Begonia33 19.03.2025 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca Witam serdecznie. Chcę postawić domek narzędziowy z drewnianą podłogą. Drewno impregnowane. Podłogą będzie dolegała bezpośrednio do podłoża z kostki brukowej. Czy powinnam dać dodatkową izolację i jeśli tak-co byłoby najlepsze? Odradzono mi płyty/ maty EPDM i SBR. Rozważam membranę samoprzylepną Atlas. Jeśli warto- dać pod nią dodatkowo dysperbit? Za wszelkie porady bardzo będę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 19.03.2025 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca Radzę skontaktować się z przedstawicielem handlowo-technicznym firmy Atlas, który doradzi sposób aplikacji tej membrany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Begonia33 20.03.2025 00:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca Dziękuję. Atlas doradza dysperbit. Czy wchodzi w grę inna skuteczna metoda poza membraną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 20.03.2025 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 8 godzin temu, Begonia33 napisał: Dziękuję. Atlas doradza dysperbit. I co radzą pomalować tym dysperbitem, domek czy podloże? Ja bym radzil pomalowac domek. A tak zuplnie poważnie to postawienie domku na kostce nawet jak coś bedzie pod niewiel da. Woda która bedzie się w czasie opadów odbijac od kostki bedzie moczyć na tyle ściany że jak nie zgnije dól to boki. Dobrze jest podnieść 10-20cm takie konstrukcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Begonia33 20.03.2025 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca Niezbyt pocieszająca ta wizja gnicia 😉 Ale dziękuję za radę odnośnie dodatkowego podniesienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts