Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Coś nie tak z panelami

serenity40

Recommended Posts

2 godziny temu, Kaizen napisał:

Nie, ale gwarantuję wielokrotnie niższą, niż cena zakupu zimą w drogiej strefie.

Strasznie odkrywczy jesteś. Zimą taryfa droższa jest droższa niż taryfa droższa latem? Nie wiedziałem.

Może być taka hipotetyczna sytuacja, że zakup w taniej taryfie będzie tańszy niż sprzedaż z własnej produkcji?

Jeżeli nie gwarantujesz to nie pisz 0% od 0,00 PLN. Jeżeli cena odkupu będzie wyższa niż 0,0 PLN/kWh to przyznasz się do błędu lub do naciągania "faktów" ? :)

Skoro napisałeś o odkupie 0,0 PLN / kWh to podaj przykłady (daty) odkupu po 0,00 PLN / kWh.

Nawet gdy była by taka sytuacja (0,0 PLN / kWh) to zawsze opłaca się montować bifacial jeżeli jest w tej samej cenie co monofacial.

Mam rację czy masz inne zdanie na ten temat?

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

11 godzin temu, d7d napisał:

Przekonaj dewelopera, że jedynie poprawne rozwiązanie to system z mikrofalownikami lub z optymalizatorami. To co zamontował nie jest technicznie właściwe i powoduje duże straty (chociaż nie aż tak duże ale zawsze w porównaniu z sąsiadami).

Kto zakładał instalację PV u sąsiadów?  Ten sam deweloper?

U mnie i sąsiada po lewej inny a u 2 sąsiadów po prawej inny. I takie same sytuację.