Bonzai 07.06.2006 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Jestem załamany rozpocząłem fazę wykończeniową i załamałem się terminami drzwi wejściowe GERDA 1 miesiąc oczekiwania, dzwi PORTA wewnętrzne - 6 tygodni, Brama garażowa Hormana - 6 tygodni - ZAŁAAAMKA. Ludzie jak macie możliwość to wyjeżdżajcie z tego kraju tu nie da się żyć normalnie. Na pólkach zachód, wewnątrz zadupie. Do tego na każdy zamówiony element wpłata i okazuje sie że przez 1,5 miesiąca mam przetrzymane parę tysięcy złotych. ŻENADA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 07.06.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Dla mnie też to jest jakaś paranoja. A najlepsze jest to, że na kontakty i łączniki czekam już drugi tydzień, a zakup/zamówienie złożyłem w dużej hurtowni elektrycznej . Część przyszła po tygodniu, a części nadal nie ma, jakby to był jakiś towar luksusowy. Widocznie konsumenci to akceptują a firmom to się opłaca bo mają rozwiązany problem zarządzania planowaniem, magazynowaniem i logistyką produktów. Za to wszystko płacą klienci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 07.06.2006 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Czyli Panowie zamiast narzekać trzeba się cieszyć - WŁAŚNIE ZNALEŹLIŚCIE NISZĘ RYNKOWĄ !!! Trzeba się zabrać za produkcję lub dystrybucję wymienionych wyżej dóbr i sukces finansowy murowany. Polska to jednak jeszcze kraj wielkich możliwości a pieniądze jednak nadal leżą na ulicy trzeba tylko chcieć się po nie schylić. No ale narzekać jest zawsze łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 07.06.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Czyli Panowie zamiast narzekać trzeba się cieszyć - WŁAŚNIE ZNALEŹLIŚCIE NISZĘ RYNKOWĄ !!! Trzeba się zabrać za produkcję lub dystrybucję wymienionych wyżej dóbr i sukces finansowy murowany. Polska to jednak jeszcze kraj wielkich możliwości a pieniądze jednak nadal leżą na ulicy trzeba tylko chcieć się po nie schylić. No ale narzekać jest zawsze łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 07.06.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Czyli Panowie zamiast narzekać trzeba się cieszyć - WŁAŚNIE ZNALEŹLIŚCIE NISZĘ RYNKOWĄ !!! Trzeba się zabrać za produkcję lub dystrybucję wymienionych wyżej dóbr i sukces finansowy murowany. Polska to jednak jeszcze kraj wielkich możliwości a pieniądze jednak nadal leżą na ulicy trzeba tylko chcieć się po nie schylić. No ale narzekać jest zawsze łatwiej. nie narzekać, brać się za robienie kokosów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 07.06.2006 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 To chyba nie jest paranoja, tylko logiczne myslenie.Nie wiem, czy widzieliscie reklame, w ktorej gosc chodzi z budzikiem nanadgarstku i podpisem "Nie bylo tego, co chciales, wiec wziales, co mieli?" Przy nietypowej produkcji wszystko jest robione na zamowienie klienta, wiec wiemy teraz, ile trwa proces logistyczny i produkcyjny. O tym wiedza nawet markety i sprzedaja tylko typowke (czyli nabardziej popularne marki, wzory, rozmiary). Przy okazji: na drzwi wejsciowe z Porty czekam juz szosty tydzien i wiem, ze jeszcze beda miec opoznienie. Moglem je miec od razu, bo mieli podobne na stanie, tylko ze bylyby w innym kolorze i otwieraly sie w przeciwna strone. Ale nie chcialem chodzic z budzikiem na reku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gibzwein 07.06.2006 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Porownajcie swoje zamowienie do firm ktore zamowily ich setki. Pojedyncze drzwi to nie interes dla takiej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 07.06.2006 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Ludzie jak macie możliwość to wyjeżdżajcie z tego kraju tu nie da się żyć normalnie. Na pólkach zachód, wewnątrz zadupie to trzeba by bylo sie chyba udac do Papui Nowej Gwinei, bo w "zachodniej" Europie funkcjonuje to tak samo. W OBI-ku czy Baumarkt-cie mozna kupic odrazu ( i to nie zawsze ile sie chce, bo naprzyklad nie maja na skladzie tyle i albo trzeba zjezdzic wszystkie OBI-ki w okolicy albo czekac az dowioza nastepna partie) ale w "markowych" firmach czeka sie tak samo jak w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 07.06.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 A ja w Ursusie, kiedy pojechałem do hurtowni elektrycznej po 50 m. nietypowego kabla - gy stwierdzili że go nie mają - zaprosili mnie na kawę a po wypiciu kawy (pół godziny), okazało sie że ich praciownik juz dowiózł ten kabel z innej hurtowni. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 07.06.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Ludzie jak macie możliwość to wyjeżdżajcie z tego kraju tu nie da się żyć normalnie. Na pólkach zachód, wewnątrz zadupie to trzeba by bylo sie chyba udac do Papui Nowej Gwinei, bo w "zachodniej" Europie funkcjonuje to tak samo. W OBI-ku czy Baumarkt-cie mozna kupic odrazu ( i to nie zawsze ile sie chce, bo naprzyklad nie maja na skladzie tyle i albo trzeba zjezdzic wszystkie OBI-ki w okolicy albo czekac az dowioza nastepna partie) ale w "markowych" firmach czeka sie tak samo jak w Polsce. albo jeszcze dluzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 07.06.2006 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Cos w tym jest czekać to ja sobie moge u stolarza dzisiaj zjezdzilem pare skladow z drzwiami i okazuje sie ze mają tylko to co na wystawie ......sklady funkcjonują juz pare ładnych lat i jakoś nie zarobili odpowiednio by o magazynie pomysleć ....pewnie ich fury za duzo kosztują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 07.06.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Nie zgadzam sie. Odwiedzilem ostatnio pare skladow z drzwiami. W kazdym duzo roznych drzwi (szukalem tanich drzwi do piwnicy i przegladalem lezaki magazynowe). W jednym z wiekszych magazynow nieodebrany towar - co najmniej jakies 50 par drzwi. Srednio liczac tylko 500 za sztuke (a byly to zarowno drzwi wewn. i zewn.) - utopione 25k. Inna sprawa, ze woleli, zeby im dalej staly niz mnie sprzedac za pol darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 07.06.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Ludziska i czego się dziwita że na byle g...o czeka sie teraz tygodniami. A kto będzie bral na magazyn. Ma być tanio i zero ryzyka same posrednictwo. Towar jedzie prosto od producenta na plac budowy. Hutrownia teraz nie ma skałdu tylko zjmuje sie wystawianiem faktur i nagrywaniem transportu. A niby czemu sprzedawca ma mrozić w magazynie swoja kase . Obraca sie teraz kasą klienta. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 07.06.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Ludziska i czego się dziwita że na byle g...o czeka sie teraz tygodniami. A kto będzie bral na magazyn. Ma być tanio i zero ryzyka same posrednictwo. Towar jedzie prosto od producenta na plac budowy. Hutrownia teraz nie ma skałdu tylko zjmuje sie wystawianiem faktur i nagrywaniem transportu. A niby czemu sprzedawca ma mrozić w magazynie swoja kase . Obraca sie teraz kasą klienta. Pozdrawiam Inwestor - znasz takie powiedzenie ...Kto nie maszeruje ten ginie ? nie w kazdym miescie są markety budowlane ...ale to tylko kwestia czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 07.06.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Jestem na etapie meblowania. Ło matko, na wszystko czekania minimum 4 tyg, co w praktyce oznacza 6-8 tyg. Wkurzyłam sie i zjeździłam wszystkie sklepy meblowe w Łodzi z zamiarem upolowania tego, co mi sie podoba, jest na stanie w sklepie i zabrania od razu na me włości. I co....nico. Tego co mają na sklepie nie sprzedają, tylko eksponaty z napisem "wyprzedaż ekspozycji". Trza zamawiać i czekać. Nic to, że machałam im gotówką przed nosem, nie sprzedadzą i już :evil: Normalnie mi się przypomniały stare "dobre" czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 07.06.2006 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 kuleczka i dlatego IKEA zrobila i robi taka furore... bo mabla sobie mozna odrazu do domu zwiezdz a ze trzeba samemu skrecic, to zajmie dzien gora dwa a nie 6 tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 08.06.2006 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Jasna sprawa że to tylko kwestia czasu te hipermarkety. Jak policzy się nerwy i czas stracony w poszukiwaniu towaru w hurtowniach , czas oczekiwania, jeszcze przyjdzie nie to co potrzeba to nieraz opłaca sie kupić coś gorszego i droższego w hipermarkecie. O reklamacjach już nie wspomnę. Która hurtownia odda ci kasę jak sie rozmyślisz ???? A w hipermarketach jest to normalka. Do tego jeszcze otwarte 7 dni w tygodniu od rana do nocy. Masz 200% racji selimm to tylko kwestia czasu .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 08.06.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Ludzie gdzie my żyjemy? W kraju Prawa i Sprawiedliwości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartekP 08.06.2006 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Dni tych leniuchów są policzone. Jeśli nie markety (które popieram) to załatwi ich internet. Kupiłem ostatnio całe AGD do kuchni przez internet. W sklepie "zwyczajnym" chcieli mi sprowadzac wybrane modele za 1-2 tygodni, a oprócz tego drożej o 1500 zł (półtora tysiaca). Z internetu dostałem wszystko w ciągu 3 (trzech dni) i na dodatek transport za darmo z drugiego końca Polski. Płatne przy odbiorze, po obejrzeniu sprzętu. Gwarancja wystawiona, sprzęt już chodzi. Teraz siedzę z instrukcją i uczę się tych elektronicznych bajerów w kuchence i zmywarce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 08.06.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Dni tych leniuchów są policzone. Jeśli nie markety (które popieram)... Markety nie rozwiążą tego problemu. One specjalizują się w masowej taniej produkcji która często jakościowo odbiega od naszych oczekiwań... Oczywiście - często jesteśmy na to skazani z powodów finansowych. Fakt, że uogólniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts