Tadam22 20.10.2024 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października (edytowane) Witam na początku roku odebrałam mieszkanie od dewelopera, skończyłam się urządzać i wprowadziła w maju. Mieszkam na 2 piętrze, budynek nowy 4 piętra. Mam salon z kuchnią. Kilka dni temu zauważyłam że do pomieszczenia przedostaje się zapachy z kuchni sąsiadów. Bardzo intensywne. Myślałam że w nowych budynkach już tego problemu nie ma, z "cofanie się zapachów" Czy ktoś może mi doradzić czy to wada wentylacji w pomieszczeniu, i najlepiej zgłosić to deweloperów? Czy bym musiała na własną rękę sprawdza wentylację?? Sprawdzałam, niby ciąg w kanale jest. Czy taki problem podlega pod rękojmi?? Edytowane 20 Października przez Tadam22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.10.2024 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października do dewelopera z pytaniem czy mieszkania maja indywidualne przewody czy podłączone są dwa mieszkania do jednego. Jesli każdy ma indywidualny, znaczy, ze przewód wentylacyjny gdzieś popękał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebasto 21.10.2024 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października W dniu 20.10.2024 o 08:58, Tadam22 napisał: Czy ktoś może mi doradzić czy to wada wentylacji w pomieszczeniu, i najlepiej zgłosić to deweloperów? Czy bym musiała na własną rękę sprawdza wentylację?? Sprawdzałam, niby ciąg w kanale jest. Czy taki problem podlega pod rękojmi?? Zgłosić mozna, moze to kwestia regulacji wentylatorów (albo ich niedziałania). We własnym zakresie mozna założyć "klapy zwrotne". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 27.10.2024 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października Możliwe, że sąsiad podłączył okap z wentylatorem do pionu WG, co jest nielegalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts