Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ciemne meble kuchenne - czy ktoś żałuje?

Aśka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 106
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kuleczka - ja mam kuchnię ciemny dąb z równie ciemym blatem, jest ok, nie ma żadnego kurzu, bo nie ma jak się osiąść, codziennie przecież się szykuje jedzenie, a potem sprząta, więc tu obawy nie ma

Pozdrawiam

W kuchni to nawet nie chodzi o kurz, ale na przykład okruszki.

W mojej poprzedniej kuchni po głupim zrobieniu kanapki cały blat był do parokrotnego dokładnego wycierania.

Każdy pyłek z mąki, najmniejszy nawet okruszek z daleka widoczny.

Teraz mam blat "ciapkowaty" i nie mogę się nachwalić. Wiadomo, ze w kuchni przeciera się blaty parę razy dziennie, ale nie muszę już tego robić z zegarmistrzowską precyzją :wink:

Niestety zafundowałam sobie ciemne komody w salonie z takimi lekko jakby błyszczącymi powierzchniami :x

Co mnie podkusiło........nie wiem :-?

kuleczka - ja mam kuchnię ciemny dąb z równie ciemym blatem, jest ok, nie ma żadnego kurzu, bo nie ma jak się osiąść, codziennie przecież się szykuje jedzenie, a potem sprząta, więc tu obawy nie ma

Pozdrawiam

W kuchni to nawet nie chodzi o kurz, ale na przykład okruszki.

W mojej poprzedniej kuchni po głupim zrobieniu kanapki cały blat był do parokrotnego dokładnego wycierania.

Każdy pyłek z mąki, najmniejszy nawet okruszek z daleka widoczny.

Teraz mam blat "ciapkowaty" i nie mogę się nachwalić. Wiadomo, ze w kuchni przeciera się blaty parę razy dziennie, ale nie muszę już tego robić z zegarmistrzowską precyzją :wink:

Niestety zafundowałam sobie ciemne komody w salonie z takimi lekko jakby błyszczącymi powierzchniami :x

Co mnie podkusiło........nie wiem :-?

Dzięki za podpowiedź. Też myślałam o ciemnych ale to sprzątanie mnie odstrasza...

ja miałam dość długo ciemny dąb a teraz mam wanilię. Wkrótce przede mną kolejny wybór frontów i chyba ponownie skuszę się na wanilię. Ale przyznaję szczerze, ze frony się brudzą. Natomiast ciemne kurzyły się, a wiadomo, tłuszcz-kurz jakos na meblach osiada, przynajmniej moich, i ciągle czyściłam te fronty. Aaaa, zeby nie było. Miałam wyciąg, działający.