Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zbiornik na propan.Kto lepszy Gaspol,Progas,Shell,BP

Recommended Posts

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

NOWA ENERGIA

Zaproponowali opcje w której zajmuja sie wszystkim poczawszy od projektu przez uzgodnienia, płyte, wykopki, instalacje w domu.

Nie pamietam ceny ale odnajde.

Poszukaj na forum uzytkownika: redrum - to koles który jest ich przedstawicielem na regionie poznanskim on Cie skontaktuje z odpowiednia osobą. Wtedy rozmawiasz konkretnie bo kazdy z nich ma inna opcje(pakiet) dla klienta.

moja cena to 5,49 brutto m3

czyli 1.4 litr brutto

przepraszam ze nie dopisałem

Pablo- w innym wątku napisałeś, ze dopiero zwiążesz się z firmą dostarczającą gaz.

Stąd prosty wniosek, że Twoja cena, to cena promocyjna na I rok użytkowania.

U mnie jest to cena dla tych, którzy podpisali umowę wcześniej, więc moja cena jest tą, którą należałoby brać pod uwagę wybierając firmę.

Dopiszę tylko, że moja promocyjna cena też była o ok.1,5zł niższa niż faktyczna w tym czasie.

NA przyszłość proponuję zaznaczyć, że operujemy cenami niejako "promocyjnymi" proponowanymi przyszłym klientom w celu ich zwerbowania.

Mam Progas na PB - jest OK, cena dobra, i formalności nie są uciążliwe. Montaż i instalacja były proste, bo w projekcie (adaptacji projektu domu) mieliśmy zbiornik z gazem - bez specyfikacji czy naziemny czy podziemny - na planie zagospodarowania. Sami zrobiliśmy fundament, firma Progas wykonała instalację. Cena w lutym 2005 była 1,3 pln brutto - za propan, pierwsze napełnienie w promocji propanem. Nasz instalator CO mówi żeby napełniać propanem.

Cena dzierżawy - ok 130 zł kwartalnie.

Instalacja - ok 1000 PLN. Cena z października zeszłego roku.

Bardzo fajna obsługa. Służę namiarami - mieszkańcom Dolnego Śląska, na priv.

PRO i Greg:

juz wszystko wyjasniam; jestem a własciwie jeszcze przed momentem byłem na etapie wybierana dostawcy gazu z butli. Oferty promocyjne były rózne min. Progaz, N.EN. Shell, Gaspol,

oferty wygladały tak ze jedni chcieli dac 1.40 brutto za litr propanu za gotówke, inni 1.4 brutto przez licznik.

za instalacje ktos powiedział 800 netto i ja mam wylac płyte

inni 500 za wewnetrzna i zewnetrzna a ja zrobilem płyte sam

niech nikt nie mówi o promocyjnej cenie zalania, bo jak masz przez licznik to cie mało obchodzi bo cene masz na sezon 2005/2006 scislej do 30 czerwca 2006r. co bedzie pózniej nikt nie powie. ceny sa takie jakie sa, cholernie niestabilne wiec jezeli ktos ci proponuje 1.40 brutto bez angazowania kasy oraz zwalnia z opłaty

Pablo a co ty właściwie za firmę wybrałeś,bo w dziale ogłoszeń napisałeś ,że wybrałeś NEN i że myślisz,że się nie zawiedziesz.Ludzie pisali o cenach Gaspolu a Ty 1,40 zł i 1,40 zł trzeba było powiedzieć,że wybrałeś NEN.Do mnie z tego całego nenu nikt się nawet nie odezwał,a też chciałam ich sprawdzić,ale oni chyba nie obsługują Sląska.Tylko z tego co gdzieś przeczytałam to oni dostarczają propan-butan :roll:

Pablo a co ty właściwie za firmę wybrałeś,bo w dziale ogłoszeń napisałeś ,że wybrałeś NEN i że myślisz,że się nie zawiedziesz.Ludzie pisali o cenach Gaspolu a Ty 1,40 zł i 1,40 zł trzeba było powiedzieć,że wybrałeś NEN.Do mnie z tego całego nenu nikt się nawet nie odezwał,a też chciałam ich sprawdzić,ale oni chyba nie obsługują Sląska.Tylko z tego co gdzieś przeczytałam to oni dostarczają propan-butan :roll:

Niestety z jego całej wypowiedzi niewiele wynika, ponad to, że o jakieś 1,4zł chodzi, ale co z czym i gdzie ? Sam Pablo wie ;-)

Jeśli to co napisałaś o tym, że Pablo wybrał NEN i tam leją propan-butan, to wogóle nie ma o czym gadać.

Jeszcze raz napiszę, żeby było jasne:

Gaspol- propan, cena za m3 gazu (nie cieczy) 5,65złnetto, 6,89zł brutto dla klientów "starych" związanych umowami i nie jest to cena w żadnym wypadku promocyjna.

greg czytaj uwaznie jeszcze raz

NEN leje propan do naziemmnych, przez licznik rozlicza w cenie 5.49 brutto za m3 co dzialac na 3.9 bo tyle litrów wchodzi na m3 tp wychodzi 1.4brutto za litr cieczy, Nie bylo napisane w umowie ze to promocja.

Gaspol jest w chwili obecnej 1.4zł brutto drozszy od NEN