Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

Z tą prezydenturą chodzi bardziej o to, że jeśli wygra Kaczor, to faktycznie on będzie tym prezydentem, jeśli Tusk, to będzie częściowo on a częściowo różne osoby z PO. Tusk nie robi wrażenia osoby niezawisłej i przypuszczam, że będzie manipulowany zamiast rozdawać karty. W jego osobistą uczciwość i dobre intencje nie wątpię, tak jak nie wątpię, że Kaczor będzie miał przechlapane w razie wygranej...

W zasadzie wszyscy, którzy go nie lubią powinni na niego zagłosować bo on nie będzie strugał prezia-figuranta co to robi wszystko, żeby nie robić nic, co mogłoby go narazić na spadek poparcia społecznego poniżej 70%, czyli nie robi nic istotnego, prócz lansowania żony.

Kaczorowa raczej nie powala licem, więc Lechu się nią nie podeprze. Z pewnością napsuje krwi opozycji a może i PO i wizja impichmentu w takiej kadencji wcale nie jest fantastyką.

Tak czy owak, Kaczor to straceniec ale państwowiec patriota

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

yhm

no to wiare poruszmy, bo o wierze jeszcze nie bylo a szanowny pan Tusk o wierze w tym tyg duzo gada.

taki wierzacy wielki, no tak malzonka jak sie wypowiadala usiadla przy stoliku na ktorym o wazonik oparty obrazek Matki Boskiej stal

a w tv tusek powiedzial - mozna byc wierzacym liberalem wierzcie mi!! kto twierdzi inaczej - klamie!!

A panstwo tuskowie slub koscielny wzieli po 27 latach pozycia w grzechu - hmm czyzby taki kamuflarz pod wybory?

to jak to jest z ta wiara u tuskow? A moze wybory go nawrocily i modli sie zeby prezydentem zostac :lol:

... malzonka jak sie wypowiadala usiadla przy stoliku na ktorym o wazonik oparty obrazek Matki Boskiej stal

...

A panstwo tuskowie slub koscielny wzieli po 27 latach pozycia w grzechu - hmm czyzby taki kamuflarz pod wybory?

...:

Rydzyk to w R.M ogłosił czy tak sama zauważyłas ??

Jedno jest pewne. Jak sie Twój Kaczorek dogada z Lepperem i ten go poprze to już wtedy będzie naprawdę wiadomo kim jest Kaczor.

... malzonka jak sie wypowiadala usiadla przy stoliku na ktorym o wazonik oparty obrazek Matki Boskiej stal

...

...:

Rydzyk to w R.M ogłosił czy tak sama zauważyłas ??

Jedno jest pewne. Jak sie Twój Kaczorek dogada z Lepperem i ten go poprze to już wtedy będzie naprawdę wiadomo kim jest Kaczor.

oj juz sie tak nie podniecaj jabko bo kwasne bedziesz :wink:

wszak nie uwielbiam tak kaczora donalda ( ani kazdego z oddzielna) zeby sie o nich klocic czy za kudly szarpac :wink:

ale glosowac bede na kaczunie :wink:

na kaczynskiego glosowalismy, cala rodzina :p

hehe, gdybyś mieszkała w Warszawie to inaczej bys patrzyła na rządy Kaczyńskiego, i a propos wodolejstwa to kaczka też jest w tym mistrzem (ale trudno być politykiem bez takiej umiejętności....).

ps. do Tuska też mam wiele zastrzeżeń, ale jego "dokonania" nie są tak widoczne jak Kaczyńskiego (choć szkoda że tylko dla warszawiaków)

pozdrawiam

Ciekawe, że przeważnie Ci wypowadający się o rzekomo złych rządach Kaczora w Warszawie z Warszawy nie są.

Jak to wytłumaczyć?

Ano Gronkowiec i Pitera zrobiły im wodę z mózgu.

Niezaprzeczalnie warszawskie drogi nigdy nie były tak dobre jak teraz, wiele nie remontowanych od dziesięcioleci teraz jest płaska jak stół. Fakt, że inwestycji kubaturowych mniej, ale jako człowiek z branży powiem, że to wszystko za piskora kręciło się na układach. Nie ma układów - nie ma inwestycji. Na razie nie ma, bo już zaczynają powstawać, z tymże na zdrowych zasadach.

Bezpieczeństwo, którym kaczor się chwali, to nie jest fikcja, to prawda. Nie pamiętam, kiedy mogłem wyjść o dowolnej porze posiedzieć na ławce i nie bać się, że dostane butelką, lub zostanę zaczepiony. Jeśli już, to conajwyżej o papierosa.

Zresztą jak już mądrze tutaj ktoś napisał, wybory kreują media i wielkie pieniądze i często nie do koońca uczciwe interesy, które za nimi stoją. I wszystkie jak jeden mąż są za TUSK-iem.

Bardzo wygodny kandydat. Jeśli masz, bo przed chwilą ukradłeś, nie zapyta skąd masz, tylko będzie Ci się jeszcze kłaniał nisko.

Smutne...

Wiesz co Mechanics gdybym nie mieszkał od urodzenia w Warszawie to może i bym uwierzył w to co napisałeś zarówno w to o drogach i w to o bezpieczeństwie :D . Co prawda już od prawie 2 lat jestem ze wsi :wink: ( i mieszkam całe 800m od Wrszaway) ale nadal uważam że mogę się wypowiadać w tych sprawach. Jeśli jeździsz po Warszawie to sam doskonale wiesz że tak źle jak obecnie to chyba nigdy wcześniej nie było. Inwestycje drogowe są realizowane chyba bez żadnej koordynacji. Nadal drogi pacia się z wierzchu aby tylko było gładko a po roku znowu koleiny. Jak dla mnie jedynym osiagnieciem Kaczora jest Muzeum :D oraz to że udało mu się wybronić od veta w sprawie realizacji budżetu. Nie wszyscy patrzą na te sprawy tak jak Ty. Centrum Warszawy pustoszeje, firmy wyprowadzają swoje siedziby na peryferia, komunikacja miejska rozpaczliwa (poza metrem no ale to akurat nie zasługa Kaczora), a bezpieczeństwo nadal takie jakie było ja akurat nie odczuwam żadnej róznicy. Menele nadal piją na ławkach i nadal zaczepiają ludzi. Nadal na skrzyżowaniach stoją żebracy, zmywacze okien samochodowych itp, nadal kradną samochody i okradają ludzi kieszonkowcy. Naprawdę nie wiem po czym sądzisz że się poprawiło pod tym wzgledem ?

Pozdrawiam

.....a gwoli ścisłości, bo zapewne Rodacy, którym nie po drodze do Wwy,

nie wiedzą jak naprawdę funkcjonuje Muzeum Powstania i może zwolennicy L.K. poinformują o rzeczywistym aktualnym stanie i okolicznościach uroczystego otwarcia ?

J

... z ostatnich "zeznań" KG Policji wynika, że ogólny stan bezpieczeństwa poprawił się w CAŁEJ POLSCE !

....a mi niedawno kolesie - pilnowacze, których pogoniłem, gwoździkiem

fikuśną ryskę na błotniku zrobili, oj takie figliki :roll: :wink: :lol:

... i ta dzielna SM walczy, że ho, ho....

taaaa......emocje jak zwykle biora gore nad rzeczowa ocena sytuacji

W wawce jast po staremu i nie widze zadnej poprawy. Drogi bez zmian. Komunikacja podobnie. To ze udalo sie ze srodkow Unii troche kasy na drogi wyrwac nie jest raczej zasluga Kaczora tylko samej sytuacji. Dla odmiany to, ze wiele milionow Euro kolo nosa nam przeszlo raczej wina administracji Kaczora jest niz jego samego choc w kilku wypadkach on osobiscie za to odpowiada wstrzymujac inwestycje. Bezpieczenstwo tez bez zmiany (proponuje przejsc sie wieczorem po Szmulkach czy zakletych rewirach Brodna gdzie partole ZOMO - teraz to chyba inaczej sie nazywa - bywaja sporadycznie gdyz chlopcy w czarnych mundurkach o swoje zdrowie i zycie sie obawiaja) To, ze na Zabkowskiej i Brzeskiej jest spokojniej niz kiedys jest raczej zasluga ogolnej dostepnosci alkoholu w kazdej stacji benzynowej niz wladz 100licy. To wszystko nie zmienia faktu ze wieczorowo-nocna pora, jak kiedys, Polami Mokotowskimi spacerowac to szukac ekstremalnych doznan do zejscia wlacznie :(

Kaczor jako prezdent Wawki wykreowal sie calkiem calkiem ale tylko sie wykreowal w mojej ocenie. Ciagle istnieja (i obawiam sie ze istniec beda zawsze) ulady i ukladziki i nie maja one nic wspolnego z rzadem, partiami czy tez prezydentem. To siec powiazan ktora od dziesiecioleci powstala i nie do ruszenia jest. Ustawianie przetargow znane jest jeszze z czasow tow. Gierka czy Bieruta. Inwestycje kuleja, choc widac, jak zawsze przed koncem kadencji, ruchy by wrazenie pozostalo iz cus sie robi.

Tusk hmmm..... zastanawiajace jest skad tak wszyscy jego przeciwnicy wiedza iz taki gietki i ukladny jest bo ja jakos tego nie dostrzeglem ale widze podstawowa zalete - jest opanowany nawet przy takiej niezbyt kulturalnej nagonce jaka mu sztab Kaczorka sprawia. Ja juz dawno powiedzialmym na glos "Kaczor odp.... sie. kurduplu" ;) I ta jego postwa przypada mi do gustu

W mojej ocenie, wystarczy, ze juz raz bracia ksiezyc nam zabrali a dyktatura Kaczorow jakos mi nie pasuje :lol: :lol: :lol:

I jeszcze jeden cytat z prezydenta, tym razem tego drugiego - "Gdy chodzi o kampanię, o pomysł na zachowanie publiczne i koncepcję prezydentury, to niewątpliwie to jest mój sukces. Tusk nie chce prezydentury rewolucyjnej, bardzo aroganckiej. W tym sensie ci wszyscy, którzy mówią, że dla wielu Polaków Donald Tusk jest wyborem kontynuacji stylu prezydenckiego, mają rację. Tak to jest i uważam, że to jest dobre - powiedział Kwaśniewski."

A ja nie rozumiem co sie tak roztrzasacie nad ta wawka , jest zle, nie jest dobrze, nie ma poprawy. Najwazniejsza sprawa w wyborach kurcze. Czy kto zostanie prezydentem to zalezy od sytuacji w wawie?

W szczecinie tez jest zle, a nie jeczymy tak ciagle o tym.

Ten kto zostanie prezydentem ma robic dobrze calej Polsce a nie tylko wawie - bo na wawie Polska sie nie konczy.