Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no to ja chyba też jestem wyjątkiem- u mnie cena agd do kuchni którą zaproponował mój wykonawca w salonie kuchennym to była cena agd z najtańszych możliwych znalezionych w necie + montaż. Opłacało się tak zrobić bo cenowo wyszło na to samo a nie musiałam nawet kiwnąć palcem przy zamówieniu odbiorze czy transporcie. Oczywiście początkowa wycena była wysoka, ale ja przyszłam sobie do Pana z karteczką z cenami z netu i powiedziałam że takie ceny mnie interesują bo inaczej kupuję sama, no i podziałało :wink:

także czasem jednak da się i w salonie...

u jednych podziała, u innych nie. Ja usłyszałam, że nie mogą dać tak niskich bo nic nie zarobią.

Acha, za montaż AGD, które kupiłam sama nic nie płaciłam. To już było w cenie kuchni.

Rogbog. jakie masz drzwi do spiżarni? czytałam w Twoim dzienniku, że miałaś problem z futryną, ale nie bardzo wiem jak się otwierają- przesuwne, składane?

Czy czujesz różnicę temperatury między spiżarnią, a kuchnią?

Drzwi są składane, typowe garderobiane Porty (za późno wpadłam na pomysł,zeby zamówić takie jak fronty mebli przy zamawianiu mebli).

My w spizarni mamy wyciąg rekuperacji, jak drzwi są zamknięte to jest różnica temperatury,.Nie jest to oczywiście taki chłód żeby przechować coś do jedzenie łatwo psującego się.Do tego mam zamkniętą szafkę w kotłowni.

Najważniejsza sprawa-lodówka jak wiesz grzeje :o na zewnątrz.Dlatego chcemy zakupić małą chłodziarkę.

Pozdr

a mnie sie podobaja bardzo te mebelki. Kuchnia o podwyższonym standardzie - szuflady na metaboxach, akcesoria firmy BLUM, carga, szafki na podnośnikach gazowych a pozatym kosztuja tylko 5,000zł(cena za ustawienie w litere L). wiec cena przystepna, przynajmniej mi sie tak wydaje :wink:

te metaboxy to na moj rozum to zwykle szuflady - tyle ze nie na rolkach jak kiedys ... bez pelnego wysuwu i bez samodomykania ... tak mi ostatnio facet od kuchni tlumaczyl ...

cena faktycznie powalajaco mala;

ale jak ostanio liczylam meble w ikei to mi podobnie wyszlo za meble w postaci litery L ... za te wlasnie: tyle ze tu nie ma praktycznie szafek gornych ...

http://img253.imageshack.us/img253/3793/screenzkuchniikeaje7.jpg

http://img253.imageshack.us/img253/screenzkuchniikeaje7.jpg/1/w320.png

a mnie sie podobaja bardzo te mebelki. Kuchnia o podwyższonym standardzie - szuflady na metaboxach, akcesoria firmy BLUM, carga, szafki na podnośnikach gazowych a pozatym kosztuja tylko 5,000zł(cena za ustawienie w litere L). wiec cena przystepna, przynajmniej mi sie tak wydaje

Oj, za tanio coś.... mnie się wydaje, że to rzeczywiście chyba tylko za m2,

albo bez żadnych dodatków, czyli listwy, uchwyty itp itd

Lepiej dowiedz się dokładnie...

a mnie sie podobaja bardzo te mebelki. Kuchnia o podwyższonym standardzie - szuflady na metaboxach, akcesoria firmy BLUM, carga, szafki na podnośnikach gazowych a pozatym kosztuja tylko 5,000zł(cena za ustawienie w litere L). wiec cena przystepna, przynajmniej mi sie tak wydaje

Oj, za tanio coś.... mnie się wydaje, że to rzeczywiście chyba tylko za m2,

albo bez żadnych dodatków, czyli listwy, uchwyty itp itd

Lepiej dowiedz się dokładnie...

to jest cena za układ w literze L ;)

I nie jest cena za metr hehe tylko za całość ;)

Ja mam te meble do kuchi i moi rodzice mają, od razu mówię, że są podobne do tych z BRW ;)

To są te meble bon a petit ;)

Moi rodzice mają miedziano srebrne

http://www.allegro.pl/item529240699_meble_kuchenne_miedziano_srebrne.html

to jest cena za układ w literze L

I nie jest cena za metr hehe tylko za całość

Ja mam te meble do kuchi i moi rodzice mają, od razu mówię, że są podobne do tych z BRW

To są te meble bon a petit

Moi rodzice mają miedziano srebrne

http://www.allegro.pl/item529240699_meble_kuchenne_miedziano_srebrne.htm

1. na aukcji nie ma podanego dokladnego wymiaru, wiec po zrobieniu projektu i wycenie nie wiadomo jaka kwota wyjdzie

2. w cenie nie ma blatow ani zadnych listew wykonczeniowych

3. kosz w narozniku jest bialy, wiec szybko sie obczaska

4. podnosnik w klapie, ktory jest pokazany to koszt "az" 8 zl.

5. szuflady sa na metaboxach (dzisiaj to standart), a samodomykajacych czyli tandenboxow tam nie widze

6. no i fotka tych mebli to jest wedlug mnie aranzacja komputerowa, wiec na zywo nie wiadomo jak to wyglada.

Proponuje najpierw zrobic Ci wycene, potem idz z nia do chociaz 2 sklepow i potem mow, ze jest tanio, bo tak pozatym, ze napisalas, iz kuchnia jest w litere L nic wiecej nie wiemy, a moze to byc za ta cene wymiar np, 2/2 albo jeszcze inny.

Bogusiu i o to chodzi!! Kuchnia piękna. (ja też będę miała te fronty) Co do życia w kuchni to się w 100% zgadzam. Kuchnia to serce domu, a jak serce to musi być i dusza (sól pod ręką, łyżki mieszalniki, kwiatki, koszyki z owocami)=ŻYCIE. SUPER ....

Powiedz jak sprawdza się zlewozmywak granitowy względem utrzymania w czystości - zacieki, plamy itp? Kupiłam już co prawda, bo u Ciebie bardzo mi się spodobał w kuchni , paczka w drodze, ale doradź!

przeciez ja tylko napisalam ze mi sie podoba i ze wydaje mi sie nie droga. oczywiscie meble samemu sie sklada. zestaw jest bz blatu, listwy cokolowej i przyblatowej. a pozatym jak bym sie skusila na te meble to zapewne bym najpierw sie przejechala do tego salonu obejrzec ich inne zestawy i napewno bym nie kupowala w ciemno. a tutaj podaje link do tych mebli

http://www.allegro.pl/item524756543_meble_kuchenne_front_wenge_kuchnia_dla_ciebie.html