Bartek97 16.10.2024 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października (edytowane) Cześć, jestem przed etapem tynkowania i muszę rozwiązać problem z odpowietrzeniem kanalizacji. W jaki sposób połączyć rury do odpowietrzenia kanalizy w przypadku kiedy nie ma miejsca żeby wcisnąć kielich (zdjęcie poniżej)- myślałem o podgrzaniu i wciśnięciu do środka i ewentualnie użycie jakiegoś uszczelniacza w płynie? Oczywiście rura musi być wkuta w ścianę i zależy mi na tym żeby zrobić to jak najbliżej stropu. Może znajdzie się na to jakieś sprytne rozwiązanie… Z góry dziękuję za odpowiedzi na zadane pytanie. Edytowane 16 Października przez Bartek97 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 16.10.2024 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października Podgrzewając rurę to jak najbardziej częsta praktyka ale nie do środka tylko musisz na zewnątrz bo może Ci w przyszłości z tego łączenia przeciekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek97 16.10.2024 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 25 minut temu, henrykow napisał: Podgrzewając rurę to jak najbardziej częsta praktyka ale nie do środka tylko musisz na zewnątrz bo może Ci w przyszłości z tego łączenia przeciekać. A jakieś inne rozwiązanie bo wciskając na zewnątrz problem niestety się nie rozwiązuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 16.10.2024 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października Siodło kanalizacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek97 16.10.2024 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 10 minut temu, Ratpaw napisał: Siodło kanalizacyjne. Przyłącze jest typowo w rogu więc chyba nie będzie możliwości żeby wykręcić się odpowiednio z tym siodłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 16.10.2024 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 27 minut temu, Bartek97 napisał: A jakieś inne rozwiązanie bo wciskając na zewnątrz problem niestety się nie rozwiązuje. Widzę że ściana z betonu komórkowego więc w czym problem aby lekko podkuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 17.10.2024 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października Co tam ma przeciekać skoro to odpowietrzenie? Podkuj i montuj na kielichy pozostałe rury... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 17.10.2024 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 13 godzin temu, Apacer napisał: Co tam ma przeciekać skoro to odpowietrzenie? Podkuj i montuj na kielichy pozostałe rury... Po co wypisujesz takie bzdury jak nie miałeś z tym do czynienia, jak w rurze odpowietrzającej pion kanalizacyjny nie ma skroplin to sobie zajrzyj jak taka rura wygląda od środka po kilku latach użytkowania. Co do kielichów to sam to doradziłem autorowi aby montował nie kielichy ale zgodnie ze sztuką czyli kielich od dołu na zewnątrz a rura z góry w kielich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wnikający 18.10.2024 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października Przecież tu w ogóle nie ma problemu, robisz podkuwkę na 1cm w koło i wchodzi ci kielich następnej rury... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts