nydar 17.02.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Szczere do bólu .Tak trzymać.Ja mam GWC rurowe.Jedna rada dla potencjalnych posiadaczy.Spadek w kierunku czerpni min.2%. Mimo głosów niektórych mądrali,w okresach przejściowych wytrąca się woda. Sprawdzone,przetestowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vega1 18.02.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 ja mam rurowy, i mniej więcej w środku długości zrobiłem studzienkę chłonną. Spadki do studzienki i wykroplonej wody się nie boimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 18.02.2013 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 (edytowane) Poniżej film z kanału wylotowego. Ogólnie dużo wody + hodowla komarów. Link: Proszę oglądać w HD Edytowane 18 Lutego 2013 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 18.02.2013 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 czyli na razie nic nie widać. raczej zapaszek nie od bąków komarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vega1 18.02.2013 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 a może geowłóknina tak capi skoro ulega znacznej degradacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 18.02.2013 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Byłby to pierwszy plastik co się w 10stC rozpada i capi... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 18.02.2013 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 (edytowane) No to dorobiłem się wylęgarni. Edytowane 18 Lutego 2013 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 19.02.2013 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 No takiego lazika mozna np zrobic z zestawu lego mindstorm. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 19.02.2013 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 (edytowane) Komary to akurat nie problem - przewietrzysz, zamkniesz, te które nie wylecą zejdą, uschną i nie będziesz o nich pamiętał. Jeśli są znaczy się biologicznie jest ok. Według mnie, problem stanowi woda. Nie dam rady dokopać się ręcznie do tego boku GWC. Za głęboko. Można spróbować położyć drenę. Ewentualnie zrobć gdzieś z boku, na granicy złoża studzienkę. Zastanawiam się nad próbą przemrożenia złoża w najbliższy mróz. Tyle tylko, że nie mam większego wentylatora jednofazowego. Edytowane 19 Lutego 2013 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 19.02.2013 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 No takiego lazika mozna np zrobic z zestawu lego mindstorm. Fantom Mój kosztował 41zł: -zabawka z allegro z wysyłką 37zł -kabelek 2-żyłowy (telefoniczny) 8m- 4zł -parę gumek+patyk 0zł -10cm taśmy izolacyjnej- kilka groszy Koszty dodatkowe to kupno cyny. Akurat skończyła mi się przy poprzednim lutowaniu -20zł Baterie, mam akumulatorki, ładuję przed każdą wyprawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 19.02.2013 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Może uda mi się jeszcze dziś zrobić filmik z samym sufitem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 19.02.2013 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Mam sufit, górną ściankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 19.02.2013 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Klaudiusz, ze mnie tam żaden specjalista, ale myślę że jak na wlocie do GWC dasz jakiś filtr (np. dwustopniowy, siatka stalowa plus jakaś tkaninka np EU3) to sprawa Ci się naprawi i ustabilizuje na właściwym poziomie. PS. ja tam na tym filmie jakieś motyle widzę 3:59 (dół), 4:14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 19.02.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 (edytowane) Proszę wykasować Edytowane 20 Lutego 2013 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 19.02.2013 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Klaudiusz, ze mnie tam żaden specjalista, ale myślę że jak na wlocie do GWC dasz jakiś filtr (np. dwustopniowy, siatka stalowa plus jakaś tkaninka np EU3) to sprawa Ci się naprawi i ustabilizuje na właściwym poziomie. PS. ja tam na tym filmie jakieś motyle widzę 3:59 (dół), 4:14 Z filtrem na wlocie jest problem. Przechodziłem przez to zeszłej zimy. W znaczący sposób utrudnia zaciąganie powietrza. Powietrze leci najkrótszą drogą nie ogrzewając się w okresie zimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 19.02.2013 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Nie będę Was katował długimi filmami; Krótko i na temat. Sam sufit: Link: Proszę oglądać w HD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 19.02.2013 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Z filtrem na wlocie jest problem. Przechodziłem przez to zeszłej zimy. W znaczący sposób utrudnia zaciąganie powietrza. Powietrze leci najkrótszą drogą nie ogrzewając się w okresie zimy. Albo ja zapomniałem jak jest budowany maxowiec, albo nie rozumiem. Możesz wrzucić jakiś szkic? Filmiki wychodzą coraz lepiej, ale ja bym chyba nie kusił losu i nie wjeżdżał tam regularnie, bo w końcu zostawisz komarom kino domowe, puki co mają transport zbiorowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 19.02.2013 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Przez przypadek powstało zimowisko komara.Nie - wylęgarnia... Powierzchnia czerpni powinna być rozwinięta i zasłonięta jaką tkaniną EU3.Wtedy opory są pomijalne a taki problem nie wystąpi. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 19.02.2013 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Cyklon - B sprawę też załatwi...Do tego powstał (choć stosowano go także niezgodnie z jego przeznaczeniem). Zalej, jak MUSISZ, tego maxowca albo CO2 albo azotem (z butli).Oba ciężkie i po przewietrzeniu - obojętne dla zdrowia. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 19.02.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 (edytowane) Powierzchnia czerpni powinna być rozwinięta i zasłonięta jaką tkaniną EU3. Wtedy opory są pomijalne a taki problem nie wystąpi. Adam M. Dajcie jakieś zdjęcie poglądowe. Trzeba coś z tą wodą pokombinować. Edytowane 19 Lutego 2013 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts