Bartek97 16.10.2024 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2024 (edytowane) Cześć, jestem przed etapem tynkowania i muszę rozwiązać problem z odpowietrzeniem kanalizacji. W jaki sposób połączyć rury do odpowietrzenia kanalizy w przypadku kiedy nie ma miejsca żeby wcisnąć kielich (zdjęcie poniżej)- myślałem o podgrzaniu i wciśnięciu do środka i ewentualnie użycie jakiegoś uszczelniacza w płynie? Oczywiście rura musi być wkuta w ścianę i zależy mi na tym żeby zrobić to jak najbliżej stropu. Może znajdzie się na to jakieś sprytne rozwiązanie… Z góry dziękuję za odpowiedzi na zadane pytanie. Edytowane 16 Października 2024 przez Bartek97 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek97 16.10.2024 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2024 25 minut temu, henrykow napisał: Podgrzewając rurę to jak najbardziej częsta praktyka ale nie do środka tylko musisz na zewnątrz bo może Ci w przyszłości z tego łączenia przeciekać. A jakieś inne rozwiązanie bo wciskając na zewnątrz problem niestety się nie rozwiązuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 16.10.2024 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2024 Siodło kanalizacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek97 16.10.2024 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2024 10 minut temu, Ratpaw napisał: Siodło kanalizacyjne. Przyłącze jest typowo w rogu więc chyba nie będzie możliwości żeby wykręcić się odpowiednio z tym siodłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 17.10.2024 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2024 Co tam ma przeciekać skoro to odpowietrzenie? Podkuj i montuj na kielichy pozostałe rury... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wnikający 18.10.2024 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2024 Przecież tu w ogóle nie ma problemu, robisz podkuwkę na 1cm w koło i wchodzi ci kielich następnej rury... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts