fotohobby 09.06.2021 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2021 Przecinasz, układasz nowy, lutujesz, zabezpieczasz opaską termokurczliwą, albo łączysz za pomocą złączek hydrożelowych 3M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 13.06.2021 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2021 Docelowo myślę o takim robocie koszącym, a akurat jestem na takim etapie budowy, że przed otynkowaniem wnętrz mogę wyprowadzić jakiś kabel elektryczny do ogrodu. Czy dobrze rozumiem, że taki robot ma swoją bazę (np. gdzieś przy murze) i tam muszę doprowadzić zasilanie z rozdzielnicy? Czy to powinno być po prostu gniazdko na zewnątrz? Czy może należy poprowadzić jakąś instalację w gruncie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzyszłyBudowniczy 13.06.2021 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2021 Tak, robot ma baze przy murze, albo w srodku ogrodu Ogólnie dobrym pomyslem jest wyciagniecie n kabli ziemnych do różnych części ogrodu. Kosztuje to grosze (przy budowie domu ) a się przydaje - ja już zagospodarowałem 3 "niepotrzebne" kable. Co do robota - możesz też wyciągnąć arota do garażu, przyda się też na wypadek ciągnięcia przewodu wielożyłowego np do elektrozaworów do podlewania. Ew. zawsze emożesz wpiąć robota do gniazdka na elewacji Co do wcześniejszego pytania - najwygodniej właśnie przeciąć kabel i użyć tych żelowych złączek (które nawet producent dorzuca do zestawu z robotem często) - szukaj jako scotchlok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 14.06.2021 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2021 OK, dzięki. W takim razie zrobię gniazdko na zewnątrz garażu, w potencjalnym miejscu postoju robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek2504 16.06.2021 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2021 Warto pamiętać także o dobrym miejscu na router. Nie wiem jak w innych robotach to wygląda, ale robot Gardeny ma router który należy powiesić w takim miejscu aby w całym ogrodzie był zasięg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregor24 17.06.2021 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2021 Jak zachowuje się Worx przy najeżdżaniu na kostkę gdzie nie ma przewodu granicznego, np. oczka wokół drzewek z kostki na środku działki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 18.06.2021 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2021 Jeśli potrafi na nie najechać, to je po prostu przejeżdża, jeśli byłyby wyższe, to się "odbije" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregor24 18.06.2021 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2021 Czyli będzie się pakował w kamyczki w środku, trzeba zakładać wszędzie przewód graniczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 18.06.2021 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2021 Albo ciągnąć kabel graniczny, albo dokupić moduł Off Limitshttps://eu.worx.com/landroid/en/options-and-accessories/off-limits/https://allegro.pl/oferta/worx-modul-off-limits-ogrodzenie-magnetyczne-9497525546 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 18.06.2021 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2021 Jeśli potrafi na nie najechać, to je po prostu przejeżdża, jeśli byłyby wyższe, to się "odbije" Chyba że zawiśnie na obudowie, jeśli wjedzie w " odpowiedni " sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 18.06.2021 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2021 Też się może zdążyć, szczególnie przy kostce brukowej (granitowej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eko_zgonus1719516655 19.06.2021 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2021 jak układać kabel dla obrzeża z bordem i korą? obrzeże lekko wyżej (max 1cm) od poziomu ziemi czy układać tak, że ma jechać kołem po korze, czy jednak tak jakby była to ściana, czyli ma nie przejeżdżać przez borda, a niedokoszenia robić podkaszarką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 19.06.2021 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2021 jak układać kabel dla obrzeża z bordem i korą? obrzeże lekko wyżej (max 1cm) od poziomu ziemi czy układać tak, że ma jechać kołem po korze, czy jednak tak jakby była to ściana, czyli ma nie przejeżdżać przez borda, a niedokoszenia robić podkaszarką? U siebie w takiej sytuacji położyłem przewód tak, że kosiarka jedzie kołem po krawędzi trawnika. Na początku sezonu odcinam krawędz trawnika i zostawiam pomiędzy trawnikiem a bordem 1-2 cm. Moja kosiarka to Worx i ma opcję koszenia krawędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.06.2021 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2021 Ja jako obrzeże zastosowałem kostkę granitową i kosiarka jednym kołem jedzie po niej. Choć trawa jest sprytna i pokłada się na samej kostce więc na na jakieś czas trzeba zająć się nią ręcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eko_zgonus1719516655 19.06.2021 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2021 U siebie w takiej sytuacji położyłem przewód tak, że kosiarka jedzie kołem po krawędzi trawnika. Na początku sezonu odcinam krawędz trawnika i zostawiam pomiędzy trawnikiem a bordem 1-2 cm. Moja kosiarka to Worx i ma opcję koszenia krawędzi. Czyli odcinasz 2cm darni? U mnie takie obrzeże to ok 150 metrów, chciałbym zrobić tak by było jak najmniej do roboty, obawiam się że jak kora wypadnie, będzie dół, kosiarka spadnie kołem w dół i żyletki się zniszczą - nie wiem czy to uzasadniony strach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 19.06.2021 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2021 Jak nie dotniesz krawędzi, to trawa i tak zacznie ci się przerastać poza ten bord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KCWG 04.07.2021 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2021 Hmm ... taki był wynik rozmowy z przedstawicielem husqwarny ... Myślę, że skoro jest tam silnik elektryczny, to czasem trzeba coś tam zakonserwwać, przeczyścić, itp., ale mogę nie mieć racji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 20.07.2021 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2021 PILNE PYTANIE Czy do podłączenia kosiarki automatycznej wystarczy kabel 3x1,5 mm2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek2504 21.07.2021 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2021 Spokojnie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekPBB 03.08.2021 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2021 To ja zapytam o firmę Yard Force, Mam od 2 tyg. model Amiro 400 (3 żyletki, czujnik deszczu 400m2, mulczowanie, czujnik przeszkód poza tym prosta konstrukcja bez aplikacji) dostałem do testów używkę. Efekt jej pracy to dla mnie SZOK - miałem wcześniej spalinówkę. I teraz chce kupić swojego robota do trawnika 700m2. I tu pytanie, czy brać coś z marki WORX ? a może ktoś z forum używa Yard Force dłużej do większych trawników np. ok.700m2 i coś by opowiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts