szczykawka1 09.09.2024 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września To tak tytułem podsumowania. Dziękuję wszystkim za posty, komentarze, porady. Wszystko na spokojnie przeanalizuje. Co do falownika to Deye 6 - koszt 9,5-10 tysięcy, Growatt 5 - 5,5 tysiąca, Growatt 4 (nowa seria bez UPSa) 4,5 tysiąca. No jest różnica. Co do magazynu to na pewno nie będzie to kwasowy a na 90 % wysokonapięciowy. Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrowia oraz wielu kWh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczykawka1 09.09.2024 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września To tak tytułem podsumowania. Dziękuję wszystkim za posty, komentarze, porady. Wszystko na spokojnie przeanalizuje. Co do falownika to Deye 6 - koszt 9,5-10 tysięcy, Growatt 5 - 5,5 tysiąca, Growatt 4 (nowa seria bez UPSa) 4,5 tysiąca. No jest różnica. Co do magazynu to na pewno nie będzie to kwasowy a na 90 % wysokonapięciowy. Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrowia oraz wielu kWh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczykawka1 09.09.2024 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września To tak tytułem podsumowania. Dziękuję wszystkim za posty, komentarze, porady. Wszystko na spokojnie przeanalizuje. Co do falownika to Deye 6 - koszt 9,5-10 tysięcy, Growatt 5 - 5,5 tysiąca, Growatt 4 (nowa seria bez UPSa) 4,5 tysiąca. No jest różnica. Co do magazynu to na pewno nie będzie to kwasowy a na 90 % wysokonapięciowy. Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrowia oraz wielu kWh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczykawka1 09.09.2024 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września To tak tytułem podsumowania. Dziękuję wszystkim za posty, komentarze, porady. Wszystko na spokojnie przeanalizuje. Co do falownika to Deye 6 - koszt 9,5-10 tysięcy, Growatt 5 - 5,5 tysiąca, Growatt 4 (nowa seria bez UPSa) 4,5 tysiąca. No jest różnica. Co do magazynu to na pewno nie będzie to kwasowy a na 90 % wysokonapięciowy. Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrowia oraz wielu kWh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 09.09.2024 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 27 minutes ago, szczykawka1 said: To tak tytułem podsumowania. Dziękuję wszystkim za posty, komentarze, porady. Wszystko na spokojnie przeanalizuje. Co do falownika to Deye 6 - koszt 9,5-10 tysięcy, Growatt 5 - 5,5 tysiąca, Growatt 4 (nowa seria bez UPSa) 4,5 tysiąca. No jest różnica. Co do magazynu to na pewno nie będzie to kwasowy a na 90 % wysokonapięciowy. Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrowia oraz wielu kWh. Jeżeli zainstalujesz Growata z pierwszego wpisu, to magazyn, jeśli będzie, na 100% będzie wysokonapięciowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczykawka1 10.09.2024 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września Zgadza się stos . Muszę kupić minimum trzy moduły bateryjne, oczywiście BMS i pewnie podstawę. Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 17.09.2024 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września W dniu 9.09.2024 o 17:58, szczykawka1 napisał: Co do magazynu to na pewno nie będzie to kwasowy a na 90 % wysokonapięciowy. Trzy moduły Ark to 153,6V nominalnie. To niewiele więcej niż 12 kwasiaków w szeregu (a 12 to minimum dla SPH) i już 18 ma znacznie większe napięcie (216V). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 17.09.2024 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września Ja pierdziele ręce opadają. "Kwasiaki" jako magazyn energii w XXIw. Niektórzy to faktycznie mają sieczkę z mózgu przez Internet zrobioną! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 17.09.2024 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2 godziny temu, gregos11 napisał: Ja pierdziele ręce opadają. "Kwasiaki" jako magazyn energii w XXIw. Niektórzy to faktycznie mają sieczkę z mózgu przez Internet zrobioną! No... I przepłacają kilkakrotnie za kWh magazynu i kW mocy, wydają kasę na BMSy (taki Ark potrzebuje w komplecie BMSa za trzy koła podczas gdy kwasiaki podpięte do tego samego falownika Growatt SPH hulają bez niego - taka to kosmiczna technologia). I wierzą w marketingowe tysiące cykli, na które nikt nie daje gwarancji. Robią magazyny w domku marnując m2, żeby im było ciepło i przytulnie żeby mogły w ogóle zimą działać... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwerty1986 18.09.2024 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września (edytowane) Przy kwasiaku muszą być z tej samej serii, ale i tak zaleca się BMS. Edytowane 18 Września przez qwerty1986 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts