wiktorj1990. 24.12.2024 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2024 Witam wszystkich. Mam pytanko. Mam ocieplony fundament 15cm xps i położoną folię kubełkową. Docelowo izolacja ścian miała być 20cm, ale postanowiłem ocieplić 24cm. Zeby cokół nie był za szeroki chciałbym dokleić do ocieplenia fundamentu 4cm xps zeby było 19cm, a cokół wyszedł by 5cm. Pytanie moje brzmi, fundament mam metr pod ziemią i nie chce całości odkopywać, tylko jak na załączonym zdjęciu do wysokości troche niżej niż kostka docieplić. Zrobi sie kolejny cokół pod ziemią i jak będzie wyglądałą sytuacja w razie jakieś wilgoc, czy nie będzie kłopotu i tam się nie będzie kumulowała cała wilgoć z ziemi. Czekam na wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 24.12.2024 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2024 Nie będzie się nic złego działo, ale zastanów się jeszcze raz czy warto to robić, bo taki szeroki cokół wcale źle nie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiktorj1990. 24.12.2024 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2024 Masz rację, też o tym myślałem, ale zawsze by doszło troche izolacji do fundamentu A jaki używałem styropian? Bo na płaski dach zamówiłęm spadki ze swispoor, ale czytam na forach, że ludzie go nie polecają, a musze po świetach zamówić na posadzki i następnie na elewację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts