Przybysz 09.08.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Też jestem na etapie tynkowania. Zastanawiam się jeszcze nad jednym rozwiązaniem: na ściany wymurowane na klej z gazobetonu zaciągnąć siatkę zbrojącą i klej (tak jak na styropianie) - myślę że bedzie to tańsze od tynku (biorąc pod uwagę własną robociznę) i na to jakiś tynk strukturalny lub farba.Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 09.08.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 I jeszcze coś znalazłam tu na forum...brzmi troche dziwnie - klej Atlas (do płytek) - ponoc świetnie zastępuje strukturalne drogie bajery! Chmmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gusiek 15.08.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Witam pisałam o testowaniu farby strukuralnej - baranka; wczoraj natomiast zapytałam o nie fachowców i ich opinia o baranku była pozytywna ale już kornik czyli farba z trocinami podobno po pewnym czasie przy złej wentylacji zaczyna wilgoć chwytać. Proszęo opinie czy ktoś przetestował strukturę kornika i jak się sprawdza w praktyce ........................................ http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=74557 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gusiek 15.08.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 I jeszcze coś znalazłam tu na forum...brzmi troche dziwnie - klej Atlas (do płytek) - ponoc świetnie zastępuje strukturalne drogie bajery! Chmmm... czy możesz podać link gdzie o tym czytałaś na forum bo też chętnie przeczytam dziękuję .............................................. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=74557 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 15.08.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 TAK - tylko poszukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 17.08.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Znalazłam - to tutaj (pisze o tym Karolka): http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=3556&highlight=tynki+strukturalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 17.08.2006 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Też jestem na etapie tynkowania. Zastanawiam się jeszcze nad jednym rozwiązaniem: na ściany wymurowane na klej z gazobetonu zaciągnąć siatkę zbrojącą i klej (tak jak na styropianie) - myślę że bedzie to tańsze od tynku (biorąc pod uwagę własną robociznę) i na to jakiś tynk strukturalny lub farba. Co wy na to? Prawidłowe, stosowane rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 17.08.2006 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Na namiastkę tynków strukturalnych dobrze nadają sie zaprawy zbrojące na białych cementach , takie do ociepleń.Teoretycznie problemem są grubsze miejsca. Ordynarne kleje mogą w takich miejscach pękać. Białe, dobra mają biały cement , o mniejszych skurczać + niektóre kleje - dodatki lekkie. Reszta to już kwestia narzędzia i ręki Polecam fakturowanie np. szpachelkami gumowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gusiek 25.08.2006 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Znalazłam - to tutaj (pisze o tym Karolka): http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=3556&highlight=tynki+strukturalne Dziękuję za namiar dobiero dzisiaj na nowo otworzyłam kompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 25.08.2006 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Proszę bardzo ! A mi chyba ostatecznie wykowca połozy w środku rodzaj baranka ze zwykłego tynku na części ścian (np w, że się tak wyrażę , salonie), zobaczymy jaki będzie efekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gusiek 25.08.2006 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Proszę bardzo ! A mi chyba ostatecznie wykowca połozy w środku rodzaj baranka ze zwykłego tynku na części ścian (np w, że się tak wyrażę , salonie), zobaczymy jaki będzie efekt... Jak będą jakieś fotki z efektów Twojej pracy i pracy fachowców to bardzo proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 25.08.2006 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 jasne! ale napierw pomaluję ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda76 15.03.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 hej, hej, zapomnieliście o wątku, a obiecywaliście zdjęcia... temat dla mnie na czasie więc odświerzam i proszę o zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 25.03.2007 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Właśnie, zdjęcia i doświadczenia mile widziane - też niespecjalnie mi się gladzie marzą, najfaniej byłoby zrobić coś a la delikatna struktura - dom jest w stylu wiejskim-sielskim-anielskim więc i gładzie, po których muchy się będą ślizgać nieszczególnie pasują. Tynki CW mam nie najgorsze, ale są różnice - tu lepiej, tam gorzej - ot, polscy fachowcy, któych nikt nie chciał za granicą Oglądałem wczoraj pokaz w Castoramie, pan nawet dał mi się pobawić szpachelką - zajefajna sprawa, no ale cena - ok. 20 zł/m2 za same materiały, nie zachęca do wystrukturyzowania całej chałupy (ze 300m2 ścian będzie...) Pomyślałem jeszcze o takim patencie, żeby zagruntować te tynki cienką farbką, i na to dać wosk koloryzujący, po czym go poprzecierać - robił tak ktoś? Ma to sens? A - jeszcze pytanko - co to sa "farby strukturalne"? Czy to samo co tynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 25.03.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Witam Kochani pokażcie te zdjęcia jestem w potrzebie jak kropi i magda cały czas dumam nad tym co mam z tymi tynkami wymodzić żeby było extra fajnie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 25.03.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Potraktowałem tynki CW mlekiem gipsowym.Pędzlem i wałkiem.Dopiero na to farba.W jednym pomieszczeniu próbowałem bespośrednio na tynk CW dać emulsję.Po 3-krotnym malowaniu dałem sobie spokój.Kiedyś malowali takie tynki farbami kredowymi ale to już historia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 25.03.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Jak przygotowałeś takie mleko gipsowe? Czy ktoś próbował patentu z klejem do glazury? Chyba w nast. weekend przejadę się i pobuszuję trochę w piwnicy, jak będzie ładna pogoda, jestem cholernie ciekaw różnych technik - mam trochę ścian na "wprawki" więc chętnie potrenuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 26.03.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Spróbuję pokazać jak wyglądają tynki rzucone "rzucarką do baranka" na razie pomalowane na biało (niebawem to się zmieni...) http://foto0.m.onet.pl/_m/4e0bafff38849abdecbfd76a782242ec,5,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 26.03.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 O! jest No to jeszcze jedno http://foto3.m.onet.pl/_m/318833a439fc91d3e3fcd699392a74f7,5,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 26.03.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Jeszcze w takim zestawieniu http://foto3.m.onet.pl/_m/0eaa9c3ccff106f4b7f6fbedcab20caf,5,19,0.jpg Niestety ne jest to całkiem tak jak w naturze (trudno sfotografowac taką strukturę bo albo się "spłaszcza" albo wychodzi zbyt przesadnie..) ale może to komuś da jakiś obraz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts