Etsonik 15.11.2024 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2024 Hej styropian biały 20cm lambda 0,035 kończę układanie styropianu na elewacji i mam plan zapianowac jeszcze szczeliny. Czy pozostawienie w takim stanie gołego styro na zimę będzie jakoś niszczące dla jego struktury i parametrów ? Siatkę, klej i narożniki mam żeby kleić chociaż raz styropian. końcówka przyszłego tygodnia prognozowane mrozy codziennie poproszę o porady bo wątków w tym temacie nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 15.11.2024 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2024 Do pianowania szczelin potrzebna będzie pianka zimowa, inaczej skruszeje i nic nie uszczelni. Styropian można pozostawić, ale potem trzeba będzie go przetrzeć. W mrozach nie wolno kłaść chemii budowlanej (generalnie) i moim zdaniem nic nie zyskasz na tych narożnikach. Oczywiście są tacy, co się mrozami nie przejmują, ale u siebie lepiej się nie spieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts