Paweł1981 30.01.2025 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia Witam. Stoję przed wyborem kotła na pellet . Jestem jednak zielony w tym temacie i boję się że nie będę umiał go ustawić itd. Wyczytałem że jedyny kocioł który sam wszystko sobie ustawia to Windhager ( innych narazie nie znam ). Niestety jest dla mnie za drogi. Powiedzcie mi co ma takiego w sobie ten Windhager że sam wszystko robi ? Na czym to się ooiera, jego sposób działania. Czy są na rynku inne kotły działające tak jak Windhager, że nie trzeba w nich nic ustawiać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 31.01.2025 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia W reklamy wierzysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł1981 31.01.2025 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 9 godzin temu, Ratpaw napisał: W reklamy wierzysz? Kogo bym się nie zapytał to potwierdza to co napisałem o Windhager Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 02.02.2025 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Niedziela o 00:04 W dniu 30.01.2025 o 23:54, Paweł1981 napisał: Stoję przed wyborem kotła na pellet . Jestem jednak zielony w tym temacie i boję się że nie będę umiał go ustawić itd. Wyczytałem że jedyny kocioł który sam wszystko sobie ustawia to Windhager ( innych narazie nie znam ). Niestety jest dla mnie za drogi. Powiedzcie mi co ma takiego w sobie ten Windhager że sam wszystko robi ? Na czym to się ooiera, jego sposób działania. Czy są na rynku inne kotły działające tak jak Windhager, że nie trzeba w nich nic ustawiać ? Jeśli Windhager jest dla Ciebie za drogi, to warto zwrócić uwagę na inne kotły na pellet, które również oferują wysoki poziom automatyzacji, ale w bardziej przystępnej cenie. Przykładem takich rozwiązań są kotły z palnikami KIPI i sterowaniem PLUM. Ten system także automatycznie reguluje wiele parametrów pracy kotła, w tym podawanie pelletu, temperaturę oraz czyszczenie palnika, co znacząco ułatwia użytkowanie kotła i pozwala na niemalże bezobsługową pracę. Warto również podkreślić, że ceny takich kotłów są znacznie bardziej atrakcyjne niż w przypadku Windhagera. Jeśli zależy Ci na kotle, który zminimalizuje Twoje zaangażowanie w ustawienia i obsługę, systemy takie jak KIPI i PLUM będą bardzo dobrym wyborem. Zapewniają one pełną automatyzację, a jednocześnie są bardziej dostępne cenowo. PS. Pozostaje tylko kwestia, jakiego producenta wybrać, który stosuje palnik KIPI ze sterowaniem PLUM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł1981 02.02.2025 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano Niedziela o 09:22 9 godzin temu, DUNIA.MD napisał: Jeśli Windhager jest dla Ciebie za drogi, to warto zwrócić uwagę na inne kotły na pellet, które również oferują wysoki poziom automatyzacji, ale w bardziej przystępnej cenie. Przykładem takich rozwiązań są kotły z palnikami KIPI i sterowaniem PLUM. Ten system także automatycznie reguluje wiele parametrów pracy kotła, w tym podawanie pelletu, temperaturę oraz czyszczenie palnika, co znacząco ułatwia użytkowanie kotła i pozwala na niemalże bezobsługową pracę. Warto również podkreślić, że ceny takich kotłów są znacznie bardziej atrakcyjne niż w przypadku Windhagera. Jeśli zależy Ci na kotle, który zminimalizuje Twoje zaangażowanie w ustawienia i obsługę, systemy takie jak KIPI i PLUM będą bardzo dobrym wyborem. Zapewniają one pełną automatyzację, a jednocześnie są bardziej dostępne cenowo. PS. Pozostaje tylko kwestia, jakiego producenta wybrać, który stosuje palnik KIPI ze sterowaniem PLUM. Dasz jakieś przykłady takich kotłów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts