Yaa 27.05.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 jesli w okolicy Lodzi to moge polecic moich wylewkarzy 509 038 623 5 osob i robia bardzo szybko ....i chyba dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podwalina 15.06.2013 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Chce zagospodarowac stodołę na garaż potrzebuje zrobic wylewke 100m2 Ile by mnie kosztowało wykonanie wylewki metodą tradycyjną? Bo mam troche piachu i cementu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ChłopZmazur 25.08.2013 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 Jakiego cementu używają wasi wykonawcy: klasa I czy II ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin i Agata 26.08.2013 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Ja sam zamawiałem materiał na wylewki i brałem cement w I klasie. Rożnica w cenie niewielka a materiał jakościowo dużo lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.08.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 30 zł/m2 anhydrytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ChłopZmazur 05.09.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 My też wzięliśmy cement I. Ma ktoś przelicznik ile cementu klasy II 32,5 jest w worku w porównaniu do II 42,5? Na chłopski rozum 76 % ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 08.09.2013 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 (edytowane) My też wzięliśmy cement I. Ma ktoś przelicznik ile cementu klasy II 32,5 jest w worku w porównaniu do II 42,5? Na chłopski rozum 76 % ? CEM I od 0-5% dodatków jakiś dodatek musi być aby opóźnić wiązanie CEM II/A 6-20% CEM II/B 21-35% dla przykładu CEM V/A 36-60% a CEM V/B 62-80% więc wybierając cement dla mnie jest oczywiste że wybieram CEMENT I ale trzeba pamiętać o szczególnej pielęgnacji betonu zrobionego z tego cementu, cement I w początkowej fazie wiąże bardzo szybko zalecany bardzo gdy temperatury spadają np. zimą ale też gdy chcemy zrobić mocny beton, posadzke jeżeli latem są duże upały to zalecam nie zalewać z cementu I tylko wybrać cement II wolniej będzie wiązać a ryzyko że beton w upał popęka z cementu I jest bardzo duże wystarczy spóźnić się z pielęgnacją betonu i beton może popękać, zrobi się kruchy spali się bedzie słaby każdą posadzkę wylewkę należy zlać wodą i przykryć folią nie robić przeciągów itp o tym powie wam każdy dobry posadzkarz Edytowane 8 Września 2013 przez lukasz860910 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 08.09.2013 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 30 zł/m2 anhydrytu nigdy nie spotkałem się z taką ceną chyba że bez robocizny czyli dojdzie około 10-12zł i trzeba założyć ze poziomy stropów chudych betonów są równe a w rzeczywistości nigdy nie wą i cena anhydrytu znacznie urośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 08.09.2013 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Jakiego cementu używają wasi wykonawcy: klasa I czy II ? odpowiedz napisałem wyżej ale chciałem dopisać tylko że nie tylko cement jest ważny tylko jeszcze piasek minimum - żwir płukany 0-4mm jeżeli będziecie mieć podłogi drewniane, żywice, kamień (granit, marmur) itp trzeba zastosować kruszywo do tego 2-8mm czyli uzyskujemy żwir od 0 do 8 mm stosując kruszywo posadzka będzie lepiej się nagrzewać i dłużej trzymać ciepło niż z piasku 0-2mm stosuje się jeszcze dodatki włókno, plastyfikator, siatka stalowa, dylatacje o tym powinien wiedzieć wykonawca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 08.09.2013 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 dla zainteresowanych tematem posadzek zapraszam do obejrzenia mojego filmu jak wykonuje się posadzki maszynowe mixokretem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ChłopZmazur 08.09.2013 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Łukasz z tego wynika że w klasa I ma o 15-20 % więcej cementu niż klasa II.Ja stosowałem na początku września klasę I piach płukany 0-2. Cena piachu 10 zł za tonę a z transportem /2 kursy = 2x250zł po 15 ton/ wyszło 29 zł.Wykonawca "pierwsze słyszał" by dodawać kruszywo na posadzki pod deski.Posadzki przykryłem folią nie polewałem dodatkowo wodą. W piwnicy nie przykrywam folią bo i tak jest tam chłodno i wilgotno.Jak długo folia musi leżeć na posadzkach?Czy po 7 dniach można murować piec kaflowy na posadzkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.09.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 nigdy nie spotkałem się z taką ceną chyba że bez robocizny czyli dojdzie około 10-12zł i trzeba założyć ze poziomy stropów chudych betonów są równe a w rzeczywistości nigdy nie wą i cena anhydrytu znacznie urośnie Z materiałem i robocizną ok 5 cm grubości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 11.09.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Z materiałem i robocizną ok 5 cm grubości nie wiem jak ma sie to do jakosci ale cena bardzo podejrzana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 11.09.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Łukasz z tego wynika że w klasa I ma o 15-20 % więcej cementu niż klasa II. Ja stosowałem na początku września klasę I piach płukany 0-2. Cena piachu 10 zł za tonę a z transportem /2 kursy = 2x250zł po 15 ton/ wyszło 29 zł. Wykonawca "pierwsze słyszał" by dodawać kruszywo na posadzki pod deski. Posadzki przykryłem folią nie polewałem dodatkowo wodą. W piwnicy nie przykrywam folią bo i tak jest tam chłodno i wilgotno. Jak długo folia musi leżeć na posadzkach? Czy po 7 dniach można murować piec kaflowy na posadzkach? dlatego cement I jest lepszy ale gdy są duże upały trzeba uważać kruszywo zawsze pod deski się daje ale 80% posadzkarzy w Polsce zle robi posadzki, tylko później klient jest pokrzywdzony dobrze jest polać posadzke i dopiero przykryć folią 9-14 dni powinna być folia na posadzce 7 dni to wcześnie zacząć możesz powoli ale jak sie nie spieszy odczekaj jeszcze tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.09.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 Anhydryt 38 zł brutto-robocizna plus materiał.Przedstawiciel firmy na W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.09.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 nie wiem jak ma sie to do jakosci ale cena bardzo podejrzana firma z białej listy, robili mi tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 13.09.2013 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 firma z białej listy, robili mi tynki. jeżeli tak to pewnie bedzie ok pamiętaj tylko ze gdy bedzie krzywy strop pod-beton cena pewnie rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.09.2013 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 mam wszędzie podłogówkę na styropianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 13.10.2013 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 najwazniejsza sprawa to cement ze znakiem PC Pewny Cement http://www.polskicement.pl/aktualnosci/Przyznano_pierwsze_Znaki_Jakosci_PEWNY_CEMENT-192 takie cementy zawieraja do 23%zanieczyszczen te ktore go nie maja,posiadaja do 63%.zastosowanie kruszywa w betonie pozwala na uzyskanie betonu a nie jastrychu.uzycie go powoduje odpowiednie wytrzymalosci pod prace drewna,deski,parkietu a przy ogrzewaniu podlogowym 10-15%mniejsze straty w ogrzewaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 13.10.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 najwazniejsza sprawa to cement ze znakiem PC Pewny Cement http://www.polskicement.pl/aktualnosci/Przyznano_pierwsze_Znaki_Jakosci_PEWNY_CEMENT-192 takie cementy zawieraja do 23%zanieczyszczen te ktore go nie maja,posiadaja do 63%.zastosowanie kruszywa w betonie pozwala na uzyskanie betonu a nie jastrychu.uzycie go powoduje odpowiednie wytrzymalosci pod prace drewna,deski,parkietu a przy ogrzewaniu podlogowym 10-15%mniejsze straty w ogrzewaniu znak PC to nie gwarancja ze cement jest dobry np. CEMEX żółty to cement V ma znak PC ale dla mnie to syf długo wiąże i dodatków ma ponad 60% znak PC oznacza że jeżeli jest to cement I to ma do 5% dodatków i nie więcej cement II III IV V mają okreslone ile procent dodatków nie można przekroczyć w danej klasie cementu i znak PC oznacza ze te wartosci sa zachowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts