tomot79 28.02.2025 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego Witam rekuperator mam zamontowany w kotłowni która narazie nie jest oddzielona drzwiami od garażu. Temperatura w zimne dni to 7-10 stopni tak jak w garażu. Monter odradził odpalać reku z uwagi iż w pomieszczeniu jest za zimno i mogłaby skraplać się woda z uwagi iż początek rur pflex jest w tym pomieszczeniu a reszta przez ścianę w pokojach cieplejszych (12-14st). Plan montażu drzwi to lato a podlogówki w kotlowni i garazu w zimę nie odpalam. Jednak chciałbym juz miec wentylację bo jestem w trakcie malowania i wykanczania i nie chciałbym za kazdym.dniem.wietrzyc pokoji żeby nie miec wilgoci. Czy na ten.okres zimowy moge ten.odcinek pflexow jakoś ocieplić, owinac welną, alutermem itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 28.02.2025 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 36 minut temu, tomot79 napisał: Jednak chciałbym juz miec wentylację bo jestem w trakcie malowania i wykanczania i nie chciałbym za kazdym.dniem.wietrzyc pokoji żeby nie miec wilgoci. A nie masz w gwarancji, że odpalanie wentylacji przed zakończeniem prac wykończeniowych oznacza utratę gwarancji? Jak nie (albo nie przejmujesz się tym) to ocieplaj i odpalaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts