dopioni 09.05.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Dopioni jak dla mnie kuchnia boooomba! Tapeta daje super klimacik, a asymetryczne szafki sama miałam w pierwszym projekcie. Bardzo mi się podoba! A co jest w prawym górnym rogu w wysokiej zabudowie - zwyczajna półka czy planujesz tam zabudować jakiś sprzęt..?! P.S. Łazienki też masz świetne! Widzę, że jesteś fanką szarości....?! A ja się bardzo cieszę, że się podoba. W ustach osoby o taaakim guście to więcej niż komplement:) Szafki nie dość, że są asymetryczne, to jeszcze są płytsze niż pozostałe. Jak posprzątam po dzisiejszym rodzinnym obiadku zrobię więcej zbliżeń. W szafkę otwartą wklejone jest lustro i podświetlenie. Trzymam tam alkohole i kilka książek kucharskich. Szarości i biele kocham, ale chyba jeszcze zaskoczę meblami. Dla niektórych będzie to pewnie szokujące zestawienie, ale zamierzam wprowadzić do wnętrza trochę staroci. Lustro i zagar już jest. Czekam na wielki stół. Wszystko w kolorze zbliżonym do stopni schodowych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aba-m 09.05.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Aba-m coś mi się wydaje, iż mamy tego samge wykonawcę kuchni dokładnie Twoją kuchnię widziałam na jego stronie internetowej, którą nie dawno dodał do galerii. O ile się nie mylę jesteś z pod Krakowa ? pozdrawiam Hej:) fajnie, a pokazesz nam swoja kuchnie? Czy mam leciec na wiadoma galerie;) dasz mi jakies kolorystyczne wskazowki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snaker666 10.05.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Hej:) fajnie, a pokazesz nam swoja kuchnie? Czy mam leciec na wiadoma galerie;) dasz mi jakies kolorystyczne wskazowki? już ją pokazałam co prawda nie dopieszczoną bo zaraz po montażu ale jest strona 110 tego forum, czarnaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aba-m 10.05.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 no teraz poznaje - ta sama reka;) czytalam, ze tez Ci sie oberwalo:Do dziwo, ja tez jestem ze swojej kuchni zadowolona, jesli cos uda sie poprawic, to tak wlasnie zrobie - ale wszyscy chyba zapominamy, ze kuchnia jest miejscem, ktore sluzy do gotowania:) troszke dystansu do calej sprawy i bedziemy sie czesciej usmiachac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 10.05.2010 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 askashaj, ma.ska, efilo, joliska dziekuję za komentarze. -szuflady 90-tki miałam w poprzednim mieszkaniu-wyglądają moim zdaniem fajnie, no i sprawdziły się; -lodówka nie może stać gdzie indziej-no bo gdzie? Zamienić ją z piekarnikiem i kawiarką, to jak z blachą będę wędrować? -te fronty fornirowane, to pomysł mojego Małża-cieszę się, że Wam też się nie podoba ) -żaluzją chcę zakryć czajnik, toster-nie lubię jak coś stoi na blacie na widoku-może macie Dziewczyny jakiś inny pomysł aby to rozwiązać? -wisząca szafka będzie miała motyw - krople rosy... i nie będzie mlecznego szkła -zmywara ma być obok zlewu-z lewej jego strony Wnioski: -nie bardzo jest jak inaczej rozplanować miejsce położenia poszczególnych elementów kuchni (lodówka, płyta, zlew, zmywarka -frontów fornirowanych nie będzie, -kuchnia będzie miała kolor lekko kremowej bieli i schowane uchwyty (takie niewidoczne-w górnych brzegach szafek). ufff... chyba wszystko opisałam dziś lub jutro widzimy się z projektantem, może coś nowego wymyśli...dam Wam znać A. Wnioski: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monimak 10.05.2010 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 mario31 jakie są wymiary twojej wyspy kuchennej? i jak rozwiązałeś kwestię gniazdek na wyspie. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 10.05.2010 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 wymiarów wyspy mario nie pamiętam (strzelałabym że na długość 180 bez blatu a na szerokosc 90) natomiast kontakty są normalne (jesli takie piękne szklane gniazdka można nazwać normalnymi ) zamontowane w wywierconym otworze w płycie (widać na pierwszym zdjęciu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 10.05.2010 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 askashaj, ma.ska, efilo, joliska dziekuję za komentarze. -żaluzją chcę zakryć czajnik, toster-nie lubię jak coś stoi na blacie na widoku-może macie Dziewczyny jakiś inny pomysł aby to rozwiązać? Ja schowałam za roletą panie uznały to za faux pas ale szczerze mówiąc sie tym po prostu nie przejelam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylaandriu 10.05.2010 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 mario31 Piękna kuchnia taka inna,a storczyk jak najbardziej pasuje !!!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 10.05.2010 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 mario31 - czy twój blat jest kamienny czy jakiś konglomerat??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 10.05.2010 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Napisał Aniutka i Roofi askashaj, ma.ska, efilo, joliska dziekuję za komentarze. -żaluzją chcę zakryć czajnik, toster-nie lubię jak coś stoi na blacie na widoku-może macie Dziewczyny jakiś inny pomysł aby to rozwiązać? Nie mam nic przeciwko żaluzji, ale przeciw nagromadzeniu rozmaitych typów frontów Jeśli wszystkie pozostałe będą pełne i białe, to żaluzja jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 10.05.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Anulek-to kamien star galaxy zdaje sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artmag 10.05.2010 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Mario31 piękna kuchnia- czy w wysokiej zabudowie masz drzwi do spiżarni? Nie otwiera mi się foto szuflady ze sztućcami Czekam na zdjęcia reszty domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 10.05.2010 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 (edytowane) mario31 jakie są wymiary twojej wyspy kuchennej? i jak rozwiązałeś kwestię gniazdek na wyspie. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Witaj Monimak! Wyspa ma dokładnie 90x180 cm szerokości. Sam blat jest z jednej strony wypuszczony o 30cm, ponieważ zaplanowane są tam dwa hockerki. Natomiast gniazdka tak jak już pisła Efi, są zamontowane z boku po obu stronach wyspy. Otwór wywiercony był w podwójnej płycie (bok szuflad + płyta z fornirem) - taka grubość w zupełności wystarcza na schowanie mechanizmu. Moja projektantka wymyśliła to w ten sposób, ponieważ nie chciałam portu z gniazdkami wychodzącego z blatu. Raz, że takie cacko kosztuje zbyt dużo, a dwa średnio mi się podoba takie rozwiązanie... Tu znalazłam parę fotek z montażu: http://lh4.ggpht.com/_AiWOYseGZjI/S-iUsbCySLI/AAAAAAAAZto/9JK75frYrrY/s720/IMG_8498.JPG http://lh6.ggpht.com/_AiWOYseGZjI/S-iV7rIjVXI/AAAAAAAAZuQ/ZUoGhTZicRA/s720/IMG_8968.JPG http://lh6.ggpht.com/_AiWOYseGZjI/S-iVgHzNX8I/AAAAAAAAZuI/xS2E90Gul3E/s720/IMG_8969.JPG Edytowane 14 Maja 2010 przez mario31 byk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 10.05.2010 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 mario31 Piękna kuchnia taka inna,a storczyk jak najbardziej pasuje !!!Pozdrawiam Dziękuję Syla&Andriu! Miło mi, że Ci się podoba. mario31 - czy twój blat jest kamienny czy jakiś konglomerat??? Anulek2005 blat jest granitowy. Dokładnie to star galaxy, grubość 3cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario31 10.05.2010 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Mario31 piękna kuchnia- czy w wysokiej zabudowie masz drzwi do spiżarni? Nie otwiera mi się foto szuflady ze sztućcami Czekam na zdjęcia reszty domu. Tak Artmag - za drzwiami jest po prostu spiżarka. Zależało mi na tym, aby jak najmniej rzucały się w oczy, stąd pomysł opaski z forniru i 'przeciągnięcia' go na drzwi zlicowane z całą wysoką zabudową. http://lh4.ggpht.com/_AiWOYseGZjI/SoShyzrAGTI/AAAAAAAAXP4/DxdRePHqQ4M/s720/Obraz%20160.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaros 10.05.2010 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Mario31, boska jest ta kuchnia, podobnie jak łazienki zresztą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budek77 11.05.2010 04:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Mario jestem zachwycona Twoja kuchnią, piękna !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aba-m 11.05.2010 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Witaj mario, w ciagu dnia Twoja kuchnia wyglada jeszcze piekniej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 11.05.2010 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Mario, ten pomysł z drzwiami jest świetny!No i bez storczyków lepiej:DZeby nie było, nie mam nic do storczyków tak w ogóle:Dsama hoduję jeden, ale ostatnio psiakostka nie chce kwitnąć grrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts