tomot79 06.09.2024 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września Witam ekipa kończy mi sufity podwieszane z kg. Nałożyli 2x gładź knauf rotband, przeszlifowali i nałożyli grunt zmieszany z podkładem beckers primer. Na pytanie czy dali grunt przed gładzią odpowiedzieli że nie trzeba. Za 2 m-ce chcę ich wziąść do ścian na ktorych są tynki cw(bardzo dobrze zrobione, gładziutkie) wcwycenie znów brak gruntu przed gładzią. Czy faktycznie można grunt pominąć ma początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 06.09.2024 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września W przypadku tynków CW gruntowanie akurat nie jest aż tak potrzebne jak w przypadku płyt gk. Gips bardzo szybko chłonie wodę więc jeśli przejął część wilgoci z zaprawy szpachlowej to spowoduje z jednej strony szybsze schnięcie szpachli ale z drugiej strony ograniczy czas wiązania zaprawy ze powierzchnią płyt. Drugi problem to idealne odpylenie powierzchni które raczej nie jest możliwe więc grunt oprócz zmniejszenia i ujednolicenie chłonności powierzchni zwiąże także owe luźne drobiny pyłu które dodatkowo mogą zakłócić zespolenie gładzi ze ścianą. Jeśli jednak podczas malowania podkładem z dodatkiem gruntu nie nastąpiły żadne niespodzianki to o wykonane prace możesz być spokojny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomot79 08.09.2024 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września Dzięki za opinię, sufity są na tzw malinkę bardzo ładne, wręcz perfekcyjne, nic się nie dzieje, ta podkladowa z gruntem na gladz zrobila robotę. Co do scian to mam 3 muesiace jak przyjda, to w wolnej chwili raz przejade gruntem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts