Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

W maju planuje ruszyć z budową. Szukam kierownika budowy, najlepiej z Białołęki lub okolic, ponieważ zależy mi aby był w stanie doradzić coś*na temat okolicznych hurtownii, dostawców i wykonawców.

Czy ktoś może polecić swojego kierownika?

P.S. Kontakt do Pana Hoffmana mam, potrzebuje jeszcze innych ofert.

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich,

Czy ktoś może polecić fachowaca od elewacji (styropian 20 cm i tynk cienkowarstwowy)?

Chodzi o niewielki dom jednorodzinny parterowy na południe od Warszawy - okolice Grójca.

Zależy mi na kimś, kto nie krzyknie kosmicznej ceny i zrobi porządnie.

Edytowane przez asbe

Natalia S. Ja również byłam początkowo zachwycona Misiaczkami. Namiar wzięłam właśnie z tej listy, bo wszyscy się tak zachwycali. Panowie bardzo sympatyczni. W 5 dni zrobili nam180 m2 poddasza. Nie było nas jednak, gdy pracowali. Widzieliśmy pracę na koniec. Zaskoczyło nas, że zostało im kimś cudem kilkanaście rolek wełny, a kupiliśmy dokładnie na 182 m2. Zapewniali, że upchali na maksa.Udało się jednak sprzedać te rolki na OLX za pół ceny. Będąc na strychu nie mogłam dostrzec pozostawionej szczeliny wentylacyjnej pomiędzy dachem, co mnie zaniepokoiło. Rok temu panowie od parkietów badali suchość posadzki różnymi urządzeniami, i tak przez ciekawość poprosiłam ich, by przejechali termowizjerem po tych poddaszach.Wokół okien połaciowych i daszków było dosłownie ciemno granatowo. Mamy teraz w zimie termostat ustawiony na 16 stopni, bo jeszcze nie mieszkamy. Niestety na poddaszu jest zaledwie 13 stopni.a grzejniki są bardzo duże. Druga sprawa, panowie nie położyli nigdzie akrylu na łączenich kartongipsu z murem. Powiedzieli,że zanim pomalujemy mamy sami ten akryl położyć. Przyznam się, że zdziwiło nas, że akurat przy murze nie zrobili żadnego połączenia z płytami kg, ale uznałam, że tak się pewnie robi. Jesienią położyliśmy akryl na tych łaczeniach. Po 4 miesiącach wszystkie te łączenia nam popękały. Teraz dowiaduję się, że powinny być jakieś taśmy zatopione, jakieś łączenie ślizgowe. Mamy teraz kupę roboty, bo trzeba usunąć ten akryl, a są już meble i i dostęp do sufitów jest znacznie utrudniony.Musimy poszukać jakiegoś fachowca od kartongipsów, co nie będzie łatwe, by zrobił nam fachowo te łączenia. Inne firmy robią te łączenia w pakiecie i klient nie musi się martwic.

Natalia S. Ja również byłam początkowo zachwycona Misiaczkami. Namiar wzięłam właśnie z tej listy, bo wszyscy się tak zachwycali. Panowie bardzo sympatyczni. W 5 dni zrobili nam180 m2 poddasza. Nie było nas jednak, gdy pracowali. Widzieliśmy pracę na koniec. Zaskoczyło nas, że zostało im kimś cudem kilkanaście rolek wełny, a kupiliśmy dokładnie na 182 m2. Zapewniali, że upchali na maksa.Udało się jednak sprzedać te rolki na OLX za pół ceny. Będąc na strychu nie mogłam dostrzec pozostawionej szczeliny wentylacyjnej pomiędzy dachem, co mnie zaniepokoiło. Rok temu panowie od parkietów badali suchość posadzki różnymi urządzeniami, i tak przez ciekawość poprosiłam ich, by przejechali termowizjerem po tych poddaszach.Wokół okien połaciowych i daszków było dosłownie ciemno granatowo. Mamy teraz w zimie termostat ustawiony na 16 stopni, bo jeszcze nie mieszkamy. Niestety na poddaszu jest zaledwie 13 stopni.a grzejniki są bardzo duże. Druga sprawa, panowie nie położyli nigdzie akrylu na łączenich kartongipsu z murem. Powiedzieli,że zanim pomalujemy mamy sami ten akryl położyć. Przyznam się, że zdziwiło nas, że akurat przy murze nie zrobili żadnego połączenia z płytami kg, ale uznałam, że tak się pewnie robi. Jesienią położyliśmy akryl na tych łaczeniach. Po 4 miesiącach wszystkie te łączenia nam popękały. Teraz dowiaduję się, że powinny być jakieś taśmy zatopione, jakieś łączenie ślizgowe. Mamy teraz kupę roboty, bo trzeba usunąć ten akryl, a są już meble i i dostęp do sufitów jest znacznie utrudniony.Musimy poszukać jakiegoś fachowca od kartongipsów, co nie będzie łatwe, by zrobił nam fachowo te łączenia. Inne firmy robią te łączenia w pakiecie i klient nie musi się martwic.

niestety podobna sytuacja jest u mnie - nawet jest gdzieś post gdzie wychwalam misiaczków (ale to było zanim zamieszkałem i zanim wykończyłem poddasze).

To był jedyny etap gdzie zaufałem opinią i nie kontrolowałem wystarczająco dobrze (akurat dziecko nam się rodziło i głowa była w innym miejscu niż na budowie). W tym momencie chętnie bym zerwał cały karton gips i położył na nowo. Kamerą termowizyjną boję się sprawdzić ale patrząc jak szybko oraz gdzie mi topnieje śnieg to nie będzie za ciekawie. zastanawiam się teraz na wdmuchaniem celulozy bo nie chce tego wszystkiego rozbierać - ale to pieśń przyszłości.

Kolega Kaizen pokazał na zdjęciach jak wygląda ich praca.

Podsumowując:

MISIACZKI - SELKI - ROBERT HAWRYLAK - NIE POLECAM

ojoj. cos zlego sie dzieje z wykonawcami na forum... tak na przestrzeni ostatnich kilku lat to sie jakos z takich "mega solidnych" kilku posypalo... z tego co zauwazylem:

2 wylewkarzy, 1 okniarz, 1 elewator, teraz karton-gipsiarze...

hmmm ciekawe dlaczego.

mam nadzieje ze nie podziele ich losu...

a moze po prostu w mysl piosenki

"trzeba wiedziec kiedy ze sceny zejsc niepokonanym"

ostatnio nawet o tym myslalem :) ale ja chyba zabardzo lubie ta walke z calym swiatem wbrew zdrowemu rozsadkowi i ekonomii

Edytowane przez fighter1983

ojoj. cos zlego sie dzieje z wykonawcami na forum... tak na przestrzeni ostatnich kilku lat to sie jakos z takich "mega solidnych" kilku posypalo... z tego co zauwazylem:

2 wylewkarzy, 1 okniarz, 1 elewator, teraz karton-gipsiarze...

hmmm ciekawe dlaczego.

mam nadzieje ze nie podziele ich losu...

a moze po prostu w mysl piosenki

"trzeba wiedziec kiedy ze sceny zejsc niepokonanym"

ostatnio nawet o tym myslalem :) ale ja chyba zabardzo lubie ta walke z calym swiatem wbrew zdrowemu rozsadkowi i ekonomii

może niedługo hydroizolacja mojego balkonu da odpowiedź czy spadek formy dotyczy większej liczby forumowych wykonawców ;)

Witam szanowną panią.. ''BudującaDom''

...bardzo ciekawy wpis odnośnie docieplenia poddasza myślę ze łatwo jest wpisać własnie takie opinie a już bardzo łatwo kiedy się nie ma zielonego pojęcia o czym się pisze,

zacznijmy od tego że jeśli nawet różnica w pomieszczeniu od zadanej jest to 3 stopnie to jest to prawidłowa różnica biorąc pod uwagę że własnie wspomniane okna dachowe pod żadnym pozorem ''droga pani''!!!!!!!!!

NIE SĄ ŻADNĄ IZOLACJĄ tylko WIELKIM MOSTKIEM TERMICZNYM (celowo dużą literą żeby pani zrozumiała).

Już nie wspomnę że trzeba było się zastanowić budując dom i wstawiając okna dachowe że krokiew powinna być odsunięta od tego okna co najmniej 15 cm a nie 2 lub 3 cm a tyle wełny nie dociepli nic,

a już biorąc pod uwagę docieplanie tym czymś(rodzaj wełny) poddasza zero logicznego myślenia.

Jak wyczytałem to wiedziała o tym pani.

Szczelina to nie dziura do przepychania tylko jak nazwa wskazuje sama szczelina do poruszania się powietrza!!!!!!!!!!!

Jeśli chodzi o akryl.. zapewniam panią że został on przez państwa zle położony oczywiście dobrze powiedzieli bo akryl kładzie sie po pierwszym malowaniu gdy pomalowana farba dokładnie wyschnie wtedy wiemy że i ściana i sufit lub skos jest wyschnięta i odpylona,

I nie robi się żadnych łączeń sztywnych g\k z murem bo on zawsze popęka,i wtedy też pani by miała o czym pisać. jak również stosowanie taśm łączących zmienia strukturę położonego tynku i wygląda jak plama na ścianie, akryl jest stosowany w budowlance zakładam na długo przed tym jak go państwo zastosowaliście,

oczywiście ponownie się powtarzam ZLE!! Więc proszę się następnym razem poradzić kogoś kompetentnego lub powstrzymać od pisania głupot.

Zagłębiłem się w pani konto i widzę że jak na razie to żaden wykonawca nie dogodził pani dostatecznie.

Teraz o samym inwestorze... LUDZIE ZASTANÓWCIE SIĘ CZASAMI BO ŻAL WAS SŁUCHAĆ I CZYTAĆ JEŚLI POWSTAŁA BY TAKA SAMA LISTA WYKONAWCÓW NA PEWNO ''BudującaDom'' była by na CZARNEJ LIŚCIE DZIĘKUJĘ.

A nie ma pani numeru do wykonawców od g/k może trzeba zadzwonić. Bo nie dzwonił nikt...

I pora wspomnieć pozostałych udzielających sie artystów typu :bash::bash::bash: fighter1983 tak se chłopie zrób!!!! myślisz że nikt na forum nie same b...ny jak ty przecież wiadomo ze jestes firmą i takie wpisy jeszcze nikomu nie pomogły. Polecanie opisywanie zostaw prawdziwym inwestorom. A jesli tobie chodzi o wiecej zleceń to po prostu na nie zapracuj .. tyle więcej nie napisze nie zniżę się do twojego poziomu...

Pozostałym podszywającym też proponuję się zastanowić....

Dziękuję.....:yes: