szczukot 27.09.2024 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września Jaki jest prawidłowy moment dokręcania nakrętek w klimatyzatorach dla stanu ciekły/gazowy 9,52 mm (3/8”) ? Bo nawet w instrukcjach tego samego producenta mogę znaleźć różne wartości. Np 30-35 Nm lub 42 Nm. A czasami nawet maks 27 Nm. ps. pomińmy odpowiedzi typu "ja to robię na wyczucie". chodzi mi o wartość "książkową" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 27.09.2024 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września Jeżeli są to nakrętki kielichowe od przyłączy to zazwyvzaj dla 3/8 jest to 25 - 30Nm. Różnice wynikają ze względu na zastosowanie typów połączeń . Jedne są typu połączeń metal, metal czyli zacierane a inny moment jest gdy stosujemy uszczelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zoe81 28.09.2024 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września W Fujitsu jest 32-42Nm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts