Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dopioni jak dla mnie kuchnia boooomba!;)

Tapeta daje super klimacik, a asymetryczne szafki sama miałam w pierwszym projekcie. :yes: Bardzo mi się podoba!

A co jest w prawym górnym rogu w wysokiej zabudowie - zwyczajna półka czy planujesz tam zabudować jakiś sprzęt..?!

P.S.

Łazienki też masz świetne!:cool:

Widzę, że jesteś fanką szarości....?!;)

A ja się bardzo cieszę, że się podoba. W ustach osoby o taaakim guście to więcej niż komplement:)

Szafki nie dość, że są asymetryczne, to jeszcze są płytsze niż pozostałe. Jak posprzątam po dzisiejszym rodzinnym obiadku zrobię więcej zbliżeń. W szafkę otwartą wklejone jest lustro i podświetlenie. Trzymam tam alkohole i kilka książek kucharskich.

Szarości i biele kocham, ale chyba jeszcze zaskoczę meblami. Dla niektórych będzie to pewnie szokujące zestawienie, ale zamierzam wprowadzić do wnętrza trochę staroci. Lustro i zagar już jest. Czekam na wielki stół. Wszystko w kolorze zbliżonym do stopni schodowych:)

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aba-m coś mi się wydaje, iż mamy tego samge wykonawcę kuchni :) dokładnie Twoją kuchnię widziałam na jego stronie internetowej, którą nie dawno dodał do galerii. O ile się nie mylę jesteś z pod Krakowa ?:) pozdrawiam

Hej:) fajnie, a pokazesz nam swoja kuchnie? Czy mam leciec na wiadoma galerie;) dasz mi jakies kolorystyczne wskazowki?:D

no teraz poznaje - ta sama reka;) czytalam, ze tez Ci sie oberwalo:D

o dziwo, ja tez jestem ze swojej kuchni zadowolona, jesli cos uda sie poprawic, to tak wlasnie zrobie - ale wszyscy chyba zapominamy, ze kuchnia jest miejscem, ktore sluzy do gotowania:) troszke dystansu do calej sprawy i bedziemy sie czesciej usmiachac:)

askashaj, ma.ska, efilo, joliska dziekuję za komentarze.

-szuflady 90-tki miałam w poprzednim mieszkaniu-wyglądają moim zdaniem fajnie, no i sprawdziły się;

-lodówka nie może stać gdzie indziej-no bo gdzie? Zamienić ją z piekarnikiem i kawiarką, to jak z blachą będę wędrować?

-te fronty fornirowane, to pomysł mojego Małża-cieszę się, że Wam też się nie podoba :))

-żaluzją chcę zakryć czajnik, toster-nie lubię jak coś stoi na blacie na widoku-może macie Dziewczyny jakiś inny pomysł aby to rozwiązać?

-wisząca szafka będzie miała motyw - krople rosy... ;) i nie będzie mlecznego szkła

-zmywara ma być obok zlewu-z lewej jego strony

Wnioski:

-nie bardzo jest jak inaczej rozplanować miejsce położenia poszczególnych elementów kuchni (lodówka, płyta, zlew, zmywarka

-frontów fornirowanych nie będzie,

-kuchnia będzie miała kolor lekko kremowej bieli i schowane uchwyty (takie niewidoczne-w górnych brzegach szafek).

ufff... chyba wszystko opisałam

dziś lub jutro widzimy się z projektantem, może coś nowego wymyśli...dam Wam znać

A.

Wnioski:

wymiarów wyspy mario nie pamiętam (strzelałabym że na długość 180 bez blatu a na szerokosc 90) natomiast kontakty są normalne (jesli takie piękne szklane gniazdka można nazwać normalnymi ;)) zamontowane w wywierconym otworze w płycie (widać na pierwszym zdjęciu)

-żaluzją chcę zakryć czajnik, toster-nie lubię jak coś stoi na blacie na widoku-może macie Dziewczyny jakiś inny pomysł aby to rozwiązać?

Ja schowałam za roletą :) panie uznały to za faux pas ale szczerze mówiąc sie tym po prostu nie przejelam :)

Napisał Aniutka i Roofi

Nie mam nic przeciwko żaluzji, ale przeciw nagromadzeniu rozmaitych typów frontów :) Jeśli wszystkie pozostałe będą pełne i białe, to żaluzja jest ok.

mario31 jakie są wymiary twojej wyspy kuchennej? i jak rozwiązałeś kwestię gniazdek na wyspie. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam

Witaj Monimak!;)

Wyspa ma dokładnie 90x180 cm szerokości. Sam blat jest z jednej strony wypuszczony o 30cm, ponieważ zaplanowane są tam dwa hockerki.

Natomiast gniazdka tak jak już pisła Efi, są zamontowane z boku po obu stronach wyspy.

Otwór wywiercony był w podwójnej płycie (bok szuflad + płyta z fornirem) - taka grubość w zupełności wystarcza na schowanie mechanizmu.

Moja projektantka wymyśliła to w ten sposób, ponieważ nie chciałam portu z gniazdkami wychodzącego z blatu. Raz, że takie cacko kosztuje zbyt dużo, a dwa średnio mi się podoba takie rozwiązanie...

Tu znalazłam parę fotek z montażu:

http://lh4.ggpht.com/_AiWOYseGZjI/S-iUsbCySLI/AAAAAAAAZto/9JK75frYrrY/s720/IMG_8498.JPG

http://lh6.ggpht.com/_AiWOYseGZjI/S-iV7rIjVXI/AAAAAAAAZuQ/ZUoGhTZicRA/s720/IMG_8968.JPG

http://lh6.ggpht.com/_AiWOYseGZjI/S-iVgHzNX8I/AAAAAAAAZuI/xS2E90Gul3E/s720/IMG_8969.JPG

Edytowane przez mario31
byk...

Mario31 piękna kuchnia- czy w wysokiej zabudowie masz drzwi do spiżarni?

Nie otwiera mi się foto szuflady ze sztućcami :(

Czekam na zdjęcia reszty domu.

Tak Artmag - za drzwiami jest po prostu spiżarka.;)

Zależało mi na tym, aby jak najmniej rzucały się w oczy, stąd pomysł opaski z forniru i 'przeciągnięcia' go na drzwi zlicowane z całą wysoką zabudową.

http://lh4.ggpht.com/_AiWOYseGZjI/SoShyzrAGTI/AAAAAAAAXP4/DxdRePHqQ4M/s720/Obraz%20160.jpg