Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam!

Jestem pierwszy raz na forum i chiałam Wam pokazam moją jeszcze nieskończoną kuchnię. Brakuje jej szkła na ścianie, szkła po wewnętrznych nogach wyspy i kilku dupereli. Kuchnia chyba trochę inna, asymetryczna z kontrowersyjną tapetą. Budzi skrajne uczucia. Dla osób lubiących wnętrza nowoczesne chyba ok, natomiast ci, którzy cenią sobie tradycję, szczerze jej nieznoszą. Jakie jest Wasze zdanie?

http://images50.fotosik.pl/286/8c40c8c0aba5e3fcmed.jpg

Dopioni jak dla mnie kuchnia boooomba!;)

Tapeta daje super klimacik, a asymetryczne szafki sama miałam w pierwszym projekcie. :yes: Bardzo mi się podoba!

A co jest w prawym górnym rogu w wysokiej zabudowie - zwyczajna półka czy planujesz tam zabudować jakiś sprzęt..?!

P.S.

Łazienki też masz świetne!:cool:

Widzę, że jesteś fanką szarości....?!;)

Mario nie dręcz nas dłużej tylko pokaż cały dom. Kuchnia i łazienki to jest coś pięknego. Napisz proszę co to za fronty i blat w kuchni.

Bardzo dziękuję Marzenko11!

Miło mi, że się podoba. ;)

Jeśli chodzi o fronty to mam biały lakier na wysoki połysk + palisander w macie.

Blaty to star galaxy o grubości 3cm.

Dopioni, mario31 kuchnie cuuuuuuudne :)

Amor, a mnie się te szkła z grafiką zupelnie nie podobają. Moim zdaniem wyglądają tandetnie. Poza tym jakoś dominują całą kuchnię. Zdecydowane NIE.

Mam podobne zdanie.

Takie szkło może miałoby rację bytu w odlotowym mieszkaniu jakiegos artysty, gdzie elementy grafiki przewijałyby się w całym wnętrzu.

Czyli jako element wynikający z koncepcji całości, a nie jako sztuka dla sztuki.

W formie ozdoby kuchni za zasadzie, zamontuję bo weszlo w modę, zupełnie mnie to nie przekonuje.

Nie zrobiłabym u siebie czegos co jest modne a nie do konca mi sie podoba. Nadal uwazam ze te szklane elementy dadza bardzo fajny efekt pod warunkiem, ze pozostale elementy pomieszczenia beda stonowane. Ale to tylko moje skromne zdanie. A ja szanuje zdanie i poglady innych.

Nie zrobiłabym u siebie czegos co jest modne a nie do konca mi sie podoba. Nadal uwazam ze te szklane elementy dadza bardzo fajny efekt pod warunkiem, ze pozostale elementy pomieszczenia beda stonowane. Ale to tylko moje skromne zdanie. A ja szanuje zdanie i poglady innych.

Amor, albo wkleiłaś niefortunne przykłady, albo inaczej rozumiemy pojęcie "stonowane".

Moim zdaniem żadna z wklejonych przez Ciebie aranżacji nie może być nazwana stonowaną.

Wszędzie bogate usłojenie drewna, a na niektórych przeykładach rodzajów drewna jest więcej niż jeden.

Do tego wszystkiego grafika. Zobacz tę szafę, ciemne, wyraźnie usłojone drewno, grube profile metalowe i szklany malunek.

To zbyt wiele, a to dopiero szafa, która nie stoi przecież w próżni.

Ps.Również szanuję cudze poglądy :-)

Magdo, świetny przykład zastosowania takiego rozwiązania w stonowanym wnętrzu.

Wszystko jest tłem dla ciekawej grafiki frontów.

Nie ma fikuśnego drewna, słojów, wymyślnych półeczek ani żadnej innej konkurencji.

Cel - wyeksponowanie wzoru - osiągnięty :)

A że jest go chyba trochę za dużo to już inna sprawa :-)

permanenty ból głowy murowany

Edytowane przez kuleczka

Amor, albo wkleiłaś niefortunne przykłady, albo inaczej rozumiemy pojęcie "stonowane".

Moim zdaniem żadna z wklejonych przez Ciebie aranżacji nie może być nazwana stonowaną.

Wszędzie bogate usłojenie drewna, a na niektórych przeykładach rodzajów drewna jest więcej niż jeden.

Do tego wszystkiego grafika. Zobacz tę szafę, ciemne, wyraźnie usłojone drewno, grube profile metalowe i szklany malunek.

To zbyt wiele, a to dopiero szafa, która nie stoi przecież w próżni.

Ps.Również szanuję cudze poglądy :-)

Jakże ja się cieszę, że w końcu na tym forum można przeczytać prawdę, a nie tylko pochwały :D

edak - Wg mnie bardzo pasują takie lampy - świetnie się komponują razem z krzesłami.

To i ja pochwalę się moja nową, jeszcze nie ukończoną kuchnią. Brakuje jeszcze paru elementów ale ogólnie jestem zadowolona z końcowego efektu:)

http://img709.imageshack.us/img709/2590/85bb5a32d9b39e49med0778.th.jpg

snaker - fajna kolorystyka :) Blat jest czarny?

Nasza kuchnia - krótko po przeprowadzce,jakieś 3 lata temu...teraz jesteśmy w trakcie zmian...generalnie wszystko fajnie, ale kuchnia calkowicie otwarta na salon srednio się nam sprawdza, więc będziemy trochę zasłaniać...

http://img718.imageshack.us/img718/5952/25t5dc040.jpg

ana - bardzo fajna kuchnia :) Powiedz, dlaczego nie sprawdza się taka otwarta? i podłączam się pod pytanie - jak planujecie ją oddzielić? ścianką?