Maluszek 23.06.2003 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2003 Warszawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 23.06.2003 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2003 Robocizna 10zł/m2 - czyszczenie podłoża, wykonanie izolacji przeciwwilgociowej, wykonanie izolacji cieplnej, folia, wykręcenie i ułożenie wylewki z zaprawy cementowej docelowej tzn. na której nie potrzeba już wykonywać warstw wyrównujacych i można układać, panele, terakotę itp.Materiały zakup własny cement, woda, pisek, plastyfikator, włókna polipropylenowe warstwa ok. 5cm. cena z przywozem irozładunkiem ok. 10zł/m2.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.06.2003 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2003 Słuchajcie. Jak to się robi z tego miksokreta? Dlaczego to jest lepsze. Jak znaleźć firmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 25.06.2003 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2003 Mixokret to nic innego jak betoniarka z pompą do podawania zaprawy. Można z tego urządzenia podawać także i np. beton na strop itd. Spece od wylewek robi ą mixokretem wylewkę półgęstą (ma kolor ciemno szary) z minimalna ilością wody. Tę półsuchą masę po rozprowadzeniu wibrują i wyrównują (poziomują). Następnego dnia można po tej wylewce chodzić. Zaletą jest min. to. że do pomieszczeń dostaje się mało wilgoci. Wylewka jest także mało "akustyczna". Gdzie szukać? ogłoszenia prasowe z działu usługi budowlane. Panorama Firm, Książka telefoniczna. Jeśli ta ekipa do której się dodzwonisz akurat nie ma mixokreta to prawdopodobnie podają tobie kontakt na ekipę która ten sprzęt ma. Uwaga musi być to mixokret z silnikiem Diesla gdyż ektryczne wymagają mocy niedostępnej na indywidualnej budowie.powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.06.2003 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2003 Sredeczne dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDIN KIELCE 07.07.2003 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2003 Witam POlecam super wykonawcę od wylewek w Kielcach 2 dni 200 m i wyszło super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ronin 19.01.2004 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Poszukuję pilnie wykonawcy z miksokretem z okolic Kutna Ogólnie kwadrat Konin- Łowicz- Łódź- Płock.Jakbyście mieli namiar byłby wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.01.2004 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Witam czy ktoś ma namiary na brygade co wykonuje miksokretem w wojewudztwie LUBUSKIM ??? prosze o informacje Pozdrawiam ARi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.01.2004 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Jak by co to ten gość wyżej to byłem ja coś niepokazało że to ja klikałem POZDRAWIAM ARi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deha 31.01.2004 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2004 8 PLN/m2. 210 m2 jeden dzień.Styropian w większości ułożyłem sam wcześniej( bałem się spartaczenia).Za ułożenie otrzymałem zniżkę do 7PLN .Przyznaję że miałem zamiar zrobić wylewki początkowo sam i dzięki Bogu i dobrym doradcom,że nie zrobiłem tego.Jeden dzień pracy brygady równa się kilku tygodniom mojej(nie mogę pracować całymi dniami tylko niregularnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiek35 01.03.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Polecam ekipe o wylewek mixokretem z Lodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 01.03.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 a ja potrzebowalabym z Trojmiasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavus 02.03.2007 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Woj. ślaskie: Ustroń k/Cieszyna 10Pln./m2 (netto). W cenie wykonanie wylewki o grubości: 5-7cm + ulozenie folii na styropianie. Ukladanie styropianu 1zł./m2 (netto). Wylewka z miksokreta zacierana mechanicznie. Pozdrawiam z malowiczego Ustronia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arluka 03.04.2007 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 A ja poszukuję ekipy w opolskiego do zrobienia wylewek z miksokreta !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcik1 20.04.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 A ja mam pytanie z innej beczki-czy mozna zrobic wylewke miksokretem na stropie. Mam strop teriva i tak sie zastanawiam czy jest taka mozliwosc?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aresior 10.06.2007 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 też szukam wykonawcy z miksokretem z woj. opolskiego. pozdro aresior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 10.06.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 A ja mam pytanie z innej beczki-czy mozna zrobic wylewke miksokretem na stropie. Mam strop teriva i tak sie zastanawiam czy jest taka mozliwosc? pozdrawiam Oczywiście że tak. Tylko trzeba pewno dać jakąś izolację (styro / folia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michael0820 21.06.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Witam, Mam pytanie , moze ktos podpowie Zastanawiam się żeby otworzyć wspólnie z kolegą usługi polegające na wylewaniu posadzek cementowych za pomocą urządzenia "miksokret", wiem ze teraz jest duże zapotrzebowanie na usługi budowlane; Koszt urządzenia używanego w dobrym stanie to ok. 60 000 pln, Do pracy potrzebne są dwie doświadczone osoby, moga one połozyc ok 200-250 m2 dziennie, szybciej i taniej niż metoda tradycyjną Czy ktoś ma doświadczenie z tego typu działalnością ? czy przy zaangażowaniu się w reklamę (portale budowlane, oferty do firm budowlanych, reklama na różnych portalach oraz w gazetach) można mieć takie zapotrzebowanie , żeby wyjść na swoje i opłacić jeszcze 2 fachowców ? ile płaci sie takim pracownikom z m2, (wiem że znalezienie fachowców nie jest to wcale proste) czy na początek może wystarczy jeden dobry majster i my do pomocy ? Wiem że te usługi robią z reguły firmy które kładą tynki gipsowe metodą maszynową, ten temat już był omawiany na forum ( oczywiście dobrze jest to połączyć , tylko wtedy dochodzi znalezienie 4-osobowej dobrej brygady do tynków z agregatu, co jest trudne) Dlatego pomyślałem o rozpoczęciu od posadzek, bo tu tylko 2 pracowników, ewentualnie jeden i my do pomocy, a później zająć się jeszcze tynkami, oczywiście przy posadzkach jest dużo większa inwestycja. Bardzo proszę o opinie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wadolek 14.07.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Na wstepie chce sie przywitac Dwoch ludzi i 200-250 m2 dziennie? Moge od razu Ci powiedziec ze nie spodziewaj sie takich cyfr.. W dodatku na poczatek.. Zeby ekipa mogla sprawnie dzialac potrzeba conajmniej 3 ludzi i uwierz mi.. Nie z pierwszej lapanki Wykonuje posadzki i tylko posadzki od 11 lat. Jest to ciezka i odpowiedzialna praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mardok6 14.07.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2007 Czy w/w cena dotyczy powierzchni domu czy powierzchni fundamentow??Np 10zl/m2 to znaczy jesli powierzchnia zabudowy jest 150 m2 tzn robocizna wynosi 15.000 PLN ??Czy tak jest czy ktos mi wyjani w jaki sposob jest to naliczane ?? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts