Nurek_ 28.10.2024 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października W dniu 25.10.2024 o 14:20, tomcio1235 napisał: wolałbym mieć kotłownię z oddzielnym wejściem To zamień łazienkę i kotłownie miejscami z pokojem naprzeciwko i zrób wyjście z kotłowni z tyłu domu. W dniu 25.10.2024 o 22:42, zeusik6 napisał: Podobnie jak poprzednicy malutki salon, zdecydowanie nie, bedzisz tam spedzal wiekszosc czasu podczas wolnego dnia i bardzo dlugo siedzial z domownikami po poludniu po pracy. Pokoje 12m2 wystarcza w zupelnosci dla dzieciakow, dla rodzicow...moze tez choc wolalbym jakies 15m2. Duzy korytarz. Przy domu ok 120m2 (zakładam że o taki autorowi chodzi bo o takie projekty się przewijają) nie dasz rady zaprojektować dużego salonu, 4 pokoi po naście metrów, spiżarki, pomieszczenia gospodarczego, garderoby... Przy takim metrażu i wymaganiach zawsze musisz iść na kompromis W dniu 26.10.2024 o 09:02, zeusik6 napisał: Ratpaw - noszenie pelletu wiatrołapem? proszę Cie. A skoro chce pellet to niech ma pellet, też mając takie zródło ciepla wolalbym oddzielne wejscie, najlepiej od tylu lub z boku domu. Nigdy nie używałem pelletu, więc może się mylę, ale wydaje mi się że sprzedawany jest w zafoliowanych paczkach i noszenie go w żaden sposób nie brudzi - to nie wiadro z węglem. Sam pellet też ma chyba postać sprasowanych kostek które się nie kruszą i nie sypią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 28.10.2024 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 1 minutę temu, Nurek_ napisał: Nigdy nie używałem pelletu, więc może się mylę, ale wydaje mi się że sprzedawany jest w zafoliowanych paczkach i noszenie go w żaden sposób nie brudzi - to nie wiadro z węglem. Sam pellet też ma chyba postać sprasowanych kostek które się nie kruszą i nie sypią. Kruszą sie i sypią, bo się ocierają o siebie podczas transportu. Zależy to od ilości użytego lepiszcza. Węgiel jest mega sprasowany przez naturę, a w kotłowniach od zawsze było pełno pyłu węglowego. Autor wątku myśli kategoriami chwilowymi, bo zdaje się ma "dobrych" doradców w postaci sąsiadów albo rodziny. Ale faktycznie, skoro chce wejść na minę i się uczyć na własnych błędach, to niech ma co chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts