Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomys? na nazw? - pomys?y powa?ne i takie mniej...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 67
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A oto te słowa:

szalunek (-owanie) * FORMÓŁKA

zbrojenie * DRUCIANKA,

szlichta

oblicówka (szalówka) * ELKA ELEWATORKA

szambo * dŻAKUZI, INCHALATOR

króciec (krótki odcinek rury) *RULONIK

bateria (kran) * ŻRÓDEŁKO

czopuch (połączenie kotła z kominem)

posadzka (podłoga) * POZIOMKA

wylewka (rurka, element baterii)*

rewizja (otwór kontrolny w kominie)* SADZAWKA

stopnica (element poziomy stopnia schodu) * BIEGACZKA

wole oko (rodzaj okna) * ZALOTKA

kocioł * PIEKIEŁKO

peszel (rura osłonowa)* OCHRANIACZKA, BODYGARD

PRZEPRASZAM JEŚLI COŚ SIĘ OD KOGOŚ JUŻ POWTÓRZYŁO NIE ZAPAMIĘTAŁAM

ALOHA :wink:

NAGRODA! PROSIMY O ADRES

[ Ta wiadomość była edytowana przez: Redakcja dnia 2003-05-09 14:28 ]

Jak już dyskusja zeszła na tematy związane z czasem pracy, naunęło mi się pytanie z życia wzięte:

Jak byś postąpił(a), będąc pracodawcą, jeżeli pracownik w czasie pracy dłubie w zębach. Chcę tutaj zaznaczyć,że nie jest to czynność przypadkowa, ponieważ na dłubanie w zębach poświęca znaczną część czasu pracy.

Sanipro,jesli jest to Twoj pracownik ,kup paczke dentystycznych wykalaczek,lusterko i wytnij z gazety reklame gabinetu stomatologicznego.

Podaruj mu ten prezent z komentarzem,ze juz przyzwyczailes sie do tego niesmacznego widoku, prawie polubiles.Tylko dlaczego musisz sam podziwiac to dlubanie? Niech on tez sie zachwyci,lusterko mu w tym pomoze. Gdyby jednak dlubanie okazalo sie malo skuteczne to moze da szanse dentyscie,ten tez lubi dlubac w zebach, z lepszym skutkiem.

Swoja droga ,nigdy nie slyszalam o takiej dewiacji:smile::smile::smile:

To jakies schizo-paranoidalne dlubactwo o podlozu endogennym.:smile::smile:,do czubkow z nim.

Dzięki skorpionka za poparcie.

Nie jest to mój pracownik. Jest to mój kolega stomatolog. Od wielu lat powtarzam mu, że nie powinien tego robić w godzinach pracy, bo jak tak dalej będzie robił, to go zwolnią i marnie skończy. W odpowiedzi słyszę, że inni dentyści robią to samo.

Niedługo będą jego urodziny. Prezent ma jak w banku: paczka dentystycznych wykałaczek i lusterko. Dodam do tego nitkę i pół litra.

Będzie miał czym usta przepłukać.

On 2003-02-23 18:07, skorpionka wrote:

SANIPRO!!!!TY POTWORZEEEEEE

Razy przyjmuję z pokorą.

Chętnie nadstawiłbym drugi policzek, ale tak naprawdę nie wiem jak powinno się postępować ze skorpionkami.

Jeszcze raz dziękuję za pomoc. Myślę, że kolega będzie zadowolony z prezentu.

Z pozdrowieniami S-O

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: sanipro dnia 2003-02-24 14:58 ]

Nazwa nie jest przeze mnie wymyślona. Pomimo tego, że jest coraz rzadziej używana, niektóre ekipy budowlane świetnie wiedą o co chodzi.

rzygacze to nazwa takich elementów

architektury którymi jest odprowadzana woda (deszczówka).

Przykładowy rzygacz na zdjęciu:

http://fototok.art.pl/photo.php?p=5247

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: sanipro dnia 2003-02-24 15:32 ]

Sanipro,PRZEPRASZAM,nie przypuszczalam ze w moim tekscie doszukasz sie obrazliwych dla siebie tresci.Nie mialam zamiaru nadac mu znaczenia pejoratywnego,wprost przeciwnie.

Byc moze moje poczucie humoru jest zbyt specyficzne i nie zawsze odbierane jest zgodnie z moja intencja.

Nie wzielam poprawki ze slowa pisane i artykulowane,brzmia inaczej ,a rozesmiane mordki tez nie zawsze nadaja wlasciwe znaczenie slowom.Twoj nadstawiony drugi policzek jest dla mnie mocno zenujacy,poniewaz ten pierszy wcale nie byl potraktowany bolesnie.Przepraszam i pozdrawiam.

Tym razem to ja przeholowałem. Może, to jest wynikiemtego, że rzadko używam śmieszków. Używając słowa policzek powinienem się uśmiechnąć, czego nie zrobiłem. Nie zmienia to mojej decyzji dotyczącej prezentu. Świadomie zadałem pytanie, któe nie było jednoznaczne. Myślę jednak, że powinnniśmy zakończyć naszą dyskusję, ponieważ możemy ją przenieść do innego Działu.

Przepraszam Skorpionkę, za brak w moich wypowiedziach jednoznaczności, a Inne Osoby za teksty nie adekwatne do zadanego tematu.

P.s. Skorpionka!

Bardzo sobie cenię Twoje poczucie humoru. http://www.republika.pl/goraca30/Emotygg/usta.gif