arcobaleno 14.06.2007 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Wypytam męża o wszytsko i Ci powiem - u mnie pamięć krótka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 14.06.2007 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 No, juz wszystko wiem Schody nabyte u producenta w Drawsku Pomorskim. Koszt naszych - czyli 3 elementy - to ok 2500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 14.06.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Dziękuję serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 14.06.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 No, juz wszystko wiem Schody nabyte u producenta w Drawsku Pomorskim. Koszt naszych - czyli 3 elementy - to ok 2500zł Jeśli pod te schody nie trzeba hyło robić wylewki betonowej, to w sumie niedużo. Płytki, plus klej, plus fuga, plus listwy narożne, lub płytki narożne i wychodzi duuuża suma. W związku z tym mam pytanie, czy to jest tylko okładzina na schody wylane z betonu, czy po prostu gotowe elementy układane na płaskim podłożu??? Nie wiem czy jasno się wyrażam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 14.06.2007 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Kuleczka - gotowe elementy schodów układa się jak klocki, jedyną trudnością jest ich znaczny ciężar.Żadnej wylewki nie trza I to też przemawiało na ich korzyść - praktycznie czysta i krótka robota Tak naprawdę to one mnie się nie bardzo podobały, ale mnie przegłosowali Wolałabym chyba inne ale nawet nie zdążyłam się ponamyślać jak decyzja zapadła - głupio mi już było stawiać weto Choć teraz stwierdzam, ze ogólnie pasuje do całości i jest ok. No i wygoda w użytkowaniu niezaprzeczalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olivka28 15.06.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 witaj, przepiękne wnętrza, jestem zachwycona! mam pytanie na jakiej wysokości masz blaty kuchenne i jak to się miało do wysokości okna kuchenego w projekcie budowlanym? ja mam okno na wys. 100 cm od fundamentu ale nie wiem jak to wyjdzie w środku po dodaniu ocieplenia, płytek czy wylaniu podłogi. a chciałabym żeby blat był równocześnie parapetem okna... czy u Ciebie wyszło tak samo z siebie czy musiałaś coś poprawiać w projekcie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 15.06.2007 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 olivka - witam w moim wątku Odnośnie kuchni - lepiej własnie wcześniej pomyśleć o tym. Ja do wysokich osób nie należę, więc blatu też nie chciałam zbyt wysoko, a do tego miał być na równi z parapetem..okna obsadzone były wcześniej i kuchenne mąż musiał wyjmować i obsadzać nieco niżej, zebu wszystko spasować.Poza tym nie było u nas problemu z wysokoscią blatu bo szafki są na regulowanych nóżkach i wysokosć ustalaliśmy ze stolarzem. Niestety wysokości nie pamiętam...jak uda mi się znaleźć miarkę to zmierzę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olivka28 15.06.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 dzięki, będę wdzięczna jak zmierzysz, ja dziś od rana biegam z miarką , wymierzam starą kuchnię porównuję z projektem nowej (też sama robiłam). a domek dopiero na etapie fundamentów więc mam jeszc ze jakieś 2 tyg na decyzję.... buziak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 15.06.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Witam gospodynię tego wątku. Widzę, że piękne wnętrza to przysiądę na chwilkę i kawusi się napiję . A tak poważnie to wpadłam nie tylko na kawę ale tez z zapytaniem. Czym masz obłożony kominek? No i ile to coś kosztowało i kto jest producentem. Muszę rzucić podobne cudo na ściane obok kominka a to, co Ty masz wygląda całkiem naturalnie. No chyba, że to naturalny kamień - wtedy ma prawo wyglądac naturlanie . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 15.06.2007 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 ta okładzina to takie płytki imitujące piaskowiec. Kupowane w castoramie. Nazywają się.....mexicana czy jakoś tak...ceny nie pamiętam . Witaj Pozwolę sobie skopiować odpowiedź dotyczącą kominka, bo pytań odnośnie tej okładziny jest najwięcej chyba Niestety nie jest to prawdziwy kamień, ale i tak nam się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KBijan 15.06.2007 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Kuleczka - gotowe elementy schodów układa się jak klocki, jedyną trudnością jest ich znaczny ciężar.Żadnej wylewki nie trza I to też przemawiało na ich korzyść - praktycznie czysta i krótka robota Tak naprawdę to one mnie się nie bardzo podobały, ale mnie przegłosowali Wolałabym chyba inne ale nawet nie zdążyłam się ponamyślać jak decyzja zapadła - głupio mi już było stawiać weto Choć teraz stwierdzam, ze ogólnie pasuje do całości i jest ok. No i wygoda w użytkowaniu niezaprzeczalna Te schody to rzeczywiście ciekawe rozwiązanie. My jestesmy dopiero na etapie budowy szalunków pod strop wiec jeszcze możemy zmienić nasze schody. Czy możesz podac mi nazwę producenta. Do Drawska Pomorskiego pewnie po nie nie pojedziemy, bo to troche daleko ale może mają jakichs dystrybutorów na Śląsku. Będzie wdzięczna za info. Pozdrawiam Ps. Ciekawe wnetrzna. Prosto, funkcjonalnie, elegancko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaKar 16.06.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Dołączam się do zachwytów. Piękne wnętrza, moje ulubione kolory (chociaż ciemnej podłogi się boję ), bardzo podoba mi sie łazienka i kominek (musze pokazać męzowi - jesli jeszcze nie opatentowałaś to chyba podglądniemy troszkę, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaja222 17.06.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Ładna dzidzia , schody też całkiem niezłe... Gratuluję ładnego domku i dobrego gustu, z wielką przyjemnością "pozwiedzałam" sobie Twoje wnętrza... Kuchnia super!!! - dokładnie tego szukam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 18.06.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 A cóż to dzieła sztuki na tarasie? Ja też chce takie!!!Zdradz tajemnice gdzie kupione proooooooosze. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 18.06.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Witaj http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif arcobaleno mam pytanie i prośbę do Ciebie: mnie, tak jak i innym osobom bardzo podobają się Twoje schody wejściowe, są super http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif jednak Drawsko Pomorskie jest daaaleko od Łodzi, czy to jest firma styl-bet? spędziłam dużo czasu szukając w necie producentów galanterii betonowej w pobliżu Łodzi, którzy robią podobne schody - nie znalazłam nic http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_confused.gif i tu jest moja prośba:czy wyrazisz zgodę na umieszczenie zdjęcia Twoich schodów na łódzkiej grupie? tego, które umieściłaś, lub innego jeśli wolisz chciałabym wspomóc się w poszukiwaniach poza tym, Twoja córeczka jest śliczna a domek (nie tylko schody) bardzo mi się podoba - gratuluję dobrego gustu i pomysłowości http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif pozdrawiamcanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 18.06.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 a ja chcę takie dzidzi !!!( kiedy to moje było takie kosiane????) a tak poza tym to proszę o infor.czy słupki wejściowe to JONIEC?, i jak się nazywa kamień przy kominku ew. jakiej firmy - cudo dom( ale dzidzi jeszcze ładniejsze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 18.06.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Gratuluję pięknych wnętrz.Mam pytanie o kominek. Czy masz rozprowadzenie ciepła na górę?Grawitacyjnie czy z turbiną? Jak działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 21.06.2007 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Dziękuję wszytkim za miłe słowa dotyczące domu i córci ! Jeśli chodzi o schody to rzeczywiscie są firmy styl-bet i nic wiecej poza tym co już wcześniej pisałam na ich temat nie wiem. canna - jeśli umieszczenie zdjecia w innym dziale coś pomoze to bardzo proszę duduś - o słupkach wejściowych wiem jeszcze mniej Kupowane gdzieś u nas, nigdzie specjalnie nie musieliśmy ich wyszukiwać, więc mniemam, że są ogólnodostepne. Kominek obłożony płytkami "mexicana" z castoramy. Edybre - mamy dgp do dwóch pokoi na górze - naszej sypialni i Julcinego pokoiku. Bez turbiny. Ciepełko idzie super Tylko my rzadko w kominku palimy. anjamen - to fotele bujane z ikei Mam fotki ogrodu, ale nie mam jak ich zrzucic na kompa - kabelek mi zginął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 21.06.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Serdeczne dzięki za zgodę, jeśli więcej osób będzie się rozglądało może uda się znaleźć coś podobnego w naszej okolicy w rewanżu, dla zainteresowanych pozwolę sobie podać linka do strony producenta z Drawska Pomorskiego: http://www.styl-bet.pl/ http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 23.06.2007 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 A czy możesz mi jeszcze napisać jak to jest zrobione tzn. czy wyloty są w podłodze czy idą na strych i schodzą do pokoi sufitem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts