Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

okno w łazience...robić nie robić?

Warto instalować okno w łazience?  

63 użytkowników zagłosowało

1. 1. Warto instalować okno w łazience?

Recommended Posts

W naszym domku, który dopiero jest w projekcie, okno będzie. Doradzil nam architekt, ale juz sama wiem, że bardzo się przydaje,bo w mieszkaniu wynajmowanym przez nas teraz jest tylko świetlik wychodzący na kuchnię a i tak daje wystarczająco dużo światla, aby male dziecko, a takie mamy (i drugie jeszcze mniejsze) :D bez obaw samo weszło, umyło ręce i zrobiło siku, bo po ciemku się boi. Nawet jak kontakty będziemy mieli na wysokości 1 metra, to dla dzieciaka opcja bez zapalania jest fajna i wygodna. O innych plusach napisano wyżej. :wink:

• Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam, zastanaiwm sie czy jest sens robić okno w łazience, jest to domek jednorodzinny, a łazienka jest od frontu więc pewnie i tak cały czas okno bedzie zamknięte, z drugiej strony łazienka ma 7m^2 więc może przydałoby się doświetlić takie pomieszczenie?

dziekuje za odpowiedz

pozdrawiam

arek

robić i się nie zastanawiać :) Ja mam nawet w "dolnym" wc okno

...z ciągle lejącą się z niego wodą.

:o :o :o

My mamy i się nie leje.

Oczywiście niezależnie od okna mamy sprawną wentylację.

Okno w łazience - same pozytywy.

Zgadza się - woda na oknie w łazience to wyłącznie efekt wadliwej wentylacji. Dla własnego zdrowia i samopoczucia - lepiej naprawić wentylację niż rezygnować z okna.

a jak nie ma okna to wilgoć leje sie po ścianach ......

Właśnie po ścianach nic się nie leje a wentylacja jest w pożądku - ale każdy ma co lubi.

... zastanowie sie tylko jeszcze czy nie wykonac go z jakiegos malo przezroczystego szkla...

dziekuje

arek

Ja w dolnej łazience (od frontu) mam mleczną szybę więc jest swiatło, można je otworzyc a z zewnatrz nic nie widac. W górnej mam okno połaciowe.

Czesto uzywamy okna w łazience (cały rok) do szybkiego usunięcia wilgoci po kapieli.

robić!

ja zrobiłem jedno a potem wybijałem drugie (oba połaciowe) - doświetliłem łazienkę i znalazłem wyjście, żeby zmieścić kibel (zmiana aranżacji). Pod połacią nie ma jak podejść do sedesu a jak jest kibelek pod oknem to się stoi (dla mężczyzn) i podziwia świat pogwizdując przez okno.

• 12 years później...

Parter. Brak okien bo za oknem sąsiedzi Jaki sens okna w łazience jak i tak żaluzja cały czas byłaby w dół. Hmmmmmmmm

Łazienka bardziej ustawna, cieplejsza, mniejsze straty ciepła i odpadają koszta okna, montażu i żaluzji.

I jeszcze wtedy masz tak jak w bloku! Ogólnie full wypas. :cool: