Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Moja kuchnia już właściwie stoi. Parę elementów jest nadprogramowych - pojemniczek na płyn ;), chleb w torbie foliowej (poszukiwany ładny chlebak - inox), suszarka. :lol: Brak listew wykończeniowych.

Właśnie przeglądam sobie tę stronkę

http://fabrykaform.pl/kuchnia_deski_i_pojemniki_na_pieczywo-k380_487.html

i są tu świetne rzeczy, m.in. chlebaki :)

(też szukam stalowego)

• Odpowiedzi 23,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

julienx, napisz jeśli wiesz jaki to kolor i jaki producent ma go w ofercie, bo w salonie w którym będę wykonywała kuchnię przedstawili mi już różne propozycje kolorystyczne ale ja szukam takiego ecru, jasnego kremu no i nie mogę znaleźć, może im podpowiem coś

Popros zeby w salonie wykonali Ci ze 3-4 probki tych jasnych kolorów. Wez je do domu i w miejscu gdzie bedzie kuchnia juz na pomalowanych scianach popatrz jak to wyglada...

Bo ja pamietam, ze ten kolor ktory ja wybralam wg wzornika u mnie we wnetrzach łapał brzoskwinie... dlatego robili mi 4 kolory i z tego dopiero wybierałam...

To kwestia koloru scian, płytek, podłogi, oswietlenia dziennego i sztucznego...

Ja myślałam że masz fronty mdf, a to chyba lakierowane skoro mówisz o próbkach. Lakierowane wychodzą drożej, dlatego chcę dobrać jakiś mdf. Nie wiem o co jeszcze mogłabym ich poprosić oprócz wzornika.

wisia fronty są z mdf-u jak najbardziej - lakierowanego...

Ale popraw mnie jesli sie myle...

mdf moze byc lakierowany lub foliowany - nie ma chyba juz wiecej opcji?

Z barw lakierów mozesz wybrac odcien w zaleznosci jakiego probnika kolorystycznego uzywa firma - przewaznie jest to ICA, lub wskazac inny wg ktorego mają pomalowac...

Kupujesz od nich kuchnie (pewnie nie tanią) to jest ich obowiazkiem, zebys wybrala i zaakceptowała kolor... przeciez to u Ciebie w domku bedzie ona stała przez długie lata... i to Tobie ma sie podobać...

a jak nie chca zrobić probki (co jest jakąs bzdurą) to moze zmien firmę... bo to Ty finalnie masz byc zadowolona. To Twoje pieniadze..

Pozdrawiam

Przepraszam, za słabą jakość zdjęć, ale nie mam aparatu, a z telefonu wychodzą wlasnie tak

To moja kuchnia

http://img391.imageshack.us/img391/6951/img0206gb2.jpg

Hej, kominek masz boski, a teraz "moja" kuchnia jeszcze. Jeszcze troche takich zdjęć i chyba sie do Ciebie wprowadzę :wink:

Bardzo fajny sposób na lodówke. Powiedz mi, proszę, czy nie masz prolemów z utrzymaniem czystości szafek? Tego naprawdę sie obawiam u siebie a planuję podobną u siebie.

julienx, jest niestety tak jak myślałam, ty masz kuchnię lakierowaną , czyli wybierałaś z palety kolorów, ale produkuje się też gotowe płyty, które zakupują producenci kuchni. Jest to tańsze rozwiązanie i chcę wybrać właśnie z takiego rodzaju płyt. Dali mi kilka wzorników do wybrania koloru, dali mi też paletę RAL ale to wyszło drożej. Niby te wzorniki są aż pękate, tyle jest możliwości, tylko jak przychodzi co do czego to z interesującego mnie koloru miałam do wyboru 2-3 odcienie, które i tak wydają mi się za ciemne.

Moja kuchnia już właściwie stoi. Parę elementów jest nadprogramowych - pojemniczek na płyn ;), chleb w torbie foliowej (poszukiwany ładny chlebak - inox), suszarka. :lol: Brak listew wykończeniowych.

Właśnie przeglądam sobie tę stronkę

http://fabrykaform.pl/kuchnia_deski_i_pojemniki_na_pieczywo-k380_487.html

i są tu świetne rzeczy, m.in. chlebaki :)

(też szukam stalowego)

:lol: :lol: :lol:

tylko, że jak mi się coś spodoba to kosztuje 400 zł ;) Na razie za dużo, tym bardziej, że potrzebnych jest jeszcze parę innych rzeczy też ;)

Dziś widziałam niezły i tani u siebie. Tylko nie mogłam się zdecydować czy błyszczący czy matowy. Ostatecznie na obu dopatrzyłam się jakichś skaz, rys i zrezygnowałam z zakupu.

Przepraszam, za słabą jakość zdjęć, ale nie mam aparatu, a z telefonu wychodzą wlasnie tak

Hej, kominek masz boski, a teraz "moja" kuchnia jeszcze. Jeszcze troche takich zdjęć i chyba sie do Ciebie wprowadzę :wink:

Bardzo fajny sposób na lodówke. Powiedz mi, proszę, czy nie masz prolemów z utrzymaniem czystości szafek? Tego naprawdę sie obawiam u siebie a planuję podobną u siebie.

Wiola, mdf bardzo łatwo sie czyści... biore lekko wilgotną szmatkę i przecieram od czasu do czasu...

jeśli chodzi o utrzymanie czystości - nie jest tak źle - jestem rozczarowana na plus. Wiedziałam na co sie decyduje biorąc jasną kuchnie... ale u mnie tak nie widać, bo kuchnie mam od pólnocy i bezpośrednio na szafki nie przyswieca słonce, paluszki synka widać tylko na piekarniku :D :D ale przecieram i z głowy..

tylko, że jak mi się coś spodoba to kosztuje 400 zł ;) Na razie za dużo, tym bardziej, że potrzebnych jest jeszcze parę innych rzeczy też ;)

Dziś widziałam niezły i tani u siebie. Tylko nie mogłam się zdecydować czy błyszczący czy matowy. Ostatecznie na obu dopatrzyłam się jakichś skaz, rys i zrezygnowałam z zakupu.

http://www.allegro.pl/item417898715_chlebak_z_deska_drewniana_metlex%5D_inox.html#photo

może coś takiego?

a tutaj z berghoffa

http://www.allegro.pl/item422978075_chlebak_satyna_cook_co_berghoff.html

cena przystępna, i nawet ładny. nie musi być z fabryki form, może być z allegro :) smak chleba będzie i z jednego i drugiego taki sam :)

julienx, napisz jeśli wiesz jaki to kolor i jaki producent ma go w ofercie, bo w salonie w którym będę wykonywała kuchnię przedstawili mi już różne propozycje kolorystyczne ale ja szukam takiego ecru, jasnego kremu no i nie mogę znaleźć, może im podpowiem coś

ja widziałam zwykły MDF w dwóch jasnych odcieniach. Jeden był wanilia - taki bardziej żółtawy, a drugi ecru- złamany delikatnie beżem biały. Ten drugi mi się bardziej podobał...

do malaMI,

napisz, prosze jak sprawuja sie takie plisy na oknie, warto zainwestowac i gdzie takie cos mozna nabyc (jesli jestes z Warszawy lub okolic)?

niestety nie jestem z Warszawy, ale firma w której ja zamawiałam te plisy zamawiała je w firmie Faber http://www.faberpolska.pl/

na razie plisy się sprawują dobrze, zależało mi na czymś co zasłoni dół okna (sąsiedzi na przeciwko), a góra będzie wolna i będzie wpadać światło. nie wiem jak tkanina będzie się sprawować z biegiem czasu, jak wpłynie na nią gotowanie (mam pochłaniacz, ale mimo wszystko)

niestety nie jestem z Warszawy, ale firma w której ja zamawiałam te plisy zamawiała je w firmie Faber http://www.faberpolska.pl/

na razie plisy się sprawują dobrze, zależało mi na czymś co zasłoni dół okna (sąsiedzi na przeciwko), a góra będzie wolna i będzie wpadać światło. nie wiem jak tkanina będzie się sprawować z biegiem czasu, jak wpłynie na nią gotowanie (mam pochłaniacz, ale mimo wszystko)

Dziekuje serdecznie za odpowiedz :). Na stronie, ktora podalas sa adresy gdzie ich znalezc w Warszawie.

Carre a można wiedzieć ile metrów ma Twoja kuchnia, jaką ma szerokość.

Ja też będę miała malutką kuchnię i jestem przerażona, ze tam nic się nie zmieści.

.... szerokość 2,5; długość 3,15; na jednej ścianie szafki na drugiej lodówka i stół, dla 3 osobowej rodziny OK.

Carre...czy mozesz powiedziec czy łatwo czy ciezko utrzymac czystosc na inoxie który masz na ścianie....

Po pierwsze nie jest to jednolita powierzchnia tylko drobna krateczka, więc jest roche łatwiej. (można wybrać z kilku dostępnych wzorów)

http://images28.fotosik.pl/270/98f1d7b6012de55b.jpg

Czyszczę ją raz na miesiacu lub rzadziej(zależy ile gotuję), płynem do naczyń lub mleczkiem cif-jeśli są tłuste plamy nad kuchenką, a następnie zabezpieczam oliwką dla dzieci G&G(podpatrzone na forum) lub produktem Wurth-spray. Na codzień wycieram tylko nad kuchenką, bo nad zlewem czysta woda sama wysycha i nic nie widać- w przeciwieństwie do gładkiego zlewu Franke :evil: który trzeba do sucha.

Zmyć bród i tłuszcz i nabłyszczyć oliwką czy w/w środkiem. Więc w sumie nie ma dużo roboty -ja jestem zadowolona.

Szybciej brudzi się front kuchenki - inoxl szczotkowany, czy lodówka inox- ale to szybciej sie czysci- sam pyn do szyb.

Nie polecam środków do stali nierdzewnej z EuroRtvAgd- spróbowałam i mi troche zmatowiło :evil: