Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zadaszenie tarasu .

Recommended Posts

W projekcie mam zwykly taras bodajze z kostki , chcialbym zrobic drewniany z zadaszeniem . Dom w trakcje budowy . I teraz pare pytan , czy zadaszenie montowac do sciany , czy najpierw elewacja i taras ze tak powiem wolnostojacy , tylko dolegajacy do elewacji ? Czy musze to zadaszenie gdzies zglaszac ? I czy robic ogolnie jakis projekt na to czy zdac sie na ekipe ktora to bedzie wykonywala . Nie bedzie to duze , ok 6 na 3 metry . Odlegosc od sasiada ponad 4 metry .

Mocowanie do ściany i zadaszenie samonośne to dwie różne konstrukcje. Potrzeba do tego rozeznania przed wykonaniem elewacji, ponieważ elewacja zakrywa wszystko na gotowo, gdyby mocowanie miało być do ściany.

W zasadzie powinno się to zgłosić, ponieważ zmienia się obrys budynku, ale niech się wypowiedzą lepiej zorientowanie w prawie. Ja w życiu bym się na podpierał ekipą wykonawczą, ja dużo widziałem takich frędzli w działaniu.

@chill guy clicker I'm in the process of building a terrace, and I'm thinking about converting it into a wooden one with a roof. The house is still under construction. I'm wondering if I should mount the roof directly to the wall, or if it would be better to build it as a free-standing structure, just adjacent to the wall? Also, do I need to report the roofing to anyone, and should I create a full project plan for it or just rely on the construction team? It's not a huge space, about 6x3 meters, and the neighbor's distance is over 4 meters. Any advice would be appreciated!

Edytowane przez redwingunpleasant
add plus information