie. Ciekawe jak teraz płacisz podatek od tej nieruchomości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁysyPiotrek 29.08.2024 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia Na podstawie udziału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁysyPiotrek 29.08.2024 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia Na podstawie udziału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 29.08.2024 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia Firma może skupi za połowę realnej wartości ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 29.08.2024 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 40 minut temu, ŁysyPiotrek napisał: Na podstawie udziału No to na podstawie tego udziału podziel sądownie tą nieruchomość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁysyPiotrek 29.08.2024 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia Oczywiście, ale jest jeszcze kilka innych aspektów, aby móc podzielić działkę jak np. wjazd, wyjście z domu, kto którą stronę bierze itd. Łatwo jest mówić z innej perspektywy, nie wiedząc jacy ludzie potrafią być wredni i przez złość nie będą chcieli zrobić w dany sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁysyPiotrek 29.08.2024 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia Jestem tego świadomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 29.08.2024 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia Podaj chociaż miejscowość w której jest ta nieruchomość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.08.2024 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia Możesz sprzedać udział w nieruchomości a nie nieruchomość, bo z tego co opisujesz to jest dom jednorodzinny dwulokalowy. Więc nijak tego nie podzielisz. Co najwyżej możesz znieść sądownie współwłasność i stworzyć małą wspólnotę mieszkaniową ale prawnie to niewiele zmienia. Z tym, że przy upierdliwych współlokatorach jest to w zasadzie niewykonalne. Nie wiem czy jakakolwiek agencja będzie zainteresowana pośredniczyć. Chyba, ze na zasadzie wrzucić do portfolio, żeby było duże. Chyba, że znajdziesz "cwaniaka", który zajmuje się przejmowaniem siłowym nieruchomości. Kupi udziały za pół ceny i tak spacyfikuje sąsiadów, że oni sami uciekną z tej chaty. W mojej gminie jest taki "przedsiębiorca" działający na granicy prawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 02.09.2024 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września Przy takim nabywcy @ŁysyPiotrek będzie miał temat z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts