Ratpaw 26.08.2022 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2022 Przeczytałem. Różnica jest taka że ja mam gwc i o 1/3 mniejsze zapotrzebowanie na ciepło przy podobnej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 14.01.2023 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2023 (edytowane) GWC z zeolitu. Dzisiaj przypadkiem trafiłem. Nie wiem, czy było. Mozna oglądać z prędkością 1,75 lub x2 Jakby zastosować ten materiał jako filtr przed ręku. Był tutaj temat o filtrze. Gdzieś jest. Edytowane 14 Stycznia 2023 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 14.01.2023 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2023 Trzeba popytać ludzi o zeolit, czy czują różnicę w stosunku do np dolomitu itd. Jak zeolit ma filtrować, skoro to kamyczki, które trąc o siebie wytarzają pył, który zatyka pory tych kamyczków. Może to działa a może to nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 15.01.2023 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 Na filmiku widać, że pyli przy wysypywaniu z worków. Nawet mocno.Te kanały do wentylacji, puszczają powietrze nad kamieniem. Wątpię, by późniejszy piasek, który je docisnie, wbił je pomiędzy zeolit.Także powietrze leci nad.Co do pylenia. Może kiedy nabierze wilgoci ustanie.Z drugiej strony, co to za materiał, który pyli?Możliwe także, że to pozostałość po rozdrabnianiu materiału.Nie miałem tego w ręku, więc nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 15.01.2023 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 Na filmiku widać, że pyli przy wysypywaniu z worków. Nawet mocno. Te kanały do wentylacji, puszczają powietrze nad kamieniem. Wątpię, by późniejszy piasek, który je docisnie, wbił je pomiędzy zeolit. Także powietrze leci nad. Co do pylenia. Może kiedy nabierze wilgoci ustanie. Z drugiej strony, co to za materiał, który pyli? Możliwe także, że to pozostałość po rozdrabnianiu materiału. Nie miałem tego w ręku, więc nie wiem. Kruchy i porowaty materiał pyli. Żwirek dla kotów jest zeolitem. Moim zdaniem zeolit nie jest do filtrowania, tylko absorbcji i ew. uzdatniania powietrza w sensie regulacji wilgotności względnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 04.02.2024 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2024 (edytowane) Dom zamieszkały już dobrych kilka lat.Kanały do WM pociągnięte. Wszystko gotowe od początku do wstawienia rekuperatora.Skrzynki na nieocieplony stryszku.Do tej pory tylko wylot z WM był podłączony do kominka wentylacyjnego i wszystko działało jako WG.Reku stawiać na stryszku? Tam gdzie są skrzynki, czy kombinować reku stawiać w części ogrzewanej, co jest sporym wyzwaniem w tym konkretnym przypadku. Edit:Iglo dla reku z minimum 15cm styro, załatwia sprawę. Edytowane 6 Lutego 2024 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts