KubalaKKS 05.02.2025 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego Witam. Zwracam się do Was z pytankiem.. potrzebuję zrobić w piwnicy tzw "zetke". Moje pytanie brzmi czy mogę wykonać ją w drzwiach wyjściowych drewnianych ? Drzew znajdują się jakieś 30 cm nad podłogą w piwnicy.. przed nimi jest jeden schodek i wyjście na zewnątrz (stare budownictwo).. otwierają się do WEWNĄTRZ więc po wykonaniu zetki nie było by problemu z otwieraniem drzwi. Pytam gdyż ułatwiło by mi to sprawę gdyż nie musiałbym wiercić otworu w elewacji na której położony jest kamień:) Bardzo bym prosił o poradę jak wymiary rury, otworu na zewnątrz a także jakie wymiary od podłogi wewnątrz i gruntu na zewnątrz trzeba zachować.. Piec na pellet i niekiedy w zasobniku pojawią się dymek.. na zetkę nadszedł czas.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 06.02.2025 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego Co to są "drzew"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubalaKKS 06.02.2025 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego Godzinę temu, Ratpaw napisał: Co to są "drzew"? Drzwi* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 06.02.2025 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego Co do zasady przekrój przewodu napowietrzającego powinien mieć nie mniej niż 200 cm2, a czy go zrobisz jako dziurę w ścianie czy w drzwiach, już nie ma znaczenia. Zetki robi się kilkadziesiąt cm powyzej podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts