asaledr 18.02.2025 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 godzin temu Moi budowlańcy twierdzą żeby najpierw wykopać ławy i zalać a potem dopiero zdjąć humus jeśli dobrze zrozumiałem. Bo tak niby lepiej bo nie będzie się obsypywać. Prawda to? Dobrze tak będzie? Ale to powiedzcie mi bo jednego nie rozumiem. Jeżeli wykopią ławy i je teraz zaleją równo z poziomem gruntu to raz że pójdzie więcej betonu bo ława będzie wyższa? A dwa że tych bloczków znowu wyjdzie na wysokość ze 3 max bo mam równiutki teren, i nie chce aż tak podnosić domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 18.02.2025 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 godzin temu Sądzę, że zdecydowanie lepiej będzie zdjąć cały humus w obrębie fundamentów plus ~2 m a później wykopy i ławy fundamentowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 18.02.2025 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 godzin temu 2 godziny temu, asaledr napisał: Moi budowlańcy twierdzą żeby najpierw wykopać ławy i zalać a potem dopiero zdjąć humus Że niby łatwiej wiązać druty w wykopie szerokim na 40cm i głębokim na metr czy więcej, niż w wykopie o głębokości ze 40cm? A potem koparkowy zdejmując humus zasypie ławy i będą je czyścili? 2 godziny temu, asaledr napisał: Jeżeli wykopią ławy i je teraz zaleją równo z poziomem gruntu To że niby ścianę fundamentową chcą lać na grubość taką, jak ławy? A potem szpadlem będą te ściany odkopywać, żeby ocieplić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts