Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto Prezydentem

rafslusarczyk

Kto Prezydentem  

210 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto Prezydentem

Recommended Posts

A ja tam wolę prezydenta co się gdzieś sprawdził i moim zdaniem lepsze doświadczenie z NIKu i MSu niż z malowania kominów (poza tym lepszy prezydent prawnik niż historyk). Wolę prezydenta co chce ten kraj zmieniać, a nie tylko pacykować, łagodzić obyczaje i pięknie się na okładce czasopisma prezentować. Tusk tak naprawdę (moim zdaniem) jest ostatnią nadzieją wszelkiej maści czerwono-różowych układów i dlatego jest tak mocno promowany, zwłaszcza przez media wielkie. Jeśli wygra, to układy pozostaną nietknięte, a za 5 lat nikt już nie będzie pamiętał dlaczego powstała "Solidarność". Program Kaczyńskiego to rzeczywiście program walki - o inną (moim zdaniem lepszą) Polskę. Program Tuska... - on nie ma programu. No bo czy, to można nazwać programem?

"Zobowiązania prezydenckie Donalda Tuska:

• Budowa równoprawnych i przyjaznych stosunków z Rosją i Niemcami

• Utrwalenie bezpieczeństwa Polski w oparciu o NATO i USA

• Obrona Polaków poza granicami przed prześladowaniami

• Budowa wspólnej europejskiej polityki antyterrorystycznej

• Wsparcie dla ambicji europejskich Ukrainy

• Stanie na straży prawdy o polskiej historii w świecie

• Solidarność w walce o prawa człowieka"[źródło: http://www.tusk.pl]

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:o za kudly ich ,za kudly jabko przeciwnikow tuska :lol:

tylko czy warto sie szarpac za polityka?

kasy pozniej na przeszczepy wloskow nawet dobry wujek bulgotan ( tusk) ci nie da

Taka prawda, obojetnie kto prezydentem zostanie - czy kaczor czy tusk o ciebie martwic sie nie beda

wiec nie szarp sobie nerwow, poprostu idz zaglosuj i daj innym glosowac

Gość gregmena

jak bylem 4 lata temu u siostry w wawie nic sie nie dzialo, jak bylem teraz to wszędzie pelno robót drogowych (co mnie akurat bardzo wkurzalo) i siostra zony mówi że teraz w wawie to naprawde duzo sie dzieje i z tego co widze moge jej wierzyć, kaczka zakonczyl samowole urzedniczą w wielu punktach np w sprawie hospicjum juz nie od urzedasa zalezy kto ile dostanie a są proste kryteria

a jakie byly rządy TUSKÓW w wawie, afery, afery, afery, afery.......

poza tym, dlaczego codziennie Tusk w kazdym wywiadzie mówui o zaciśnietych pięściach, może za dużo endorfin od grania w pilke, ja sie takich boje jutro weźmie bejzbola i zacznie bić w szyby moich aut....

PO rozmawia bardzo poważnie z Lepperem o poparciu Tuska i chyba ślepy tylko tego nie widzi

Chce rządów faceta który nie będzie krzyczal jak Tusk że on nienawidzi elektoratu od Rydzyka, Pawlaka, Giertycha..... bo blizej mu do elektoratu Piskorskiego, Geremka, Gronkiewicz_Walz i tym podobnych kosmopolitów

Jabco kurcze tyś chyba glupi, gdzie jest to 49% dla Tuska, gdzie jest to 35% dla PO w wyborach... patrz kurcze sondaże u rydzyka byly prawdziwsze sam chyba przyznasz mi racje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a jakie byly rządy TUSKÓW w wawie, afery, afery, afery, afery.......

poza tym, dlaczego codziennie Tusk w kazdym wywiadzie mówui o zaciśnietych pięściach, może za dużo endorfin od grania w pilke, ja sie takich boje jutro weźmie bejzbola i zacznie bić w szyby moich aut....

:o a moze na boks sie chce przezucic? :lol:

Jabco kurcze tyś chyba glupi, gdzie jest to 49% dla Tuska, gdzie jest to 35% dla PO w wyborach... patrz kurcze sondaże u rydzyka byly prawdziwsze sam chyba przyznasz mi racje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kobieto jak czytam co ty piszesz to załuje ze Mikke nie wygra bo by ci zakazał sie uczyć a posłał do kuchni.

Wróć puchu marny do podstawówki i po pierwsze naucz sie czytać bo nie ja pisałem o 49-35 tylko 37-43 i jest to z OBOPu czy tam TNS Sam sobie jeszcze wyników nie wymyślam (jak Lepper i Rydzyk)

A jeśli piszesz że sondaże Rydzyka były trafne to współczuje ci serdecznie i życze powodzenia na przyszłość. Zawsze możesz jechać na Białoruś skoro lubisz tego typu rządy. Weź troche kasy to Łukaszenko Cie przyjmie z otwartymi ramionami.

A co do Ciebie Agnieszko to ja sie właśnie nie buldoczę i nie kłócę o polityków dlatego też napisałem "dajcie sobie juz spokuj bo jużjest po zawodach"

Przegraliście w miastach rządzonych do tej pory przez zainteresowanych.

Przegraliście pierwszą turę

Sondaże które jak pokazało życie sprawdzają się co do +-5% pokazują że 15% przewagi

Przegracie i drugą ture.

Smutne dla was ale prawdziwe

bravo majka :lol:

ale gargamenie sie podoba ... yyy.... znaczy gargamenowi :D

kwa kwa

mały, brzydki, bezzębny, smętna żona, współpracuje z Kurskim, Rydzykiem, w debacie wielokrotnie puszczały mu nerwy, jego Wasserman oskarża hydraulików o zamach na jego życie u he hehh e

Jak to dobrze że kaczuch przegra

humorek

...ale za to jaki grzeczny - ciągle się zwraca do Tuska per :

PANIE PREZYDENCIE !

:D J

ee, chyba nie ciągle, ja tylko ze 2 razy słyszałam. Raczej mówi panie marszałku. A Tusk do niego, panie prezydencie :wink:

ja poprostu nie lubię tekstów typu:

LK " no ja mógłbym cos powiedzieć o panu Tusku, ale zachowam to dla siebie" :evil:

nwet jak mnie gorączka zmoże, to zwokę sie z łóżka i skreślę.

Gość gregmena

Patrząc na wyborców Tuska (myśle że nawet Donald by się wstydzil) kryterium wyboru jest uroda, wzrost, rozmiar buta a nie program osiągnięcia, doświadczenie, wykształcenie... gratuluje

2. popatrzcie i zauważcie jak wyborcy tuska przejmują styl od Tuska, ciągły atak, agresja, obrażanie, powtarzanie tych samych pustosłowi... tego się boje, ja chcę polski spokojnej a nie takiej jak teraz pokazuje Tusk i powyżej jego wyborcy

3. Patrzcie jaka Polska jest widziana u wyborców Tuska, ZERO wolności tylko ich glos sie liczy, kto ma inne poglądy ma wypieprzac na Białoruś, nawet każą nick zmienić (pod tym nickiem pisze ja i żona), coż Tusk to socjalista więc i jego wyborcy tęsknią do komunistycznych czasów 99% z partią, reszta za ural

4. chce prezydenta zdecydowanego który umie podejmowac decyzje, który potrafi w ciągu jednego dnia odwolac czlowieka który popelnil błąd, a Tusk to 27 lat bral ślub, w jednej gazecie pisze ze jest za aborcją w gościu niedzielnym mówi ze jest przeciwko aborcji

5. Ja wiem ze wielu pasuje polityka zagraniczna w stylu klęczymy przed niemcami i rosja a ale czy to dobre dla Polski, patrz przyklad gazaciągu baltyckiego

6. jabco prognozy OBOP przez 1 rundą mówily nawet o 49% dla Tuska i zawsze różnica ponad 10%, rydzykowy nasz dziennik (bodajże za PGB) przed 1 rundą podal 37% tusk,

powiedz Jabco szczerze kto mial racje wyborcza i OBOP czy Rydzyk i PGB?????? dziś po 1 rundzie???

7. ta totalna agresja wśród zwolenników Tuska która bierze się z ciągle atakującej postawy Tuska naprawdę mnie martwi, znów zamiast coś razem budować, Tusk chce niszczyc

8. pisalem kilka razy debilizm argumentów wyborców i tępota umysłowa jergo wyborców jest ogromna, wzrost, uroda żony, rozmiar buta, ci bezideowcy za 5 lat zaglosują na pamele anderson albo jakiegoś aktorzyne bo ladny, co z tego że do rządzenia się nie nadaje

gregmena ty celowo chcesz nas obrazić, czy ci to tak przypadkiem wychodzi? 8)

pisalem kilka razy debilizm argumentów wyborców i tępota umysłowa jergo wyborców jest ogromna, wzrost, uroda żony, rozmiar buta, ci bezideowcy za 5 lat zaglosują na pamele anderson albo jakiegoś aktorzyne bo ladny, co z tego że do rządzenia się nie nadaje

Wybacz Majka, ale sami się obrażacie:

P.S. LK ma wybitnie fatalny usmiech, taki bezzębny 8) , no i zona tez niczego /do niego całkiem pasuje/ :lol:

Moim skromnym zdaniem Tusk wygra (niestety). Wielki wysiłek, jaki włożyły media w ogłupianie widza i czytelnika procentuje.

a zauważyłeś, że było to "post scriptum" - taki dodatek, nie jako główna uwaga? 8) . W żadnym poście nie napisałam, że wyborcy LK są idiotami, nieudacznikami, czy innymi niepełnosprawnymi umyslowo. A w paru postach grupy przeciwnej to powtarza się nagminnie. :roll:

Nie widzę, też merytorycznego poparcia dla pana K. Może na tym się skupcie, a zaczniemy się zastanawiać na zmianą naszego wyboru

pomijam Tuska i Kaczora

wczoraj ogladalem na Plusie dyspute o reformie sluzby zdrowia proponowanej przez PO i PiS z udzialem faceta od lekarzy no i redaktora jakiegos tam

I wlos mi sie jezy (choc tak malo mam ich juz na glowie :( )

Nie bede tu cytowal wszelakich argumentow obu stron ale obawiam sie ze pod rzadami Kaczora jak zachoruje to padne i bede Was prosil o swieczka ku mej pamieci. Lapinski i jego propozycje przy koncepcji PiS to betka. To zamilowanie do centralnego sterowania jest hmmm....nie dosc ze chore to dla mnie co najmniej podejrzane

Tu widze cala sprawe prezydentury

Czlowieka ktory ma powstrzymac idiotyczne, cofajace nas do minionej epoki ustawy. A koalicje jakie beda zawierane przy nowych koncepcjach uzdrawiania Panstwa beda ciekawe. Nasi wybrancy juz nie raz udowodnili jak kupczyc stolkami potrafia by tylko cos przepchnac.

Jak u steru bedzie imc Pan Kaczynski to wraz ze swoim bratem sterujacym premierem zza wegla beda ustalac co sie im zywnie podoba

A sadzac po wypowiedziach programowych PiS, gdy juz dochodzi do polemiki i starcia faktycznych rozwiazan to blizsi oni sa do socrealu i w mojej ocenie zmian na gorsze niz sam Towarzysz Lepper

Zaczyna mnie to przerazac coraz bardziej

Obaj sa do dupy ale chyba jednak mniejszym zlem bedzie wybor desantu z pomorza niz zakorzenionego w Warszawie Kaczora - nawet srodki z Unii ktore remontu drog z lekka przyspieszyly dodaja mu splendoru - a to moim zdaniem cios ponizej j....

I tu się różnimy inwestor.

Ty jesteś zadowolony z istniejącego status quo, ja nie.

Żeby wstrząśnąć tym gównem, w którym żyjemy potrzebna jest właśnie nierównowaga. Myślę głównie o prawie i jego stosowaniu.

Sądy, prokuratura, przwlekłość procedur- to nie działa w ogóle.

Spróbój coś powalczyć w tym temacie, to będziesz wiedział.

Jeśli nie działa trzecia władza, to nie działa nic a o "demokracji" możesz zapomnieć. Pokaż mi prawdziwego aferzystę, który usiadł???

Bycie uczciwym stało się życiowym frajerstwem, dzięki przykładowi, który szedł przez pół pokolenia z góry.

Obowiązuje doktryna Millera - "póki nie ma prawomocnego wyroku... " itd.

Żeby w tym zakresie coś zmienić, trzeba nierównowagi, trzeba może PIS-u. Reszta już była.

Prawo musi być egzekwowane przede wszystkim szybko i nieuchronnie.

Dla władzy i dla maluczkich, dla posła i dla małego naciągacza.

A wtedy się reszta spraw powoli unormuje.

Prezydent Wawy - Lech Kaczyński.

Jako prawnik Kaczyński punkt ciężkośći ustawił na bezpieczeństwo i wietrzenie przestępstw, gdyby był inżynierem architektem ustawiłby pewnie na mostach, budowlach itd. a gdyby był lekarzem- na służbie zdrowia. Jest to zrozumiałe.

Nie da się przy określonym skromnym budżecie dopilnować i sfinansować w pełni wszystkiego....

Gdyby Tusk był prezydentem Wawy, byłoby może więcej pomników i byłyby świeżo pomalowane wszystkie kominy i maszty.

I tak nie mamy nic do stracenia.

"Państwo" i tak ma coraz mniej do powiedzenia. Zaryzykujmy.

I tak może nasz czekać "polskie piekło" a przy "równowadze", której chcesz jest ono w 100% pewne. Wtedy dopiero przestaniemy się dziwić, dlaczego doszło do rozbiorów.

Stoimy teraz w przededniu ostatniego - ekonomicznego.

Albo niezbyt dokładnie napisałem albo niezrozumiałeś albo jesteś bardzo naiwny. Brak równowagi doprowadzi do tego że zaczną być zaraz równi i równiejsi. Jak oba Kaczory dopadną do koryta to dopiero zobaczysz skutecznośc 3 władzy :wink: :D tylko akurat w stosunku do tych do których ma to małe znaczenie a ci co kręcą lody na szaro i naprawdę znaczace pieniadze dalej bezkarnie bedą to robić. Powyżej pewnych stanowisk, kwot i układów nie stnieje takie pojęcie jak uczciwość, to co gadają te ich programy czy też brak programów wyborczych to tylko marchewka wyborcza gra idzie o zupełnie coś innego - idzie o to aby zmonoplizować wpływy, nie dzielić się z nikim, nie dopuszczać do koryta obcych, i nie pozwalać węszyć i patrzeć sobie na ręce. Widzisz jak trochę obcych dopuści się do koryta to zaraz będą węszyć, trzeba się z nimi dzielić, już nie jest tak ładnie i słodko. Pomyśl o tym i popatrz realnie a nie ideowo że Kaczor zaraz zrobi w RP lepiej :D . Może i zrobi cokolwiek dobrego ale tylko wtedy jak będzie czuł bat nad głową. Taka jest niestety natura ludzka i tego się nie zmieni. Aby dojść do pewnych stanowisk trzeba przejść selekcję bycia i sprawdzenia się w układach nie ma innej drogi.

Pozdrawiam

Jak u steru bedzie imc Pan Kaczynski to wraz ze swoim bratem sterujacym premierem zza wegla beda ustalac co sie im zywnie podoba

Obym się myliła, ale mam jakieś przeczucie, że JK ukrył się za węgłem na czas wyborów prezydenckich...

Po wyborach bez względu na wynik K&K wytoczą jakieś ciężkie działo na M.

Obawiam się, że spółka K&K może objąć prezydenturę i fotel premiera...

...coż Tusk to socjalista więc i jego wyborcy tęsknią do komunistycznych czasów 99% z partią, reszta za ural

Tutaj dokonałeś naciągnięcia albo po prostu pomyłki bo wizje polski socjalnej =solidarnej (ci co im sie nie udało itp) szerzy Kaczor

... jabco prognozy OBOP przez 1 rundą mówily nawet o 49% dla Tuska i zawsze różnica ponad 10%, rydzykowy nasz dziennik (bodajże za PGB) przed 1 rundą podal 37% tusk...

Tu też naciagasz fakty. Nie mówimy o setkach badań wymyślonych przez idiotów a powaznych OBOP itp.

A te były w piątek przed wyborami a te były 39%-33% i dobrych kilka dni przed wyborami mówiono że Kaczor dogania Tuska.

Wyniki po 44% Tusk były 2 miechy wcześniej jak Tusk zaczął kampanię a Kaczor nie i dobrze o tym wiesz.

Tam więc normalne OBOPowskie badania przed wyborami zgadzają sie z wynikami do do 3%.

I jest to normalne że mający wieksze poparcie w sondażach ma jeszcze wyższe i odwrotnie.

Teraz z przewagą 14% myślę że Tusk wygra z przewagą 5 % i bardzo dobrze.

A jeśli Ci mówią w R.Maryja że Kaczor wygrywa o 10% to gratuluje rozgłośni. Powodzenia i zobaczymy na woborach.

gregmena ty celowo chcesz nas obrazić, czy ci to tak przypadkiem wychodzi? 8)

pisalem kilka razy debilizm argumentów wyborców i tępota umysłowa jergo wyborców jest ogromna, wzrost, uroda żony, rozmiar buta, ci bezideowcy za 5 lat zaglosują na pamele anderson albo jakiegoś aktorzyne bo ladny, co z tego że do rządzenia się nie nadaje

chyba o to wlasnie chodzi

obrazic , tak jak Kurski moze :D :D :D