Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wychodek.........

manykes

Recommended Posts

jak mnie budowlaniec wspomniał czy bym jednak toj-toja nie zamówił, to się tylko głośno zaśmiałem i spytałem: a mają chłopaki rączki? deski i gwoździe są?...

Zbili bardzo nieładnie ale na konkurs architektoniczny nie zamierzałem zgłaszać. na wiosnę zrobię z tego ognisko....

dziurke wybetonować?... gupi jakiś :o

jak go w lesie na grzybach ściśnie to skąd betonu weźmie?

dołek wykopać trzeba z pół metra, bo jak ekipa liczna to może się ta "kanalizacja" zapchać...

po budowie zasypię dołek-szambo ziemia i finito. Nie będę w tym miejscu kwiatków ze 2 lata sadził.

A niby po co beton albo zbiornik? :o

Ekologiczniej jest chyba użyźnic glebę niż robic w niej betonowy zbiornik. :lol:

Niektórzy tu też piszą o beczce ale jak to będą opróżniać?

A propos,

W Grand Designs było o kolesiu który budował superekologiczny dom i wymyślił zamiast klasycznego klopa wiaderko z trocinami, którego zawartość wynosi się na kompostownik, jednak żona wybiła mu to z głowy :D

A niby po co beton albo zbiornik? :o

Ekologiczniej jest chyba użyźnic glebę niż robic w niej betonowy zbiornik. :lol:

Niektórzy tu też piszą o beczce ale jak to będą opróżniać?

A propos,

W Grand Designs było o kolesiu który budował superekologiczny dom i wymyślił zamiast klasycznego klopa wiaderko z trocinami, którego zawartość wynosi się na kompostownik, jednak żona wybiła mu to z głowy :D

:D oglądałam :D

a w kwestii ekologii i daleko rozumianej oszczędności wody czytałam w któryms z Muratorów że "najlepiej" podłączyć wszystkie umywalki do takiej "beczki" co to do niej spływa woda. Potem z tej beczki pobierana jest do spłukiwania kibelków i w ten sposób jest wykorzystywana "podwójnie". Tylko wyobrazić sobie nie mogę jak mi taką tłustą wodą ze zlewu w kuchni ma kibelki wyczyścić :)