Adiš1719517701 26.02.2025 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego W projekcie mam zwykly taras bodajze z kostki , chcialbym zrobic drewniany z zadaszeniem . Dom w trakcje budowy . I teraz pare pytan , czy zadaszenie montowac do sciany , czy najpierw elewacja i taras ze tak powiem wolnostojacy , tylko dolegajacy do elewacji ? Czy musze to zadaszenie gdzies zglaszac ? I czy robic ogolnie jakis projekt na to czy zdac sie na ekipe ktora to bedzie wykonywala . Nie bedzie to duze , ok 6 na 3 metry . Odlegosc od sasiada ponad 4 metry . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 26.02.2025 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego Mocowanie do ściany i zadaszenie samonośne to dwie różne konstrukcje. Potrzeba do tego rozeznania przed wykonaniem elewacji, ponieważ elewacja zakrywa wszystko na gotowo, gdyby mocowanie miało być do ściany. W zasadzie powinno się to zgłosić, ponieważ zmienia się obrys budynku, ale niech się wypowiedzą lepiej zorientowanie w prawie. Ja w życiu bym się na podpierał ekipą wykonawczą, ja dużo widziałem takich frędzli w działaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holetbu1 02.03.2025 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca To możliwe. Dużo łatwiej byłoby mieć betonowe filary z paskami tkaniny lub coś lżejszego od betonu jako element poziomy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redwingunpleasant 04.03.2025 02:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca (edytowane) @chill guy clicker I'm in the process of building a terrace, and I'm thinking about converting it into a wooden one with a roof. The house is still under construction. I'm wondering if I should mount the roof directly to the wall, or if it would be better to build it as a free-standing structure, just adjacent to the wall? Also, do I need to report the roofing to anyone, and should I create a full project plan for it or just rely on the construction team? It's not a huge space, about 6x3 meters, and the neighbor's distance is over 4 meters. Any advice would be appreciated! Edytowane 5 Marca przez redwingunpleasant add plus information Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts