Dachman79 07.03.2025 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca (edytowane) Dzień dobry Szykuję się do remontu stropodachu z attykami . Attyki wystają poza obrys domu ok 1m z każdej z czterech stron ( dom kostka ). Problem do tej pory miałem taki, że na środku przy kominach śnieg się roztapiał spływała woda w stronę attyk i tam zamarzłą , przz co zamarzały również rynny ( pokrycie dachu to jakiś hasiok , 2-3 warstwy papy , dom z lat 70 ).Moje pytanie czy jesli wymienie całe poszycie ( montaż styropianu , nowa papa , usunięcie istniejącego hasia) to czy śnieg też będzie mi się roztapiał i sytuacja będzie się powtarzać? JAk temu zaradzić i jak najlepiej aktualne poszycie przerobić by mięć "spokój " . Z góry dziękuje za podpowiedzi Edytowane 17 Marca przez Dachman79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 07.03.2025 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca To jest za gruby temat, żeby rzetelnie odpowiedzieć na podstawie opisu słownego. Przede wszystkim dodaj jakieś zdjęcia i przekroje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 09.03.2025 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca W dniu 7.03.2025 o 06:11, Dachman79 napisał: Attyki wystają poza obrys domu ok 1m z każdej z czterech stron ( dom kostka ). Expand Nie rozumiem jak attyki wystają poza obrys budynku? Daj fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dachman79 17.03.2025 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca W dniu 7.03.2025 o 11:16, Ratpaw napisał: To jest za gruby temat, żeby rzetelnie odpowiedzieć na podstawie opisu słownego. Przede wszystkim dodaj jakieś zdjęcia i przekroje. Expand szkice dodane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dachman79 17.03.2025 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca W dniu 9.03.2025 o 00:38, jajmar napisał: Nie rozumiem jak attyki wystają poza obrys budynku? Daj fotki Expand dodane szkice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts