Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

Agnieszka1 oczywiście że Warszawa to nie pępek świata ale widzisz akurat tak się składa że Kaczor pokazał co potrafi albo raczej czego nie potrafi w Warszawie :wink: . Osobiście po takim przykładzie uważam że Kaczor nie sprawdził się jako prezyden Wrszawy więc tym bardziej nie nie chcę go jako prezydenta RP. Wątek warszawski jest tutaj akurat pomocniczo omawiany a nie jako podstawowy. Zwróć uwagę na to że warszawiacy w wiekszości nie planują głosować na Kaczora to chyba o czymś świdczy. Nie oznacza to oczywiście że Donald im się podoba. Sytuacja jest teraz taka że niestety nie ma innego wyboru. Oczywiście można zostać w domu albo oddać głos nieważny aby zamanifestować swoją dezaprobatę dla scigajacych się szczurów :wink: ale to grozi wyborem Kaczora na głowę RP.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Agnieszka1 oczywiście że Warszawa to nie pępek świata ale widzisz akurat tak się składa że Kaczor pokazał co potrafi albo raczej czego nie potrafi w Warszawie :wink: . Osobiście po takim przykładzie uważam że Kaczor nie sprawdził się jako prezyden Wrszawy więc tym bardziej nie nie chcę go jako prezydenta RP. Wątek warszawski jest tutaj akurat pomocniczo omawiany a nie jako podstawowy. Zwróć uwagę na to że warszawiacy w wiekszości nie planują głosować na Kaczora to chyba o czymś świdczy. Nie oznacza to oczywiście że Donald im się podoba. Sytuacja jest teraz taka że niestety nie ma innego wyboru. Oczywiście można zostać w domu albo oddać głos nieważny aby zamanifestować swoją dezaprobatę dla scigajacych się szczurów :wink: ale to grozi wyborem Kaczora na głowę RP.

Pozdrawiam

Ja bym byla zadowolona :p

P.S. pokaz mi jakis wojewodzkie miasto gdzie ludzie sa zadowoleni z prezydenta

Aguś z tym stresem to ci się wyrwało.

Tusk piłę kopie, więc endorfiny ma. A jak się ma endorfiny to jest się zadowolonym. Na dodatek roboty na wysokościach robił to i to jazdy bez trzymanki przyzwyczajony, a i adrenalinkę lubi. Wierz mi wspaiała taka jazda, powietrze pod nogami, adrenalina we krwi.

Klon natomiast niskiej postury jest. Niestety z takiego typu charakterologicznego to nawet orgi się śmieją. :lol:

Ponadto taki typ zamiast siedzieć cicho, pracować, będzie podskakiwał, a jak się trudno z takimi ludźmi negocjuje, a polityka sztuką negocjacji jest, sama niedawno odczułaś. Jak tam mandacik? :roll: :wink: :lol: :lol: :p

Pseudonim Bolek Unoblowany Pokojowo ostatnio w TV prawdę powiedział, jakby miał iść na wojnę wybrałby Kwaczka, jak do roboty wybrałby Donalda.

Ps. Ty no normalnie dewota, grzeszne bara-bara przez lat 27 jej się nie podoba. :lol: A ja miałem i mam koleżankę, którą wg rodzinnej tradycji ochczona przed komunią. Taką staroherbową tradycję mają i to nie baptysty jakieś jeno katoliki. To dopiero obciążenie. Ale czy nie należy sięza to szacunek. Pomyśł Donaldziu do kielicha zaglądał, ona zawsze mogła z grzechem skończyć i wystawić go za drzwi, wyspowiadać sięi po grzechu. Nie zrobiła tego, baby jakąś intuicję mają.

Aguś z tym stresem to ci się wyrwało.

Tusk piłę kopie, więc endorfiny ma. A jak się ma endorfiny to jest się zadowolonym. Na dodatek roboty na wysokościach robił to i to jazdy bez trzymanki przyzwyczajony, a i adrenalinkę lubi. Wierz mi wspaiała taka jazda, powietrze pod nogami, adrenalina we krwi.

Klon natomiast niskiej postury jest. Niestety z takiego typu charakterologicznego to nawet orgi się śmieją. :lol:

Ponadto taki typ zamiast siedzieć cicho, pracować, będzie podskakiwał, a jak się trudno z takimi ludźmi negocjuje, a polityka sztuką negocjacji jest, sama niedawno odczułaś. Jak tam mandacik? :roll: :wink: :lol: :lol: :p

Pseudonim Bolek Unoblowany Pokojowo ostatnio w TV prawdę powiedział, jakby miał iść na wojnę wybrałby Kwaczka, jak do roboty wybrałby Donalda.

Ps. Ty no normalnie dewota, grzeszne bara-bara przez lat 27 jej się nie podoba. :lol: A ja miałem i mam koleżankę, którą wg rodzinnej tradycji ochczona przed komunią. Taką staroherbową tradycję mają i to nie baptysty jakieś jeno katoliki. To dopiero obciążenie. Ale czy nie należy sięza to szacunek. Pomyśł Donaldziu do kielicha zaglądał, ona zawsze mogła z grzechem skończyć i wystawić go za drzwi, wyspowiadać sięi po grzechu. Nie zrobiła tego, baby jakąś intuicję mają.

No wiesz kopaniem pilki przyszly prezydent mam nadzieje sie zajmowac nie bedzie tylko powazniejszymi sprawami.

Osobowosc i umiejetnosci ludzkie mierzysz wzrostem? a znasz powiedzenie - wielki jak brzoza glupi jak koza? hehehe

co do grzesznego bara-bara przez 27 lat - moze nie mam nic

do zaklamania natomiast mam, a branie slubu koscielnego po 27 latach zycia razem bo akurat potrzebne to jest do wyborow ( watpie ze w innym przypadku by slub wzieli) i spiewanie jakim to wierzacym sie jest, przemawianie przy obrazku swietym do tego - to jest zaklamanie

a klamczucha na prezydenta nie chce, na dodatek bulgotajacego .

A mnie jak bylam mala bulgotanem straszyli co po rurach siedzi i tak mi na psychiche ten bulgatan siadl, a teraz znow kurcze wraca i straszy :lol:

W zasadzie powinniśmy już wszyscy wypatrywać na scenie kogoś na za 5 lat. Jest pewnie parę odpowiednich osób. problem, że ich nie widzimy, bo media nie chcą ich pokazywać. Przecież takich jak Marcinkiewicz, który okazuje się być rozsądny, stateczny, nawet sympatyczny (w pierwszej chwili sam zawyłem: "co to za zacięta kukiełka?" - wielce się pomyliłem), jest wielu. Ale oni nie rozpychają się łokciami do pierwszych szeregów jak Kurski, Schetyna, Roman G., Nałęcz i inni. To my powinniśmy się troszkę bardziej zainteresować ludźmi wokół nas. Może ktoś z naszego otoczenia jest wart by namówić go do działania, może najpierw w samorządzie, potem na większą skalę. Bo w tych tabunach 20-letniej młodzieży studiującej politologię, prawo, ew. ekonomię, już marzących o politycznej karierze i terminujących w partyjnych młodzieżówkach, to ja nadziei na dobrą przyszłość wcale nie widzę. Gówniarze uczą się tylko chamskich chwytów od starych wyjadaczy, bo etos prawego polityka nie istnieje.

Kwaśniewski w swej pysze sam się wpisze do podręczników historii jako kreator wspaniałego stylu prezydentury bezkonfliktowej (no bo jak miał wchodzić w konflikty ze swoją bandą?), wyważonej i inne takie tam bzdety. A nam potrzebny był prezydent, który przy takim haniebnym sejmie jak ostatni, mógłby/chciałby go rozpędzić już 2 lata temu, najpierw robiąc to z bandą Millera.

Daj Boże, żeby ten kompromisowy Donald miał odwagę, siłę, wolę w razie faktycznej potrzeby podjąć taką odpowiedzialność. A czy on sam w swojej przeszłości stanął kiedykolwiek sam przeciw wszystkim i próbował zawalczyć? Da sobie radę z takimi świniami jak Chirac, Putin, (Schroeder na razie odpadł)?

Ja nie jestem bezkrytyczny dla Kaczora, wierzcie mi. Nie życzę jemu by został preziem, tylko sobie i temu krajowi. Bo koalizja rządowa z dużym prawdopodobieństwem nie potrwa długo i może się okazać, że będziemy mieć przedterminowe wybory za 2 lata, w których Olejniczak i jego odpasione zastępy młodych karierowiczów z SLD, przeszkolone przez stare wygi z PZPR, wróci szybciej niż myślicie. A wtedy Donald zostanie zjedzony, zagłuszony, przekabacony. I co wtedy z równowagą, o której sam Donald tak teraz opowiada?

Gość gregmena

jeszcze raz!!!!!!!!!!!!!!!!

widze wyraźna tępote umysłową i u tworzącego ten wątek w dziale "wymiana doświadczeń" bo nei wiem jak się ma dyskusja o polityce do budowy, chyba że to że tusk był przeciwko zwrotowi vat budującym się...... ale było minęło

ale tępota do potęgi u zwolennioków tuska jest zatrważająca gdy czytam że głównym problemem kaczucha jest jego wzrost, niby niski... a tusk ma plusa bo w piłke gra

buahahahahahah

pod moim blokiem też w piłke grają i wino piją i szyby tłuka to chyba od nadmiaru endorfin

co do wzrostu ja mam 190 cm i głupi jestem jak burak!!!!! a Napoleon był niski i o nim wiele stron w historii a o wysokich władcach Francji nic!!!!!!!!!!

no bez przesady, de Gaulle był 2-metrowcem, a Napoleon to kanalia...

ale faktycznie, co ma piernik do wiatraka?... większość obecnych szefów ze świata to skróty i kurduple na koturnach ale dobrze się ustawiający do zdjęć. Takie małe gnomy, krótkie, niewywrotne...

Co do piłki... Kwaśniewskiego jednym z największych aczkolwiek nie licznych osiągnieć prezydenckich był rozwój naszej piłki nożnej poprzez pozyskanie Olisadebe, który i tak się polskiego nienaumiał, polską blondynę, pardon, dmuchnąwszy, na saksy do słonecznego kraju jeszcze szybcie dmuchnął. I tak wzmocnienie sportowe niezadługo trwało...

Zwróć uwagę na to że warszawiacy w wiekszości nie planują głosować na Kaczora to chyba o czymś świdczy. .

Pozdrawiam

zwroc uwage ze polowa glosujacych nie planuje glosowac na tuska - to chyba o czyms swiadczy :lol:

Wiesz wyraźnie pisałem o warszawiakach bo to oni przerabiają na własnej skórze Kaczorowe panowanie a to czy o czyms coś świadczy zobaczymy w rundzie finałowej. Jak ludziska staną z długopisem w garści przed kartką do głosowania i za kimś będą musieli się opowiedzieć. Poddajesz pod wątpliwość że ludziska są zadowoleni ze swoich prezydentów w dużych miastach tego tak do końca to nikt nie wie ale jesli chodzi o Kaczorowe prezydentowanie w Warszawie to powiem że lepiej bywało i w takim kontekście piszę.

Pozdrawiam

inwestor,

to kiedy w W-wie lepiej bywało?

rzuciłeś fajny slogan, w stylu akurat elektoratu Leppera i SLD, który tęskni do egalitaryzmu (ale na niskim poziomie), braku bezrobocia, bezdomności, ale i braku wolności wypowiedzi, demokracji socjalistycznej PRL-u itp...

Sam przyznaję, że w Warszawie 30 lat temu było lepiej na ulicach, bo nie było korków, było gdzie zaparkować, z rowerów ludzi nie zdejmowano (ostatno też już nie słychać)... wszędzie u nas tak było bo byliśmy dodatkowe 30 lat za Zachodem.

Czyżbyś chciał dołączyć do fanów Edwarda Gierka i wzmocnić inicjatywę kreującą go na patrona boomu gospodarczego? :o

Gość gregmena

debilizm argumentów tu prezentowanych za Tuskiem jest porażajacy, myśle że wystarczająco obraża PAna Tuska, pewnie jak by to poczytyl wyslalby niektórych tu obecnych do Leperra

czas na argument że Tusk ma rozmiar buta 45, a kaczka 42 a jak udowodnio arystoteles mial 45 wiec musi byc tusk

u nas w gmienie rządzil facet który wreszcie wsio skanalizowal, porobil drogi, czysto sie zrobilo, obnizyl pensje sobie i radnym, zrobil roboty interwencyjne i dal duzo roboty bezrobotnym i przyszly wybory i ludzie wybrali innego a teraz afery, kasa dla urzedasów na maxa a gazety pisza o libacjach w gminie, nie dzieje sie nic w gminie, więc argument że ludzie nie gosują w wawie za kaczka to żaden argument, ja znam takich co mówią wreszcie w wawie skończyly sie afery, są roboty na drogach, cos sie dzieje, sam bedąc w wawie bylem zdziwiony ilością robót drogowych (kląłem kaczke ze tyle w wawie robi)

inwestor,

to kiedy w W-wie lepiej bywało?

rzuciłeś fajny slogan, w stylu akurat elektoratu Leppera i SLD, który tęskni do egalitaryzmu (ale na niskim poziomie), braku bezrobocia, bezdomności, ale i braku wolności wypowiedzi, demokracji socjalistycznej PRL-u itp...

Sam przyznaję, że w Warszawie 30 lat temu było lepiej na ulicach, bo nie było korków, było gdzie zaparkować, z rowerów ludzi nie zdejmowano (ostatno też już nie słychać)... wszędzie u nas tak było bo byliśmy dodatkowe 30 lat za Zachodem.

Czyżbyś chciał dołączyć do fanów Edwarda Gierka i wzmocnić inicjatywę kreującą go na patrona boomu gospodarczego? :o

Jakoś nie bardzo mogę pojąć w jaki sposób wyprowadziłeś takie zaskakujące :D i sprzeczne ze sobą wnioski :o ? Wyczuwam też w twoich wypowiedziach brak tolerancji dla zwolenników SLD i Leppera oraz wzdychających do czasów tow. Edwarda, Czyżby skrzywdzili cię czymś ? Czy też to zwykły brak tolerancji do poglądów innych lub tęsknota za elitaryzmem na wysokim poziomie :wink: ?

Pozdrawiam

Jak ludziska staną z długopisem w garści przed kartką do głosowania i za kimś będą musieli się opowiedzieć. Pozdrawiam

ja nigdy nie stoje, zawsze siadam :wink:

inwestor a kiedy bylo lepiej?

Lepiej było wcześniej gdy zakończono trasę AK, gdy rozpoczeto budowę i oddano pierwsze stacje metra, gdy inwestycje drogowe były wykonywane w wakacje i dezorganizacja komunikacji była znacznie mniejsza, gdy na decyzję czekało się góra 2 miesiace, gdy nie wstrzymywało się zaawansowanych inwestycji itd, itd.

Nie twierdzę że było różowo twierdzę tylko że bywało lepiej.

Pozdrawiam

Gregmena - np. Karol Wielki

Inwestor- centra logistyczne większości firm na "Zachodzie" znajdują się

obecnie na wsiach lub w małych miasteczkach - jest taniej i operatywniej -odległość szefa produkcji od jego wydziałów produkcyjnych nie ma teraz żadnego znaczenia. Polska podąża za światową tendencją.

Wygląda na to, że prezydentura Wawy zamiast pomóc zaszkodziła Kaczorowi, ale komu by nie zaszkodziła.

Zadałem pytanie czy Tusk byłby w tej roli lepszy???

Każde duże miasto generuje odpadki, penerów - ludzi, którym się nie udało. Gdyby nawet był to 1% - to ilu ich będzie w Wawie?

Czy w ogóle ktoś może być dobrym prezydentem wśród

warszawskich Polaków-kogutków z "wroną" w rodowodzie?

Dziady - akt kolejny!!

Nie ma takiej możliwości by warszawka głosowała na Kaczora, gdyż to właśnie warszawka ma w razie jego wygranej najwięcej do stracenia.

Udowodnił to dzisiaj Borowski i Olejniczak- rzecznicy postkomunistów -

namaszczając Tuska. Lewica popiera liberała - schiza paranoidalna.

Lewica głosuje przwciw temu, który chce ochrony ubogich, emerytów itd!!

Ponieważ uwłaszczona lewicowa nomenklatura boi się rozliczeń, likwidacji dziwnych instytucji pararządowych itd itp.

Wyobraźmy sobie jednak naprawdę trudną sytuację polityczną - nie widzę tu ani jednego ani drugiego.

To są może politycy lecz nie mężowie stanu.

Zagłosuję jednak na Lecha Kaczyńskiego. :roll:

bogusławie prawica z socjalistycznymi chałami to dopiero schiza. :lol: :lol: :lol:

Sam pomyśl. PiS bardziej w prawo niż PO, a hasła b. lewe.

Jak się nazywa ta gra, gdzie się kręci wskazówką i zawodnik musi koczynę na kolorze postawić.

Jejku jakie wygibasy robią te z krótkimi kończynkami. :lol: