sklepzeusik1 03.12.2024 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2024 Witam. Mam instalacje otwartą zbiornik wyrównawczy na samej górze w łazience. Obudowany płytkami. Chcę zamknąć układ bez rozwalania płytek w łazience. Mam taki pomysł: - Mam 5 pionów z każdych pionów doprowadza się do wzbiornika wyrównawczego. Z 5 pionów 4 mogą odciąć do zbiornika do wyrownacznego i bym ten uklad zamknął 4 piony -1 pion nie mogę zamknąc który idzie do zbiornika wyrównawczego bo są płytki Mam pomysł : 4 piony układ zamknięty połączony wymiennikiem płytowym ten 1 układ na otwartym z własną pompka obiegowa i także możliwością dopuszzcenia wody do tego ukladu z 1 pionu Podsmujac chciałbym 4 piony układ zamknięty 1 pion układ otwarty. da sie to zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 03.12.2024 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2024 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sklepzeusik1 03.12.2024 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2024 Nie będzie żadnej komplikacji? Na tym q pionie układzie otwartym jakieś będą straty przez wymiennik płytowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sklepzeusik1 03.12.2024 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2024 Mam piec gazowy thermagen który działa na układzie otwartym. Chciałbym częściowo układ zamknąć tak jak wyżej pisałem. Stare rury grube żeliwne. Boję się że jak zamknę układ pogorsze sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 03.12.2024 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2024 Tzn jakiej komplikacji? Trzeba dobrać wymiennik do przenoszonej mocy oraz go zaizolować, zabezpieczyć od strony otwartej filtrami i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts