tomot79 02.03.2025 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano wczoraj o 08:12 Witam. Od roku mam zamontowaną bramę garażową. Montowana przed wylewkami. Po wylewkach dałem ciepły próg i idealnie jest prawie na styk z nim i miejscem na uszxzelkę, a jak coś stanie jej na drodze to prawidłowo odbija i wraca do pozycji otwartej. Ostatnio dużo robię wieczorem i zauważyłem przy zapalonym świetle na zewnątrz i spuszczonej bramie że są na bokach prześwity do środka tak jakby łączenia/pióra każdej z części bramy po złożeniu do końca sìę nie połączyły/ złożyły/nałożyły szczelnie. Z zewnątrz wydaje się idealnie ale z tych boków jest tak jakby nie dokońca spuszczona brama. No i bardziej zimno w garażu. Czy nie powinno być prześwitów, czy te łączenia powinny idealnie przylegać. Jak to poprawić , jak rozmawiać z montażystą żeby nie zbył mnie żecto tak ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 02.03.2025 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano wczoraj o 10:44 U mnie chyba jest tak samo. Mówisz o bramie segmentowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.03.2025 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano wczoraj o 11:46 Próbuję sobie wyobrazić o których prześwitach mowa, bo ja w bramach widuję ich wiele. Raz - w rogach na dole. Dwa: w miejscach przetłoczeń. trzy - na dociskach. O ile nad 1 można pokombinować, 3 to kwestia regulacji docisku to 2 - tak ma być, chociaż można to samemu zaklejać np. silikonem. Bramy mają deklarowaną szczelność (czasem nie) ale na bardzo niskim poziomie i formalnie każdy może się wybronić. Także z montażystą można rozmawiać o regulacji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts