markoto 16.01.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Moze zamawiac firma mozesz ty tylko trzeba ustalic, bo moga doliczac za montaz, wiekszosc elementow jest do zabudowy ale to zalezy od twoich preferencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 16.01.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 olkahof jak zamowisz w studiu kuchennym to mozesz przeplacic, bo niektore takie sklepy maja olbrzymie marze.A agd do zabudowy najlepiej kupowac po pomiarze, na pomiar miej juz cos wybranego i pokaz panu w katalogu, on albo poprze albo powie, ze cos sie nie zmiesci np. zlew albo zmywarka 6o albo nie bedzie mozliwosci zrobienia piekarnika na wysokosci ze wzgledu na maly matraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olkahof 16.01.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 serdeczne dzieki za odpowiedz wolalabym wlasciwie kupic agd sama, bo chce miec z okreslonymi funkcjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 16.01.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 serdeczne dzieki za odpowiedz wolalabym wlasciwie kupic agd sama, bo chce miec z okreslonymi funkcjami w pierwszym kroku ustal co chcesz - jaki sprzet, jakiej firmy, jaki model potem pozukaj korzystnych cen w okolicy i nastepnie tam gdzie zamawiasz kuchnie zapytaj sie czy takie rzeczy moga ci zamowic i w jakiej cenia ... wiele salonow kuchennych ma podpisane umowy z wieloma hurtowniami i moze sie okazac ze ceny ich beda porownywale z tymi jakie Ty znalazlas warto wtedy wybrac mozliwosc zamowienia sprzetu przez ludzi od kuchni bo wtedy nie bedziesz prawdopodobnie placic im za montaz (ale sie upewnij !!!) - jak dasz ludziom do zamontowania sprzet kupiony samodzielne to prawdopodobie policza Ci kolo 100zl/szt za montaz ... warto to sobie przekalkulowac pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 16.01.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 serdeczne dzieki za odpowiedz wolalabym wlasciwie kupic agd sama, bo chce miec z okreslonymi funkcjami w pierwszym kroku ustal co chcesz - jaki sprzet, jakiej firmy, jaki model potem pozukaj korzystnych cen w okolicy i nastepnie tam gdzie zamawiasz kuchnie zapytaj sie czy takie rzeczy moga ci zamowic i w jakiej cenia ... wiele salonow kuchennych ma podpisane umowy z wieloma hurtowniami i moze sie okazac ze ceny ich beda porownywale z tymi jakie Ty znalazlas warto wtedy wybrac mozliwosc zamowienia sprzetu przez ludzi od kuchni bo wtedy nie bedziesz prawdopodobnie placic im za montaz (ale sie upewnij !!!) - jak dasz ludziom do zamontowania sprzet kupiony samodzielne to prawdopodobie policza Ci kolo 100zl/szt za montaz ... warto to sobie przekalkulowac pozdrawiam witam, moze napiszę na przestrogę. Lepiej jest zamówić samemu sprzęt AGD, nawet przez neta bo są na stronach producentów podane dokładne wymiary, niż przez firme, która robi kuchnie. Ceny w każdej firmie, w której prosiłam o wycenę kuchni były o kilkaset do tysiąca nawet wyższe niż w sklepie normalnym. Po drodze zarabiają wszyscy pośrednicy a płaci jeden klient. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 16.01.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 [witam, moze napiszę na przestrogę. Lepiej jest zamówić samemu sprzęt AGD, nawet przez neta bo są na stronach producentów podane dokładne wymiary, niż przez firme, która robi kuchnie. Ceny w każdej firmie, w której prosiłam o wycenę kuchni były o kilkaset do tysiąca nawet wyższe niż w sklepie normalnym. Po drodze zarabiają wszyscy pośrednicy a płaci jeden klient. Zgadzam się z przedmówcą! Ceny sprzetu u producentów kuchni to porażka....lepiej poszukać w necie. Oczywiście jak to w zyciu trzeba sprawdzić oba warianty, bo a nuż widelec jednak wyjdzie taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 16.01.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 AskaK napisz coś więcej o tych płytkach na podłogę, gdzie można kupić , z jakiej sa firmy ? I jak się sprawują w codziennym użytkowaniu, Ta kuchnia niestety nie jest moja , sama czekam na odpowiedź od koliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 16.01.2009 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 [witam, moze napiszę na przestrogę. Lepiej jest zamówić samemu sprzęt AGD, nawet przez neta bo są na stronach producentów podane dokładne wymiary, niż przez firme, która robi kuchnie. Ceny w każdej firmie, w której prosiłam o wycenę kuchni były o kilkaset do tysiąca nawet wyższe niż w sklepie normalnym. Po drodze zarabiają wszyscy pośrednicy a płaci jeden klient. Zgadzam się z przedmówcą! Ceny sprzetu u producentów kuchni to porażka....lepiej poszukać w necie. Oczywiście jak to w zyciu trzeba sprawdzić oba warianty, bo a nuż widelec jednak wyjdzie taniej? ja jednak pozwole sie niezgodzic bo obecnie robilam wycene kuchni u panstwa ktorzy maja niezle uklady z hurtowniami i ceny sprzetu kichennego maja powalajace ... nizsze niz gdziekolwiek ... i nie placisz za montaz czyli zyskujesz kolejne kolo 500 zl; ale moze to wyjatek ??? jak to pisala przedmowczyni - warto sptawdzic zycie plata rozne figle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
utek76 16.01.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 no to ja chyba też jestem wyjątkiem- u mnie cena agd do kuchni którą zaproponował mój wykonawca w salonie kuchennym to była cena agd z najtańszych możliwych znalezionych w necie + montaż. Opłacało się tak zrobić bo cenowo wyszło na to samo a nie musiałam nawet kiwnąć palcem przy zamówieniu odbiorze czy transporcie. Oczywiście początkowa wycena była wysoka, ale ja przyszłam sobie do Pana z karteczką z cenami z netu i powiedziałam że takie ceny mnie interesują bo inaczej kupuję sama, no i podziałało także czasem jednak da się i w salonie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 16.01.2009 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 To i ja pochwalę się swoją kuchnią . Projekt zrobiłam sama (z pomocą programu do projektowania-bardzo prostego, dla amatorów ).Sprzęty kupowałam sama. Spiżarnia- w wersji roboczej,czeka na meble.Regały będą robione na zamówienie.Najważniejsze,że spełnia swoją funkcję. No to się chwalę http://images31.fotosik.pl/438/95ccd32b7d0f09c5med.jpg http://images32.fotosik.pl/437/cfd5d4cd15279fc3med.jpg http://images33.fotosik.pl/443/6ec6d66e5f83543e.jpg http://images50.fotosik.pl/49/04dcb749da80abfd.jpg http://images34.fotosik.pl/438/b038c251ac078744.jpg http://images41.fotosik.pl/49/2e7c468295577510.jpg I koniec sesji zdjęciowej Pozdrawiam Bogusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 16.01.2009 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 rogbog czy dobrze widzę, że nie ma lodówki w kuchni, tylko stoi w spiżarni? i tak latasz do tej spiżarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 16.01.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 A latam Blat roboczy jest tuż przy drzwiach do spiżarni i to są raptem DWA KROKI!! Naprawdę da sie żyć Bogusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 16.01.2009 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Lodowke w spizarni ma bardzo duzo osob.Co do agd i mebli kuchennych to wyczytalam, ze piszecie iz kupujac sprzed w innym sklepie niz meble to trzeba zaplacic za jego montaz???Ale przewaznie juz teraz kazdy kupuje meble z montazem, wiec majac agd kupione samemu firma musi zamontowac agd, bo meble sa z montazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 16.01.2009 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Ja jestem bardzo zadowolona z lodówki w spiżarni, w kuchni nie bardzo miałabym ją gdzie postawić.Robiłam wiele projektów swojej kuchni i zawsze jakoś tak zagracała mi kuchnię . Planuję w spizarni postawić mniejszą lodówkę-na codzień jest nas dwójka i mniejsza nam też wystarczy.A tę którą mam postawię w kotłowni i w czasie np świąt, większych imprez ją włączę. My nie płaciliśmy osobno za montaż własnych sprzętów.Zresztą meblarze nie ze wszystkim sobie potrafią poradzić. Np.płytę elektryczną ,okap montowali nam nasi elektrycy, zlewozmywak-hydraulicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 16.01.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Lodowke w spizarni ma bardzo duzo osob. Co do agd i mebli kuchennych to wyczytalam, ze piszecie iz kupujac sprzed w innym sklepie niz meble to trzeba zaplacic za jego montaz??? Ale przewaznie juz teraz kazdy kupuje meble z montazem, wiec majac agd kupione samemu firma musi zamontowac agd, bo meble sa z montazem. a no niekoniecznie ... kupujesz kuchnie z montazem - mebli ... czyli ludzie od kuchni montuja wszystko co przywiezli ... agd kupione przez ciebie nie jest przedmiotem umowy ... trzeba przewaznie zaplacic osobno ... ale jak widac nie wszedzie tak jest ... radze miec to na uwadze bo to moga byc dodatkowe koszty ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewunia1027 16.01.2009 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 a mnie sie podobaja bardzo te mebelki. Kuchnia o podwyższonym standardzie - szuflady na metaboxach, akcesoria firmy BLUM, carga, szafki na podnośnikach gazowych a pozatym kosztuja tylko 5,000zł(cena za ustawienie w litere L). wiec cena przystepna, przynajmniej mi sie tak wydaje http://img113.imageshack.us/img113/6562/nnnnnnnnnag3iz2.jpg http://img113.imageshack.us/img113/nnnnnnnnnag3iz2.jpg/1/w800.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 17.01.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Ewunia, Czy ta kuchnia kosztuje 5000??? Czy specjalne szuflady kosztują 5000? Jeśli to cena całej zabudowy to poproszę o namiar gdzie takie cuda są możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milu 17.01.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Może 5000/m.b. kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 17.01.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 co to znaczy szafki na podnośnikach gazowych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 17.01.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Kuchnia bardzo ładnaa, ale ta cena...trochę chyba za niska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts