darek_ppp 18.11.2012 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Witam wszystkich. Jest jeszcze jakaś grupa na zakup wentylatorów EBM? Ja jestem zainteresowany 2 sztukami R3G 220. Pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jkr80 18.11.2012 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 (edytowane) Hej ja pytałem niedawno ale nie było wielkiego zainteresowania. i kupiłem w końcu w Radomiu R3G225-RE07-03 za 2035PLN brutto z przesyłką. Wentylatory "szatany" . Kulca a pytałeś może ile sztuk sterowników musieli by sprzedać żeby wyszło po 400PLN ? Edytowane 18 Listopada 2012 przez jkr80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 18.11.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 (edytowane) No to tworzymy listę zakupową sterownika Alres, . Chętni: - kulca - kawiarz - reku to może ja też bym się dopisał reku nie będzie na tą zimę ale może na następną a nie wiadomo czy cena się powtórzy Edytowane 19 Listopada 2012 przez brachol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 19.11.2012 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 (edytowane) Kulca a pytałeś może ile sztuk sterowników musieli by sprzedać żeby wyszło po 400PLN ? nie ma szans na taka cene aktualizacja listy: - kulca - kawiarz - reku - diabelski Edytowane 19 Listopada 2012 przez kulca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 19.11.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 (edytowane) No to tworzymy listę zakupową sterownika. Chętni: - kulca - kawiarz - reku Ja już przeglądałem ten sterownik i pisałem o nim sporo czasu temu. Wstępnie też wpisuję się na listę. Ale to tak za miesiąc-dwa. Fantom ps. Mam nadzieje, ze to ta 'nowa' wersja, ktora ma polaczenie do sterownika 4 zylami ? Edytowane 20 Listopada 2012 przez szczukot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 19.11.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 (edytowane) Na stronie Tywentu po 2000 jest, nie udało mi się go znaleźć nigdzie w sprzedaży.Z instrukcji wynika że 4-przewodowaCzyli dopisać Cię do listy? Edytowane 19 Listopada 2012 przez kulca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 19.11.2012 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 (edytowane) No to niezle Tywnet marze narzuca.Cene 950 zl netto (jak dobrze pamietam) znam bezposrednio od producenta. MA konto na forum, ale nei pamietam nazwy. Kiedy chcecie realizowac zamowienie (platnosc) ? Fantomps. Po moim poscie kilka osob bylo chetnych na zakup : http://forum.muratordom.pl/showthread.php?57886-Rekuperator-quot-tymi-r%C4%99cami-quot-robiony&p=5282190&viewfull=1#post5282190 Edytowane 19 Listopada 2012 przez szczukot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 19.11.2012 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 (edytowane) ja myślę że jak by się zebrało 6-8 osób można by się przymierzyć, chyba że macie jakieś preferencje czasowe to ja się dostosujęchętni dopisujcie się do listy, a szczegóły będziemy dogrywać poprzez maila lub PM Edytowane 19 Listopada 2012 przez kulca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 19.11.2012 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Do kiedy planujecie zamykać listę na ten sterownik - mnie czas z tym zupełnie nie goni, musiałbym jeszcze pare rzeczy w temacie przemyśleć (aktualnie deficyt czasu), i może bym się podpiął... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 19.11.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 zainteresowani napiszcie do mnie jak czasowo wam zależy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rigmec 19.11.2012 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Wiem, że temat zacząl się od wymienika mosiężnego ale być może coś innego jest teraz "na topie". Chodzi oczywiście o stosunek jakości do ceny z naciskiem na cenę. Nierdzewka kominowa, ocynk, ktoś tu używa aluminium dla drukarni. Podpowiedzcie proszę z czego w obecnych czasach najlepiej wykonać wymiennik i ew gdzie i za ie to kupić. Myślę o formatkach ok. 300x1200. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabelski 20.11.2012 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 (edytowane) Ja kupiłem na alledrogo, miały wymiary 840x580 (po odrzuceniu brzegów mocujących), kosztowały mnie ~350 złociszów.Grubość 0,2mm.dodam jeszcze że to blachy aluminiowe... jak bym trafił wcześniej na tą aukcję, to mój wymiennik inaczej by wyglądał.Myślę że to jest warte uwagi:http://allegro.pl/blacha-tasma-aluminiowa-z-metra-cena-za-5m-i2772163988.html aukcja się kończy, zapisałem stronę i jak co to mogę podesłać dane.zaznaczam że to nie moje! Edytowane 20 Listopada 2012 przez diabelski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 20.11.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Sterownik wiekszością zdecydowaliśmy, że w miarę szybko będziemy załatwiać, chciałbym to zrobić do końca roku, czyli gdzieś w połowie grudnia. Tutaj jeszcze dostałem zdjęcie zestawu od producenta: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jkr80 20.11.2012 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 (edytowane) Kulca Czy dobrze rozumiem że sterowanie gwc przez ten sterownik odbywa się na zasadzie otwarcia i przymknięcia przepustnicy i nie ma sterowania pompą w przypadku gwc glikolowego? Chociaż w sumie jeśli regulacja jest dwustanowa to istotne jest tylko czy do sterownika można podłączyć oprócz przepustnicy jeszcze pompę i czy styki wytrzymają takie obciążenie Edytowane 20 Listopada 2012 przez jkr80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jkr80 20.11.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Wiem, że temat zacząl się od wymienika mosiężnego ale być może coś innego jest teraz "na topie". Chodzi oczywiście o stosunek jakości do ceny z naciskiem na cenę. Nierdzewka kominowa, ocynk, ktoś tu używa aluminium dla drukarni. Podpowiedzcie proszę z czego w obecnych czasach najlepiej wykonać wymiennik i ew gdzie i za ie to kupić. Myślę o formatkach ok. 300x1200. Ja kupiłem wymiennik przeciwprądowy HEATEX'a za 1kPLN z przesyłkąo parametrach temp czerpni (za gwc) 1*C temp za wymiennikiem 14,58*C temp.powietrza wywiewanego 20*C wydatek 430m3/h opory 83 Pa. Są to parametry dla 1 wymiany na godzinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rigmec 20.11.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Diabelski.Ja tak mam, że lubię rzeczy które "nie gniotsja nie łamiotsja", no i jeszcze bardzo ważne dla mnie jest to, że da się wszystko rozebrać i złożyć z powrotem dlatego grubość 0,2 to w głowie mi się nie mieści ale przejżałem alledrogo i znalazłem parę ofert na blachy aluminiowe 0,8 i grubsze w cenie którą bym zaakceptował. Nie orientujesz się jak grubość wpływa na szybkość wymiany ciepła, bo nie chcę sobie strzelić w stopę złym zakupem. Nie zależy mi na jak najwyższej sprawności bo opał to mi na polu rośnie, celem jest raczej komfort i stąd ta możliwość rozebrania całego rekuperatora. Mam przykre doświadczenia z klimą w samochodzie która pomimo regularnego odkażania nie jest w 100% bezzapachowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 20.11.2012 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Kulca Czy dobrze rozumiem że sterowanie gwc przez ten sterownik odbywa się na zasadzie otwarcia i przymknięcia przepustnicy i nie ma sterowania pompą w przypadku gwc glikolowego? Chociaż w sumie jeśli regulacja jest dwustanowa to istotne jest tylko czy do sterownika można podłączyć oprócz przepustnicy jeszcze pompę i czy styki wytrzymają takie obciążenie obciążalność styków to 3A, producent pisze że przy GWC glikolowym można pompę zamiast przepustnicy podłączyć, że ta jest wtedy zbędna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diabelski 21.11.2012 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 . Nie orientujesz się jak grubość wpływa na szybkość wymiany ciepła, bo nie chcę sobie strzelić w stopę złym zakupem. Generalnie im cieńszy materiał tym wymiana ciepła efektywniejsza i szybsza, 0,2 to już spora grubość. Blacha 0,2 wbrew pozorom jest zaskakująco sztywna (mówię tu o blachach drukarskich -bo z takich robiłem -niestety cieńszych nie znalazłem.). Ja nie odważyłbym się robić wymiennika z 0,8mm, choć alu jest dobrym przewodnikiem ciepła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr_Mabram 21.11.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 nie ma szans na taka cene aktualizacja listy: - kulca - kawiarz - reku - diabelski " Kulca", Mi się w sumie nie spieszy z tym sterownikiem ale dopisz mnie do listy co cena spadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 21.11.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 (edytowane) aktualizacja listy: - kulca- kawiarz- reku- diabelski- Mr_Mabram- brachol edit.Mam pytanie do użytkujących już wymiennik, gdzie macie umieszczone skrzynki? Ja mam na nieogrzewanym poddaszu, poci się strasznie w miejscach styku drzwiczek z obudową, wwiewa pod kątowniki i się woda pojawia, próbowałem to już silikonem pouszczelniać, uszczelki założone i dalej, zaczynam mysleć o zabudowie części poddasza gdzie stoi reku i ocieplenie go wełną ;/ Edytowane 24 Listopada 2012 przez kulca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts