Uriel78 07.02.2025 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego Witam. Proszę o poradę. Mam dom wybudowany na przełomie lat 80 i 90. Strop jest bardzo słabo ocieplony (styropian- nie wiem ile i na nim wylewka) i chciałbym go teraz docieplić jeszcze wełną. Ponieważ całe poddasze jest nieużytkowe to chcę tylko rozłożyć na tej wylewce wełnę i nic więcej. A że za bardzo się nie znam, a opinie zebrałem różne, to mam pytanie: Czy trzeba pod wełnę lub na wełnę położyć folię paroizolacyjną ?? I jaką wełnę najlepiej zastosować. Muszę dodać, że nad wełną, półtora metra wyżej, będzie już tylko blacha dachowa, a że dom był budowany dawno, to nie ma tam żadnej folii ani nic. Po prostu deski na których leży blacha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 07.02.2025 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego folię paroizolacyjną pod wełnę wełna może być w zasadzie dowolna, ponieważ jedynie ma leżeć płasko. Jak dasz tańszą, to musisz jej dać więcej. Koniecznie układaj w dwóch warstwach za "zakładkę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uriel78 13.02.2025 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts