asia-rzepka 16.03.2010 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Może coś takiego pomoże: http://www.allegro.pl/item953303128_repelex_plus_odstraszacz_przedluzone_dzialanie.html Nigdy tego nie testowałam, choć też mam ten sam problem, zwłaszcza w piaskownicy. Podobno nie jest szkodliwy dla ludzi. Droga ewusiu ! Gdybyś wymyśliła jakiś sposób na podtopienie tego czworonoga,byłbym dozgonnie wdzięczny.W międzyczasie bestia zmasakrowała mój imieninowy tort.Jak zwabić go np do wanny.Wolałbym wprawdzie tam, nie jego, a sąsiadkę. Może najpierw złap go w to : http://www.allegro.pl/item952897317_lapica_na_koty_zywolapka_super_kotolapka.html a potem wodą szkodnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro22 16.02.2013 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Wskrzeszam wątek Ja chyba sam palnąłem sobie w kolano robiąc podgrzewany chodnik przed kamienicą. Mam monitoring więc identyfikacja problemu jest prosta. W godzinach nocnych podczas mrozów na tym chodniku poleguje sobie około 20 kotów i mi to nie przeszkadza bo koty sobie idą jak tylko na ulicach pojawiają się ludzie czyli około 5 rano. Koty nie robią żadnej szkody ani nawet nie brudzą. Jest jeden problem koty sikają akurat na drzwi wejściowe lokali wzdłóż tego chodnika tak, że wewnątrz potwornie śmierdzi "kocim moczem" czy jakimś tam "kocim feromonem" Właścicielem tych lokali jestem ja i wynajmuję je - mieści się tu przychodnia lekarska więc najemca powołał się na zapis w umowie zgodnie z którym usuwanie szkodników i wszelkich uciążliwości powodowanych przez nie jest w mojej gestii. Wyprzedzają kiepskie rady miłośników kotów powiem, że przetestowałem już wszystkie psikacze dostępne w sklepach zoologicznych i nic nie działa. Zadałem pytanie na innych forach dla miłośników zwierząt ale... szkoda gadać... Nawiązałem kontakt z firmą deratyzacyjną i oni są skłonni wziąć to na siebie za jedyne 2500 zł od 20 szt. Tyle że już w zeszłym roku z nimi miałem do czynienia i wywieźli 20 kotów i na ich miejsce pojawiły się nowe więc jest to kosztowna walka z wiatrakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.02.2013 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Może taki odstraszacz pomoże ? http://www.conrad.de/medias/global/ce/6000_6999/6200/6210/6217/621780_LB_00_FB.EPS_250.jpg a propos firmy, która wywiozła koty - to co z nimi zrobiła? Być może trzeba było je wysterylizować i jak najszybciej przywieźć z powrotem na ich teren . Po sterylce przestałyby znaczyć terytorium z taką siła a na pewno zapach byłby mniej dokuczliwy A może jednak pies by się przydał na ,,elektrodzie" sugerują.... prysznic http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1623570.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiesmare 25.02.2019 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Właściciele kotów powinni za nimi spratac. Jak nie, to kota załapać oddać do schroniska lub wywieść za miasto daleko. Przykro mi za tak radykalne pomysły, ale komu nie szcza kot na drzwi i nie sra na trawnik i grządki ten nie zrozumie. Kociary to dziwne kobiety. Niech chodzą i sprzątaja oraz myją za kotami u sąsiadów. Zywłapka na kuny (rewelacyjnie koty łapie). Jak ktoś nie jest odpowiedzialny nie powinien mieć kota ani nawet psa. Swego czasu jak miałem psa, to był kiler Każdy kot to był wróg Aż iskry leciały jak za nimi zasuwał Czytałem w necie skrajne przypadki, że ktoś mleko z gipsem wystawił w akcie desperacji jak mu obcy kot wlazł przez balkon i naszczał na nowy dywan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 27.02.2019 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2019 To teraz jeszcze raz, tylko po polsku może ci pomoże na kocią fobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.02.2019 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 To nie fobia. Nie rozumiem, dlaczego mam sprzątać kupy po cudzym zwierzaku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 28.02.2019 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 Zwierzęta nie lubią zapachu W-40 lub oleju napędowego=ropy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.02.2019 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 Rośliny niestety też tych produktów nie tolerują.Co do oleju napędowego - kot teściów uwielbiał wchodzić do garażu, gdzie był też mały warsztat i śmierdziało tam paliwem, olejami koszmarnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 28.02.2019 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 To nie fobia. Nie rozumiem, dlaczego mam sprzątać kupy po cudzym zwierzaku? Czyli gips do mleka, wiatrówka z okna, pogonić psem to jest ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.02.2019 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 A sikanie i sranie komuś na działce też jest ok? To działa w obie strony. Nikt nie wpadałby na tak drastyczne pomysły, gdyby właściciele pilnowali swoich zwierząt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 28.02.2019 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 Jest prosty sposób na obce koty, trzeba mieć swojego kota, Ja mam moja Kocillę już 11 lat i żadnemu kotu nie przepości drze pazurami i goni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 28.02.2019 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 A sikanie i sranie komuś na działce też jest ok? To działa w obie strony. Nikt nie wpadałby na tak drastyczne pomysły, gdyby właściciele pilnowali swoich zwierząt. To co następne: - na szczekające psy - na płaczące dziecko sąsiada - na staruszkę idącą za wolno przez przejście dla pieszych TO w końcu działa w obie strony. Widziałaś kiedyś kota, który zjadł karmę z potłuczonym szkłem albo z gipsem? Nadal nie robi wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.02.2019 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 (edytowane) Widziałam też zdjęcia głodujących dzieci i ludzi zabitych na wojnie. Jakie to ma znaczenie? Trzeba się zastanowić, dlaczego ten kot zjadł taką karmę? Może dlatego, że właściciel go nie dopilnował? W cywilizowanym świecie rozwiązano problem i szczekających psów i nadmiernie płaczących dzieci. Jest prosty sposób na obce koty, trzeba mieć swojego kota, Ja mam moja Kocillę już 11 lat i żadnemu kotu nie przepości drze pazurami i goni Nie zgodzę się. Kotce teściów obce koty wyjadały karmę z miski (miska stała w budynku gospodarczym). I łaziły po ogrodzie jak chciały. Nie powiem - kotka też łaziła po sąsiadach i oczywiście marnie skończyła, jak każdy wolno wałęsający się kot. Edytowane 28 Lutego 2019 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 28.02.2019 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 W Cro na terenach słabiej cywilizowanych normalną kolejnościa wyżerki jest: Najpierw 50% kot gospodarzy gdy pani wystawia pełną miskę o 22:15, o 22:30 przychodzi czujny i płochy szakal złocisty, wyżera resztę i o 23:00 ogłasza kolegom: "Koledzy u Culjaków pod 13. była wyżera!!! Auuuuuu, Auuuuuu!!!".Ponad minutę echo niesie odpowiedzi z lewej i prawej i z drugiej strony zatoki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiesmare 01.03.2019 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 (edytowane) Żeby nie było. Nie namawiam i jestem przeciwny krzywdzeniu zwierząt. Stanowczo też jestem przeciwny, aby sprzątać za cudzym kotem!!! Masz stado kotów, lataj że ściera po sąsiadach i sprzątaj za nimi. Gwarantuje, że do tygodnia kotów ubędzie.Kupuje dzis na Allegro balony na wode. Bede rzucał obok nich balonami z wodą. Ps Dlaczego tak jest, ze kot od sąsiadów drze sie pod moim oknem a nie pod oknem właściciela? Jest to godzina 3 lub 4 nad ranem. Taka ciekawostka. Słyszałem też o przypadku, jak ktoś złapał kota w pułapkę na kuny i wysmarował go kwasem masłowym czy jak to sie nazywa (krzywdy nie robi jedynie tak śmierdzi, że sąsiedzi za ścianą mdleją). Chodzi o to, że śmierdział ten kot jak cap. Podobno u właściciela wytarzał sie do mebli, dywanów itp. Edytowane 1 Marca 2019 przez Wiesmare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 01.03.2019 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 Zapach capa to jeszcze nic.Kwas masłowy to doskonałe rozwiązanie, może nawet lepsze od AK47. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LDP05 01.03.2019 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 Bardzo dobrze działa rozsypany mielony pieprz, koty nie sikają po drzwiach. Działa też takie coś:https://www.odstraszanie.pl/p470,skuteczny-odstraszacz-kotow-i-psow-do-ogrodu-animal-away-plus.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiesmare 01.03.2019 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 A jak długo ten pieprz będzie działać? Wiatr porwie lub zwietrzeje ... Czy skórki z mandarynki działają? Ma ktoś kota i może przetestować jak zapachy działają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 01.03.2019 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 Bardzo dobrze działa rozsypany mielony pieprz, koty nie sikają po drzwiach. Działa też takie coś: https://www.odstraszanie.pl/p470,skuteczny-odstraszacz-kotow-i-psow-do-ogrodu-animal-away-plus.html Wygląda interesująco. Wczoraj widziałem w programie "Maja w ogrodzie". Znasz skuteczność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.03.2019 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 na targach Gardenia pokazywano cos takiego: niestety, bez kota testowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts