tomot79 03.09.2024 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września Witam mam świeżo zamontowane drzwi Barański czyli drewniane (niby). Jak je zabezpieczyć na czas ocieplenia zewnętrznego i tynkowania- jaka folia (rodzaj, grubość, czarna, szara?). Jak owijać, czy ma to znaczenie, jak łączyć mońce filii- taśma, niebieska, inna. Czy takie drzwi ze względu że są drewniane musiałyby mieć jakąś wentylację (otwory). Do południa pada na nie słońce nie chciałbym je zaparzyć w folii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.09.2024 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września Niby drewno + fornir i sklejka. Wszystko to drewno. Zaklejenie folią faktycznie może je zniszczyć zwłaszcza w kooperacji wilgoci i temperatury. Jeśli już zabezpieczać to tylko na czas robót by nie pobrudzić za mocno. Folia nie uchroni przed uszkodzeniem mechanicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.09.2024 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 5 godzin temu, aedcce napisał: Każde urządzenie/urządzenie odstraszające ma na celu wydłużenie czasu potrzebnego na włamanie i/lub ujawnienie wysiłków intruzów (np. długotrwała obecność, dodatkowy hałas lub narażenie na czas nagrywania). Te listwy zabezpieczające pomagają wzmocnić typowy słaby punkt drzwi i zamka do drzwi (obejrzyj film przedstawiający, co pęka jako pierwsze po włamaniu do drzwi i jak siła zamka pomaga złamać same drzwi). Całkiem niegłupi post, ale szkoda że IA słowo zabezpieczenie zrozumiało jako "antywłamaniowość" a nie "zabezpieczenie przed uszkodzeniem". I nie zdziwię się, jak w tym poście w ciągu kilka dni nastąpi edycja i wpadnie jakiś przypadkowy link.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 26.09.2024 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września AI nawet tutaj? Nie kumam po co to pisze takie posty? Ani to reklama, ani to pomoc? Taki trening pisania dla samego treningu? Co do zabezpieczenia to najlepiej sprawdzi się karton i pokazanie FV chłopakom od elewacji z informacją, że będą pokrywali szkody :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 26.09.2024 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września Boty na forum są od dawna. Kiedyś uważałem że kopiują jakieś posty z amerykańskich forów. Teraz widzę więcej pisanych jakby przez IA Po co? W zdecydowanej większości po paru dniach robią edycję i wrzucają link. Ale żeby jakiś dobry - zwykle do dziwnych stron zagranicznych. Żadnych seksów (chociaż ostatnio też się pojawiały) ani budowlanki... zwyczajnie - zauważają tu silną pozycję forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.09.2024 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września W dniu 19.09.2024 o 21:16, finlandia napisał: Całkiem niegłupi post, ale szkoda że IA słowo zabezpieczenie zrozumiało jako "antywłamaniowość" a nie "zabezpieczenie przed uszkodzeniem". I nie zdziwię się, jak w tym poście w ciągu kilka dni nastąpi edycja i wpadnie jakiś przypadkowy link.. W innym temacie na słowo "chudziak" AI zamieściła post o odchudzaniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s3pp 09.10.2024 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października Podepnę się pod wątek żeby nie zakładać nowego. Byłem już zdecydowany na drzwi od Barańskiego razem z doświetlem. Wczoraj, przy montażu okien, ekipa stanowczo odradziła wszelakiego rodzaju drzwi drewniane (montują głównie Barańskiego, CAL, Doorsy) argumentując to dużą ilością reklamacji na drzwi (głównie wybrzuszanie) i podejście producentów to takich tematów. Mówię tutaj o nagminnym odrzucaniu reklamacji. Mam świadomość zagrożeń wynikających z posiadania z drzwi drewnianych, ale lekko przeraziła mnie wizja napisana przez Panów monterów. Jakie są zagrożenia w kwestii negatywnego rozpatrzenia ewentualnej gwarancji jeśli drzwi są zadaszone gankiem szerokości 140 cm i długości ponad 120 cm? Jeśli są tu posiadacze drzwi od Barańskiego będę wdzięczny podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.10.2024 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października A co innego ekipa proponowała? Pewnie za mało montuję, ale przy stosowaniu dobrych drzwi i zamków listwowych nie miałem potrzeby wymiany ŻADNEGO skrzydła, zwłaszcza z powodu wygięcia. Nie wiem co komu odrzucają i dlaczego - ja nie próbowałbym zgłaszać reklamacji wynikającej ewidentnie z faktu prac mokrych.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts